mrxaoo 02.10.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Muszę pomalować czymś posadzkę w garażu. Posadzka wysezonowana, sucha. Myślałem o żywicy epoksydowej - np. SIKAFLOOR 2530 / 2540 - ale boję się o wytrzymałość posadzki. Wszystkie karty katalogowe mówią o próbie na zrywanie pull off o pewnej wartości. Nie mam takiego urządzenia żeby sprawdzić moją posadzkę, ale biorąc pod uwagę stan innych podłów wykonywanych przez tych samych fachowców, po prostu się boję, czy moja posadzka da radę z taką żywicą. Dlatego myślę też o farbie, która takich wymagań nie ma. Znalazłem taki produkt firmy noxan - Epoxy Shield Maxx - farba epoksydowa. Czy ktoś miał do czynienia z tą farbą? Czy faktycznie jest tak dobra, jak ją reklamują? Chciałbym uniknąć rozczarowania i po pomalowaniu tym noxanem mieć zwykłą, betonową posadzkę - tylko że w kolorze... A może jednak żywica Sikafloor? da się jakoś wzmocnić posadzkę (zakładają, iż mam słabą) tak, aby bez obawy zainwestować w tą żywicę? Będę wdzięczny za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuznajdziesz.pl 03.10.2014 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Może _26597,957/?cat=1332?utm_source=forum%20muratordom&utm_medium=link_w_postach&utm_campaign=wpisy_na_forum_mdom"]przejrzyj kilka farb do betonu - ta ostatnia powinna dać sobie radę z Twoją posadzką Żywica też jest ok, ale bardziej skomplikowany proces nakładania, co oczywiście nie znaczy, ze nie do wykonania samodzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrxaoo 10.10.2014 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 ok, przejrzałem, ale wciąż szukam użytkowników tego wynalazku Noxan 'a - epoxy shield maxx 'a ... ktoś miał z tym do czynienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rycha 17.10.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam, chciałbym się dolączyć, mam posadzke anhydryt z ogrzewaniem podłogowym w garazu, 60 m2, i myślę nad podobnym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wędrowniczek 10.10.2018 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 Odświeżę temat - co prawda myślę nie o garażu, a do pomieszczeniu gospodarczym, ale też chciałbym pomalować betonową posadzkę farbą do betonu - liczę na to, że będzie szybciej i taniej, a w ostatecznym rozrachunku nie robi mi różnicy, czy rowery ii inne graty będą stały na jakimś najtańszym gresie czy na pomalowanej posadzce. Ktoś z Was chce się podzielić doświadczeniami w kwestii malowania posadzki w garażu/piwnicy/pomieszczeniu gospodarczym farbą do betonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaris 26.12.2018 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2018 https://www.sniezka.pl/porady-techniczne/malowanie-posadzki-betonowej-to-nic-trudnego Może to coś pomoże. Ponoć nie trudnego, ja sam się niestety nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jnow1 28.12.2018 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Słabą posadzkę należy wzmocnić żywicą głęboko penetrującąBAUPOX® 100GPBezbarwny głęboko penetrujący preparat epoksydowydo powierzchni betonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.12.2018 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 To może tak garść porad praktyka i teoretyka jednocześnie:1. samodzielnie można wykonać malowanie farbą epoksydową wodną - to jest miłe łatwe i przyjemne. Często tańsze od płytek. 2. Samodzielnie nie wykonacie posadzki grubowarstwowej epoksydowej. To się skończy katastrofą więc nie warto próbować. 3. Przy każdej powłoce aplikowanej na beton podajemy wymagane parametry podłoża na odrywanie . Jest to koniecznie w aplikacjach przemysłowych. W garażach domowych - nie byłbym taki rygorystyczny. Aczkolwiek jeśli położycie farbę na bardzo słabe podłoże to nie spodziewajcie się cudów - farba po czasie odpadnie. Nie mniej jednak na przeciętnej posadzce z miksokreta - nie ma się czego obawiać. 4. Bardzo ważna i upierdliwa operacja : beton należy delikatnie rozszlifować (otworzyć) za pomocą ściernicy garnkowej korundowej i szlifierki z regulacją obrotów. To jest operacja konieczna w większości przypadków. Chodzi o to żeby beton był chłonny i bez mleczka wapiennego na wierzchu. Jeśli mleczko jest a wam się nie chce szlifować - to odpuście sobie epoksydy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts