konkretny 04.10.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Witam Jestem na etapie projektowania domu, mam pytanie, dom będzie piętrowy, nad piętrem kopertowy dach ze strychem, jaki strop dać między piętrem i strychem? Dolny będzie terivy, górny też taki? czy drewniany? mam różne propozycje i już się sam gubię.Drewniany bo taniej, będzie w kawałkach z więźbą, tańszy, szybciej itd.. podpowiada projektant, budowlaniec - betonowy, co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Uszczelnienie i termoizolacja tego taniego sprawi, że osiwiejesz a tanio nie będzie...KONIECZNIE chcesz sobie NAMIOT na murowańcu postawić?Wszystkie wady murowańca i szkieletora w jednym? Ale to wolny kraj. Zrobisz jak zechcesz.Policz sobie nie koszt stropu tylko całość konieczną, żeby chałupa stała dobrze i długo.Potem decyduj... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konkretny 04.10.2014 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 "Rób albo nie rób. Prób nie ma." jak powiedział by Yoda Przekonałeś mnie tym namiotem, dzięki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 07.10.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Strych rozumiem, że nie będzie grzany? W takim razie drewniany strop nie ma sensu... Betonowy też nie ma sensu, bo... to tylko strych Wyjdzie więc za drogo. Proponowałbym jakąś gęstożebrówkę - teriva, Porotherm - co tam wychodzi Ci taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts