misiek1111 03.10.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam Nie mogę znaleźć poradnika jak prawidłowo wykonać taką fugę.Wiem, że potrzebne są specjalne gąbki. Proszę o podzielenie się informacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MG1719511863 03.10.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam.Przede wszystkim fugę syntetyczną wykonuje się ściśle z wytycznymi i zaleceniami producenta dla wybranego produktu. Ogólnie można używać gąbki zamoczonej w gorącej wodzie do zbierania nadmiaru fugi, chyba że producent zaleca inny sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 05.10.2014 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Zwykła gąbka wystarczy, choć lepiej się sprawdza taka "hydrochłonna". Nie musi to być firmowa gąbka Mapei do fugowania za 30zł, wystarczy taka "do mycia samochodu" ze stoiska obok, za 6,50 (BTW kto jeszcze myje auto gąbką????). Bardziej istotne jest staranne dobieranie proporcji, staranne mieszanie, staranne wycieranie (do czysta!!!!!), staranne mycie narzędzi potem... ogólnie, słowo "starannie" najlepiej przy tego typu fudze sobie cały czas mamrotać pod nosem przy pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 10.10.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Zwykła gąbka wystarczy, choć lepiej się sprawdza taka "hydrochłonna". Nie musi to być firmowa gąbka Mapei do fugowania za 30zł, wystarczy taka "do mycia samochodu" ze stoiska obok, za 6,50 (BTW kto jeszcze myje auto gąbką????). o do epoksydu zwykłej gąbeczki bym nie użył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 10.10.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Użyłem, dało radę. Fakt, że musiałem ją potem wyrzucić, bo się cała zeszmaciła, ale zacierała elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts