lookaszpl 04.10.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Witajcie,Mam tak zaprojektowany strop, że jest w nim zalany dwuteownik. Widać go tylko od spodu (czyli na suficie). Wykonawca założył mi na sufit płyty karton gips i tak się zastanawiam czy czasami nie zrobiłem źle, że nie zabezpieczyłem tego dwuteownika jakąś farbą albo czymś takim? Czy coś się stanie, ze taki "goły" tam jest? Przepraszam, jeżeli to głupie pytanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 04.10.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Zrobi się rudy ale poleży tam kilkadziesiąt lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hajnel 05.10.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Raczej nie ma tam wilgoci więc nic mu nie będzie, zrobi się rusy i tyle.Mam taki strop w garażu - nie obudowany k-g stoi od 60 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swietlowka28 06.10.2014 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 w nowym domu strop z zalanym dwuteownikiem? To tak się jeszcze robi? Kiedyś zatapiali szyny kolejowe, podobno nie zbyt dobre rozwiązanie bo tynk strzela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brylekpl 09.10.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 w nowym domu strop z zalanym dwuteownikiem? To tak się jeszcze robi? Kiedyś zatapiali szyny kolejowe, podobno nie zbyt dobre rozwiązanie bo tynk strzela. nic to innego jak tzw HEB. czasem przy stropach gestozebrowych aby uniknac podciagu wchodzacego do pomieszceznia (wzgledy estetyczne) tak sie wlasnie robi. Jezeli szedl by na to tynk zwlaszcza gipsowy, to by trzeba bylo zabezpieczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 10.10.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 zapomnij o problemie zakryty i niech mu tam dobrze będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lookaszpl 11.10.2014 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Brylekpl ma rację - mam strop Teriva, a na dwuteowniku opiera się jeden ze słupów podtrzymujących więźbę dachową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.10.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 nic to innego jak tzw HEB. czasem przy stropach gestozebrowych aby uniknac podciagu wchodzacego do pomieszceznia (wzgledy estetyczne) tak sie wlasnie robi. Jezeli szedl by na to tynk zwlaszcza gipsowy, to by trzeba bylo zabezpieczac. Tynk gipsowy powoduje korozje ale oprócz rdzawych plam konstrukcji nic nie grozi. HEB to nie to samo co dwuteownik ....inne parametry i zastosowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts