petruspaulus 03.10.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Mam problem z montażem drzwi do kabiny prysznicowej ( kabina składająca się z dwóch szyb z czego jedna jest mocowana stałe a druga stanowi część ruchomą np. taka : http://allegro.pl/kabina-prysznicowa-kwadratowa-80x190-i-90x190-hit-i4625862105.html ) . Jedna ze ścian tj ta do której mam zamiar przymocować stały element - jest skośna czyli profil zamiast pod kątem 90 stopni będę musiał zamocować pod kątem ok 110 stopni . Nie znalazłem w internecie systemu, który umożliwiałby dostosowanie kąta mocowania stałego elementu szyby do ściany . Czy macie jakieś pomysły jak wykonać taką instalację żeby mocowanie było mocne, pewne i zarazem estetyczne ? Z góry dziękuję za wszelkie sugestie . PS. W załączeniu przesyłam zdjęcie wnęki w której mam zamiar zamocować drzwi prysznicowe . pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 10.10.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 ale o co Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petruspaulus 17.10.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 (edytowane) ale o co Ci chodzi Chodzi mi o montaż jak w tytule . Tylna ściana jest skośna a nie prostopadła do powierzchni mocowania szklanej ścianki kabiny prysznica . Załączyłem do postu zdjęcie na którym to dokładnie widać . Wkleiłem również link do kabiny jaką chcę zamontować . Wydaje mi się że opisałem problem w sposób jasny . Ktoś mi poradził żeby mocować stałe skrzydło kabiny do skośnej ściany na kliny plastikowe . Chciałbym jednak skonfrontować to z wiedzą forumowiczów. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu . Edytowane 17 Października 2014 przez petruspaulus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 17.10.2014 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam, Piotrze czy umiejscowienie brodzika pozostaje jak na Twoim zał. zdjęciu ? Jeżeli tak to istnieją podobne kabiny (do tej z linku) z tym że składają się z drzwi i ścianki szklanej o szerokości ½ brodzika, można wtedy domontować do "załomu" (nie wbudowując w głąb widocznej wnęki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
petruspaulus 17.10.2014 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Witam, Piotrze czy umiejscowienie brodzika pozostaje jak na Twoim zał. zdjęciu ? Jeżeli tak to istnieją podobne kabiny (do tej z linku) z tym że składają się z drzwi i ścianki szklanej o szerokości ½ brodzika, można wtedy domontować do "załomu" (nie wbudowując w głąb widocznej wnęki). Witam, zdjęcie z pierwszego postu ( to wklejone w treści ) to zdjęcie mojej łazienki . Zastanawiam się jak w praktyce wykorzystać Twój pomysł . Drzwi o pełnej szerokości brodzika mocuję od frontu ( to jasne ) . Tu nie ma żadnego problemu . Ale jaką korzyść osiągnąłbym z montażu 1/2 ścianki i drugiej części ? Ciągle pozostaje problem z montażem szkła do płytek na skośnej, tylnej ściance . Ta druga, boczna, stała, szklana ścianka wyobrażam sobie że od frontu licuje brzegiem z drzwiami a z drugiej strony dotyka do tylnej , ukośnej ściany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 17.10.2014 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Montaż połowy ścianki bocznej omija problem "skosu" we wnęce, zapodaję rys. poglądowy o co mi chodzi: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemekMusik 10.06.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2015 Witam Tak jak na rysunku poglądowym nie zamontujesz. Trzeba dodatkowy profil 90 stopni do ściany i ścianka boczna na wymiar. Takie rozwiązanie ma Kermi, Ronal/Sanswiss. Radaway Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 09.07.2015 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2015 Dobry wieczór, czy dało się rozwiązać "brodzikowy problam" ? Zapodaj foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts