PliP 02.10.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Na forum jestem już ładnych kilka lat. Nigdy jednak jeszcze nie oferowałem Wam tego co produkuję. Pomimo, że sam zajmuję się wszelkimi pracami budowlanymi to z zawodu jestem rolnikiem. Pracę Magisterską pisałem o Pszczołach. Pszczoły bowiem to moje kolejne hobby. W 2000 roku kupiłem pierwsze ule. Potem na studiach zagłębiłem tajniki pszczelarstwa i tak z roku na rok moja Pasieka się rozrasta. Od tego roku prowadzę również FunPage na facebooku. https://www.facebook.com/ekomiody Zapraszam do polubienia mojej strony. Moja Pasieka ma nietypową nazwę "Pszczoła DeLord". Nazwa pochodzi od mojego przezwiska wymyślonego podczas udziału w programie Zdobywcy. W tym roku po raz pierwszy klienci zaczęli analizować nazwę i doszli do wniosku, że ta nazwa jest angielsko francuska. Pasieka jest stacjonarna co znaczy, że nie przewożę Pszczół na pożytki. Jej miejsce jest na skraju malowniczej Doliny Noteci. Tereny dookoła pasieki są bardzo słabo użytkowane rolniczo. Dlatego też uzyskuję specyficzne miody. Są one cenione za swój smak, aromat oraz różnego rodzaju inne właściwości. W tym roku nie posiadam już w sprzedaży propolisu. Posiadam natomiast w sprzedaży miód pszczeli Chabrowo-lipowy. Osoby zainteresowane kupnem miodu jak i pszczelarstwem zapraszam do dyskusji i kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 03.10.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Jak zrobić nalewkę z propolisu? Potrzebujemy 50g propolisu oraz 0,25 litra spirytusu. Wsypujemy propolis do butelki, zalewamy spirytusem i odstawiamy w ciemne miejsce. Nie zapominamy aby naszą nalewkę 2-3 razy dziennie zamieszać. Po 2 tygodniach mamy gotowe lekarstwo na bardzo wiele dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qahure 05.11.2014 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Ja kupuje miód ze stryszawy. Jest bardzo zdrowy i ekologiczny. Jest to mała rodzinna pasieka. Więcej o niej na stronie http://www.pasieka.org. Na stronie można też się trochę dowiedzieć o tych pięknych okolicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiz 18.06.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 Hmmm uwielbiam miody prosto z pasieki Moja daleka rodzina tez zajmuje sie produkcja miodów, od nich kupuję bo najważniejsze mieć mieć miód sprawdzony. Ale oprócz tego kupuje w sklepie takie kremy miodowe ( HOBEE, marka HUZAR) - one są świetne ze względu na konsystencję bo sie te kremy świetnie rozsmarowuje ( opróćz tego sa smakowe i bardzo pasują moim dzieciom ) - nie wiem czy masz takie kremowe miody w swojej produkcji ale wiem ze ludzie bardzo je cenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 18.06.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 ... nie wiem czy masz takie kremowe miody w swojej produkcji ale wiem ze ludzie bardzo je cenią Produkuję tylko miody naturalne - takie tez rozlewam w słoiki. Nigdy ich nie mieszam ani nie kremuję. Do kremowania najlepszy jest miód który szybko krystalizuje- czyli rzepakowy. Na moich terenach nie uprawia się rzepaku Jest za to bardzo dużo mniszka, chabra bławatka itp. Dlatego też w ofercie mam: 1. miód z Mniszka Lekarskiego - mniszkowy. 2. Miód akacjowy 3. Miód akacjowo-chabrowy 4. Miód chabrowo- lipowy (będzie pod koniec czerwca) Sporo informacji oraz linki do allegro i kontakt do mnie znajdziesz na stronie https://www.facebook.com/ekomiody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.07.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Czy o firmie Huzar to mamy na myśli producenta z Nowego Sącza?Mam w szafce ten miód i muszę powiedzieć że dla mnie amatora jest dobry ale na etykiecie wyraźnie napisane że miód pochodzenia z UE i miodów z poza UE czyli podejrzewam z Chin.I to w proporcjach wg uznania jak w dowcipie z pasztetem zajęczym mieszanym pól na pól z koniną, czyli jeden zając będę koń.Sam nie wiem czy chiński miód jest dobry czy zły ale wolalbym nasz krajowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 21.07.2016 19:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 w markecie trafiłam ostatnio na rewelacyjny polski miód , naturalny też prosto z pasieki W jakiej cenie był ten rewelacyjny rzekomo naturalny miód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.07.2016 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Jeśli mamy na myśli ten są to 18 zł za słoik 1kg.Mojemu synowi smakuje bo jest wielokwiatowy czyli słodki.Ja wole z domieszką spadziowego ma specyficzny smak ale obawiam się że syn by zastrajkował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 21.07.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Sam nie wiem czy chiński miód jest dobry czy zły ale wolalbym nasz krajowy. Jeżeli jest tam faktycznie miód to jeszcze pół biedy- niestety miody za naście złotych za słoik zawierają max 1% naturalnego miodu. Reszta to m. in. syrop glukozowo- fruktozowy, dodatki smakowe, barwniki i spora dawka marketingu na temat jego dobroczynnych właściwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.07.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Kilka lat temu mój ociec przywoził od kolegi miód z domowej pasieki taki chyba bez gatunkowy bo co pszczoła Se znalazła to przyniosła.Za słoik płacił 20 zł( taki litrowy) i miód był pyszny ale tak od mniej więcej połowy słoika robił się mocno gęsty i się krystalizował co ciężej się go rozsmarowywało.Nie wiem czy krystalizacja jest normalna czy nie ale raczej nie podejrzewam żeby ludzie dla siebie oszukiwali na miodzie.Za to bylem kilka lat temu w muzeum miodu w chyba Kamianna koło Nowego Sącza i tam można było popróbować kilkanaście gatunków miodu.I to była bardzo ciekawa przygoda która pozwoliła poznać więcej smaków niż miód lipowy czy wielokwiatowy.No cóż miody tanie nie są i człowiek szuka ceny a mniej patrzy na jakość gdy ten tańszy w smaku jest dobry.Gdybyśmy zarabiali więcej to każdy kupowałbym to co lepsze, zdrowsze i od "rolnika".Smutne ale prawdziwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciuspala 21.07.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Teraz zauważyłem że Ty te naturalne wypasione miody tutaj reklamujesz i sprzedajesz a ja wyskakuje z jakąś imitacją miodu z Biedry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 21.07.2016 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2016 Kilka lat temu mój ociec przywoził od kolegi miód z domowej pasieki (...) miód był pyszny ale tak od mniej więcej połowy słoika robił się mocno gęsty i się krystalizował co ciężej się go rozsmarowywało.Nie wiem czy krystalizacja jest normalna czy nie ale raczej nie podejrzewam żeby ludzie dla siebie oszukiwali na miodzie. (...) Wystarczy, że np podczas kręcenia miodu np na początku czerwca w ulu będą ramki z miodem mniszkowym i akacjowym i mamy nierówną krystalizację. Miód mniszkowy osadza się na dno i krystalizuje bardzo szybko, a miód akacjowy wypływa na wierzch i nawet ponad rok potrafi być płynny. Ja mam obecnie miód chabrowy który idealnie skrystalizował (kliknij aby wejść na aukcję allegro). Co innego miód spadziowy - ma specyficzny zielony odcień i długo jest płynny czyli w postaci patoki. Później jednak bardzo nierównomiernie krystalizuje. Podobnie z miodem chabrowo-lipowym, z którego moja pasieka najbardziej słynie. Chaber chce krystalizować, a lipa chce być płynna i dochodzi do rozwarstwienia w słoiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.