CafeDelTom27 06.01.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Podczas grzania C.O. nie podgrzewa boilera.Jak jest pora na CWU to wylacza palnik i znow startuje gdzie podgrzewa tylko CWU.jak podgrzeje CWU to znow wylacza palnik .Palnik znow startuje ale podgrzewa tylko C.O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 06.01.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Czyli po prostu nic sie nie zmieniło ,działa tak jak by był na normalnie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciu78 06.01.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Podczas grzania C.O. nie podgrzewa boilera.Jak jest pora na CWU to wylacza palnik i znow startuje gdzie podgrzewa tylko CWU.jak podgrzeje CWU to znow wylacza palnik .Palnik znow startuje ale podgrzewa tylko C.O. u mnie wyglada to dokladnie tak samo. wiele razy bylem swiadkiem jak kociol nagle przestal grzac co i zaczwal cwu. Okazalo sie ze okno czasowe akurat sie zaczelo dla grzania cwu, a temperatura jej byla ponizej zadanej dla tego priorytetem bylo cwu a nie co.. Wiec tak to chyba wyglada... Cafe nie grzeje Ci wody calkowicie? Bo ja zauwazylem ze mimo ze na cm470 mam ustawione grzanie i okna czasowe, to i tak nie bedzie grzal jesli wylacze grzanie wody bezposrednio na piecu. Z grzaniem c.o. nie ma tego problemu. Cm470 dla c.o. jest wazniejszy niz sterowanie na piecu. Dla C.w.u. odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.01.2016 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Maciu78 nie w tym problem ze mi nie grzeje.wszystko gra tylko chcialem sprawdzic czy jest opcja ze podczas grzania C.O. zasilał tez C.W.U. .U mnie w instrukcji jest napisane ze kod d.70 poz 1 jest nieaktywna.Wlaczylem teraz pozycje 2 i zobaczymy co bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.01.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Sprawdzilem pozycje 2 i tez nie grzeje C.W.U.Rurki do c.o. cieple a C.W.U. zimne.Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 06.01.2016 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 Sprawdzilem pozycje 2 i tez nie grzeje C.W.U.Rurki do c.o. cieple a C.W.U. zimne.Szkoda W trybie 2 to już w ogóle nie zagrzeje CWU , pozycja trybu tylko ogrzewania Zrób tak jak będzie grzał ci CWU to przełącz na 1 ,w trakcie grzania CWU 0 = normalna praca 1 = pozycja środkowa (praca równoległa) 2 = pozycja tylko tryb ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 06.01.2016 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Ogolnie zauwazlem juz wczesniej ze jak CWU grzeje to tez lekko zasila mi CO.Zmieniem na poz 1i bez zmian.Zmienilem na poz 2 grzal tylko CO a pokazywał S.24.Znow zmienilem na poz 1 i narazie tak zostawie gdyz sa rurki tez cieple od CO .Ciekawe jest to ze przy zmianach kodu d.70 palnik ciagle chodzi tylko slychac jak zmienia swoje polozenie zawor.Po tych wszystkich zmianach jak teraz laduje CWU kod d.35 pokazuje 100 Edytowane 6 Stycznia 2016 przez CafeDelTom27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 06.01.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Ja widziałem ze CO mi grzał bo mam dodatkowa pompę i po prostu ja załącza Edytowane 6 Stycznia 2016 przez uris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 07.01.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Wszystkie opcje kodu d.70 posprawdzalem i nie ma szans aby grzał jednczesnie CO i CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 07.01.2016 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Wszystkie opcje kodu d.70 posprawdzalem i nie ma szans aby grzał jednczesnie CO i CWU. Ja ostatnio wysyłałem zapytania do vaillanta i cisza ,nikt nie odpowiada na meille brrr a dodzwonić się to też graniczy z cudem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 07.01.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Wszystkie opcje kodu d.70 posprawdzalem i nie ma szans aby grzał jednczesnie CO i CWU. Z tego co wiem to się nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uris 07.01.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Z tego co wiem to się nie da... U mnie grzał z tym że temp zadaną CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 08.01.2016 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Wszystkie opcje kodu d.70 posprawdzalem i nie ma szans aby grzał jednczesnie CO i CWU. Menu ¬ Poziom instalatora ¬ Konfiguracja systemu [Ciepła woda ----] ¬ Ładowanie równoległe. Przy pomocy tej funkcji można ustalić dla podłączonego obiegu mieszacza, że podczas ładowania zasobnika ciepłej wody użytkowej, obieg mieszacza będzie nadal podgrzewany. Jeżeli aktywne jest ładowanie równoległe, to podczas ładowania zasobnika nadal zasilane są obiegi mieszacza. Dopóki w obiegu mieszacza jest zapotrzebowanie na ciepłą wodę, regulator nie wyłącza pompy obiegu grzewczego mieszacza. OBIEG 1 jest zawsze wyłączony podczas ładowania zasobnika Podsumowanie jak zasobnik podłączony jest bezpośrednio pod kocioł - brak ładowania równoległego. Kocioł / sprzęgło / obieg mieszacza (cwu) / obieg mieszacza (grzejniki) / obieg mieszacza (podłoga). W tej konfiguracji zasobnik nie jest podłączony bezpośrednio pod kocioł lecz jest osobnym obiegiem z mieszaczem podłączonym za sprzęgłem. Możliwość aktywacji ładowania równoległego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 08.01.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Mam zasobnik podłączony bezpośrednio do kotła.Czyli u mnie się nie da zasilać CO i CWU jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 12.01.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2016 Nie da się. Osobiście nie widzę takiej potrzeby.Ładowanie równoległe przeważnie stosuje się w b.dużych instalacjach z dużymi zasobnikami (np.2000 litrów) głównie szpitale, hotel itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudzi 10.01.2017 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Witam, ktoś pomoże posiadam piec Valliant Eco Tec plus 246/3,5 + colorMatic VRC400 jak ustawić to dziadostwo (KG tem. na piecu itp.)? Było wszystko ok piec palił normalnie spalanie 5-8 m3 był serwisant na przeglądzie poprzestawiał no i lipa 12-18 m3, same grzejniki 9szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.01.2017 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Witam, ktoś pomoże posiadam piec Valliant Eco Tec plus 246/3,5 + colorMatic VRC400 jak ustawić to dziadostwo (KG tem. na piecu itp.)? Było wszystko ok piec palił normalnie spalanie 5-8 m3 był serwisant na przeglądzie poprzestawiał no i lipa 12-18 m3, same grzejniki 9szt. To co zmienił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudzi 10.01.2017 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 na pewno krzywą i temp. na piecu, a jak było to nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 10.01.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 na pewno krzywą i temp. na piecu, a jak było to nie pamiętam Możesz sprawdzić jaką masz krzywą? Jaką niby temperaturę przestawił, przecież on bierze z krzywej temperaturę wody zadanej. Podaj jakie masz izolacje. tzn. ile styro w podłodze, ściany, dach. Ile m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudzi 10.01.2017 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Możesz sprawdzić jaką masz krzywą? Jaką niby temperaturę przestawił, przecież on bierze z krzywej temperaturę wody zadanej. Podaj jakie masz izolacje. tzn. ile styro w podłodze, ściany, dach. Ile m2. temperaturę na piecu ( tak bierze z KG ale można ustawić na 40" albo 70" dom 150m2- 25 cm porotherm + 12 styropian,fundament + podłoga ocieplone (5-10 dokładnie nie pamiętam, strop wełna 15 cm i dach wełna 15 cm KG 1,2 teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts