BrodowskiG 08.10.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 temp. nocna to po prostu temp. obnizona żeby zaoszczedzic i tyleniby nocna ale ustawiana wtedy gdy ma byc chłodniej, czyli noc i nieobecnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 08.10.2014 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 czyli zmienic z eco na nocna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 08.10.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 08.10.2014 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 oki i jeszcze raz dzieki za pomoczostawie tak na kilka dni i bede kontrolowal zuzycie gazu i napisze ile wychodzi.a wlasnie to ile wkoncu ustawic kw na piecu?bo nie wiem czy to 9 nie bedzie za malo zeby przygotowalo w ciagu 30min CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 08.10.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 to chyba ogranicza tylko CO, ustaw 9 jak bedzie za malo to podniesiesz, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 08.10.2014 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 oki i jakbys mi mogl jeszcze wytlumaczyc coto jest Offset trybu lato i na ile ustawic?8.4.11 Aktywacja automatycznego przestawienia natryb letniMenu ¬ Poziom instalatora ¬ Konfiguracja systemu[OBIEG 1/2 ----] ¬ Offset trybu latoZa pomocą tej funkcji można ustalić, czy regulator napodstawie obliczenia temperatury dla wszystkich obiegówgrzewczych ma aktywować samoczynnie funkcję"Tryb letni". Regulator nadal działa w trybie automatycznym.Opis funkcjiFunkcję można aktywować, ustawiając wartość przesunięcia(° K). Regulator aktywuje tryb letni, gdy temperaturazewnętrzna jest większa lub równa aktualnej zadanejtemperaturze pokojowej + ustawiona wartość przesunięcia.Temperaturą zadaną pomieszczenia np. w nocyjest temperatura obniżona. Regulator dezaktywuje trybletni, jeżeli temperatura zewnętrzna jest niższa od zadanejtemperatury pokojowej + ustawiona wartość przesunięcia- 1 K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 08.10.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 (edytowane) jak chcesz miec 20 stopni, a ustawisz offset 2, to sterownik przejdzie w tryb letni jak na zewnatrz bedzie 22, tryb letni czyli tylko cwutej firmy praktycznie nie znam wiec nie zawsze musze miec racje ustaw zeby przechodziło np przy 16 stopniach dobrze ze blisko konca instrukcji Edytowane 8 Października 2014 przez BrodowskiG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 08.10.2014 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Aha oki rozumiem.Dobra teraz przez kilka dni bede obserwowal co sie dzieje i bede zdawal relacje.Dzieki i pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 18.10.2014 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 ustawiłem na grzanie jak na polu jest poniżej 15st i za dwie ostatnie doby(w dzień max 14st a w kolo 4-5) i zużyliśmy 4m3 wiec chyba dobrze co nie?a jeszcze jakbyś mi powiedział jak ustawić: Nastawianie czasu blokady pompyMenu ¬ Poziom instalatora ¬ Konfiguracja systemu[system ----] ¬ Czas blokady pompyAby zaoszczędzić energię, można ustawić czas blokadypompy, w którym pompa obiegu grzewczego pozostaniewyłączona.Regulator sprawdza dla każdego obiegu grzewczego, czyzmierzona temperatura zasilania jest wyższa o 2 K odobliczonej wartości zadanej. Jeżeli ma to miejsce przez15 minut, wówczas pompa odpowiedniego obiegu grzewczegozostaje wyłączona na ustawiony czas blokady. Mieszaczpozostaje w aktualnej pozycji.Nastawiony czas blokady może zostać ew. skróconyw zależności od temperatury zewnętrznej.Przykład:Nastawiony czas blokady = 60 minutTemperatura zewnętrzna 20 °C = czas blokady 60 minTemperatura zewnętrzna 3 °C = czas blokady 5 min aktualnie mam wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.10.2014 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2014 i niech bedzie wylaczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 29.10.2014 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 a mam jeszcze pytanie o Włącz. temp. pokoj i jakbym tam ustawil na brak i temperature pokretlem na piecu na na 35st?moze to by bylo oszczedne?bo calormatic na pol pietrze lapie mi temperature max 17st i wtedy na dole mamy 20 a u gory 21st.i jak ustawie np obnizona 16 to dol sie wychladza do 16 a gora do 19 i na dzien jak dam 16,5 to na dole jest 18 a na gorze 20,5st.i wszedzie grzejniki mam na 3(okolo 20st) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 29.10.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 i cały czas chcesz grzać 35 stopni niezaleznie czy w dzien 10 a w nocy -5 a na drugi dzień zupełnie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 29.10.2014 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 No tak myslalem ze jak bedzie zimniej na polu to bede zwiekszal temperature na piecu i narazie bym ja zmiejszal..chyba ze to nie bedzie takie proste i ustawic na korekte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 29.10.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 możesz grzać wg. krzywej grzewczej ale w okresach przejsciowych na tym stracisz, raz jest sloneczny dzie i nagrzeje a innym razem bedzie chlodno. jak nie opanujesz krzywej grzewczej to zostaje sterownik bezprzewodowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 29.10.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 tylko u mnie moze byc problem z opanowaniem krzywej bo tak jak pisalem sterownikowi ciezko jest osiagnac temperature 18st osiaga 17st...chyba ze ustawic korekte i temperature na sterowniku tak 16 obnizona a na dzien 16,5 i mierzyc temperatury w pokojach?bo jak mialem kilka dni na korekcie i na noc 18 a na dzien 20 to przy na sterowniku bylo 17 a u gory prawie 22 a na dole 19,5 a zadana byla 18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 29.10.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 krzywa działa na podstawie temp. zewnętrznejsterownik dajesz do najzimniejszego pokoju a w pozostalych montujesz glowice termostatyczne albo drugi sterownik plus siłownik i odcinasz całe piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 29.10.2014 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 i jak przejdę na korektę to czy mogę np na piecu ustawić max temperature 55st żeby piec nie osiągał większej temperatury żeby pracował w trybie kondensacji?i jak dobrze dobrać krzywa?a i własnie jak tu czas ustawić?7.2.5 Nastawianie czasu blokady palnikaAby uniknąć częstego włączania i wyłączania się palnika(straty energii), po każdym wyłączeniu palnik zostajeelektronicznie zablokowany przez pewien okres czasu(„blokada ponownego włączenia“).Czas blokady palnika jest uaktywniany tylko dla trybupracy grzewczej. Gdy palnik jest zablokowany, trybprzygotowania ciepłej wody nie ma wpływu na czasblokady.Wartość czasu trwania blokady można dostosować dokonkretnych warunków. Czas blokady palnika jestustawiony fabrycznie na 20 minut. Czas ten możnanastawić pod kodem diagnostycznym „d. 2“ w zakresieod 2 do 60 minut. Skuteczną wartość czasu blokadyoblicza się na podstawie aktualnej wartości zadanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 29.10.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 czasu nie ruszaj, krzywa trzeba dobrać eksperymentalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 29.10.2014 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 mam glowice termostatyczne na kaloryferach..ok a moge zmiejszyc ta temperature max na piecu?i na trybie korekta moge ustawic ta krzywa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolh90 30.10.2014 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Dzis zaczalem grzac na krzywej 1.0 i szalu nie bylo podnioslem na 1.2 to odrazu bylo czuc ze sie cieplej robi,jutro sprobuje na 1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts