Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam!

Poszukuję sprawdzonej, profesjonalnej firmy, której mogłabym zlecić zaprojektowanie mojego ogrodu. Mam do dyspozycji ok. 0.5 ha ;) Marzy mi się dużo niskich okrągłych krzewów, magnolie, rododendrony... myślałam też o oczku wodnym. Zależy mi, aby z pracami przygotowawczymi ruszyć już teraz, a pełną parą wczesną wiosną. Mieszkam pod Łodzią, dlatego najbardziej interesuja mnie firmy z Łodzi lub bliskich okolic.

Mam już swój typ tak wstępnie, ale chciałąbym poznać też wasze propozycje :)

Pozdrawiam

Hej, jestem tu nowa, ale widzę, że ty też niedawno dołączyłaś :) Nawet mieszkamy niedaleko! Jeśli chodzi o projektowanie ogrodów w łódzkie m to mogę ci polecić taką firmę z Aleksandrowa Łódzkiego- Justi Garden. Bardzo fajni ludzie, młodzi, pełni energii i z głową pełną pomysłów. Pani Justyna ma spore doświadczenie więc z pewnością ci pomoże i przedstawi swoją wizję. Projektowała ogród moich znajomych i muszę powiedzieć, że o każdej porze roku wygląda genialnie. Postaram sie o jakieś zdjęcia, ale uwierz, że całość robi wielkie wrażenie. Jak masz jakieś pytania to pisz, a ja dopytam i ci odpowiem :)

• 1 month później...
Dziękuję za polecenie nie wchodziłam długo na wątek i nie widzialam odpowiedzi ale co ciekawe kilku znajomych też mi poleciło tą firmę. Umówiłam sie z nimi poki co na wiosnę, wrazenie w kazdym razie bardzo pozytywne i szczerze mowiac to ceny mega konkurencyjne - a pochodzilam po roznych firmach...

• 8 months później...

Polecam firmę "Expansionem" jako wykonawcę prac ogrodniczych. Co do projektowania, to dadzą wiele cennych wskazówek i wykonają projekt poglądowy. Nie są jednak profesjonalnymi projektantami a głownie ich wykonawcami, znają się na ogrodnictwie, są terminowi i solidni. Posiadają dostęp selekcjonowanych i w pierwszej klasie materiał nasadzeniowy w bardzo korzystnych cenach, nie dostępnych dla "zwykłego" klienta. Dodatkowo świadczą usługi związane z utrzymaniem i konserwacją ogrodów i terenów zielonych.

Firma "Expanisonem": 791-102-660

https://www.facebook.com/pages/Expansionem/887052424650241?sk=info&tab=page_info

• 11 months później...
Bardzo solidną i godna polecenia jest http://www.justi-garden.pl/. Proces projekt - wykonanie trwa sprawnie i szybko, są nastawieni na klienta i jego potrzeby. Świetnie dobrano nam roślinność, która mimo mało żyznej i suchej gleby rośnie doskonale, nie wymaga wiele pielęgnacji i uwagi. Dla ogrodów projektowyanych przez Panią Justynę można stracić głowę - polecam!