kwasniak 03.10.2014 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 (edytowane) Czy jest sens składać papiery o pozwolenie na oczyszczalnie ścieków i ponosić koszty mając taki zapis w MPZP. "5.2.*Odprowadzenie ścieków sanitarnych i deszczowych. Ustala się zakaz odprowadzania nie oczyszczonych ścieków sanitarnych wprost do gruntu lub do cieków powierzchniowych. Ustala się, że ścieki sanitarne będą docelowo odprowadzane do komunalnych sieci kanalizacji sanitarnej dla terenów oznaczonych symbolem M, MU, MZR, ZRM, ZR, UO,US. Dopuszcza się odprowadzanie ścieków sanitarnych do lokalnych systemów wraz z urządzeniami oczyszczającymi (o uciążliwości nie wykraczającej poza granice własności. W przypadku realizacji indywidualnych systemów oczyszczania ścieków powierzchnia działek powinna wynosić min. 2000m². Należy wykonać badania hydrogeologiczne stwierdzające możliwość zastosowania tych rozwiązań." Działka moja ma 1600m2 w pozwoleniu mam szambo szczelne 10m3 nie składałem papierów na oczyszczalnie od razu bo zależało mi na szybkim wydaniu decyzji. Ścieki były by odprowadzane do studni chłonnej. A ja mam wrażenie że ten co to opracował miał na myśli pośkę i stąd ten zapis o 2000m2. Przeskoczył ktoś obwaronia w MPZP dotyczące oczyszczalni ? Gmina oddała ostatnio oczyszczalnie ale kanaliza u mnie najwcześniej za 10 lat Edytowane 3 Października 2014 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts