Marcin37 03.10.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Witam, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jaka jest minimalna odległość rury gazowej niskiego ciśnienia od budowanego budynku? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę, gdzieś znalazłem, że powinna być 1,5m a gdzie indziej że od 0,5m i dalej powinna spełniać jakieś "odrębne przepisy sieci gazowych". Najlepiej jakby ktoś przytoczył link do prawa budowlanego lub cokolwiek na co mógłbym się oficjalnie powołać. Dodam, że rura ma ze 30 lat Wiem, że były jakieś zmiany w 2001r a potem w 2002r. I których zasad mam się konkretnie trzymać, tych kiedy rura była wybudowana czy tych obecnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 03.10.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 http://muratordom.pl/eksperci/pytania/odleglosc-od-gazociagu-a-budowa-domu/17871/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts