schizo85 04.10.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Oberwałem sobie wylewkę przy drzwiach zewnętrznych i to jeszcze tak pechowo że wychodzi to nad rurką ogrzewania podłogowego. Jeżeli teraz doleję resztę wylewki do progu drzwi wejściowych to nie pęknie w tym miejscu bo się betony nie połączą ze sobą i na skutek ruchów betonu nie przetrze tej rurki? Jest jakiś sposób żeby to naprawić i nie martwić się że za chwilę będzie przeciekać? http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5755c43ebabb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czechu77 04.10.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Napiszę ci od siebie, że miałem podobną sytuacje i po prostu dorobiłem troche mocniejszego betonu, zalałem i nie było problemu. Dwa sezony grzewcze za mną i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 04.10.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Przy dużych powierzchniach robi się dylatację aby beton nie pękał i zakłada się w miejscu cięcia peszla na rurę. Może i tu postąpić podobnie? Rozciąć peszla wzdłuż i naciągnąć na rurę? Pokusił bym się jeszcze lekko podkuć aby cała rura była na wierzchu i miała zapasu lekko po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 04.10.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Przy dużych powierzchniach robi się dylatację aby beton nie pękał i zakłada się w miejscu cięcia peszla na rurę. Może i tu postąpić podobnie? Rozciąć peszla wzdłuż i naciągnąć na rurę? Pokusił bym się jeszcze lekko podkuć aby cała rura była na wierzchu i miała zapasu lekko po bokach. W celu polepszenia połączenia starego i nowego betonu należy stary beton (odpowiednio mechanicznie przygotowany) posmarować przed samym zalaniem nowego betonu roztworem szkła wodnego. Sposób sprawdzony przy "łataniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Szybszy byłeś! To dobrze działa... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 04.10.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Szybszy byłeś! To dobrze działa... Adam M. Sposób ten został zastosowany i sprawdził się przy "łataniu" betonowych pokładów kutrów, po wymianach silnika. Chcąc wyjąć silnik musiano rozkuwać pokład, który po załataniu musiał byś szczelny, jednolity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 04.10.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 W remontach betonowych zbiorników wody też się sprawdzał.Tamy, przecieki, plomby... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 04.10.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 W remontach betonowych zbiorników wody też się sprawdzał. Tamy, przecieki, plomby... Adam M. Tarasy, loggie też się lało jak pod spodem były piwnice i komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 05.10.2014 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dzięki za pomoc, już myślałem że będę musiał się nieziemsko nakombinować żeby to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts