jacek.zoo 15.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 Piszesz jak bracia Grimm to dobrze czy nie? bo nie wiem co masz na mysli. jak byl teraz montazysta bo silnik powariowal to od razu popytalem o te nieszczelnosci. to powiedzial ze normstahl ma taka budowe i te bramy tak maja. jezeli chodzi o gorna czesc, to ta brama ma taki jakby ceownik na ktorym jest guma uszczelniajaca do ktorej dochodzi ostatni panel przy zamknieciu, i tu jest szczelnie, przeswit jest miedzy tym ceownikiem a sciana, bo on nie jest na stale przykrecony do sciany, troche pracuje i poddaje sie naporowi bramy, ale brama musialaby naprawde z ogromna sila byc domknieta zeby ten ceownik doszedl do sciany. poradzil mi zeby to uzupelnil akrylem :/ a po bokach przeswit jak tlumaczyl jest od tego ze brama ma przetloczenia w poprzek i guma idealnie nie dochodzi i tamtety leci swiatlo i ze z tym nic nie zrobie bo rolki sa dociagniete maksymalnie. tylko moim zdaniem brama klasy normsthala powinna byc tak zrobiona zeby dziur nie latac akrylem. bo tam gdzie swiatlo to i zimno bedzie wpadac az bedzie chuczalo. np u mojego taty jest zamontowana brama, jakis totalny chinczyk, i tak jest zrobiona ze nigdzie nic nie przeswituje. np uszczelnienie na gornym panelu dokladnie dochodzi bo guma jest na panelu i panel ja dociska bezposrednio do sciany, nie ma jakis frajerskich blaszek jak w normsthalu. sadzicie ze to jest podstawa do reklamacji czy sobie darowac bo powiedza ze taka budowa bramy i do widzenia? wiem ze parametr u to troche sciema w bramach bo jest podawany dla panela, a zimno leci dookola bramy, ale zeby do tego stopnia ze widac swiatlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.03.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2015 .. wiem ze parametr u to troche sciema w bramach bo jest podawany dla panela, a zimno leci dookola bramy, ale zeby do tego stopnia ze widac swiatlo? To żadna ściema. U to U. A to nie wszystko. Porównaj to do płyty styropianu. Jest ciepła? Tak, ale nakrycie się nią nie zapewni ciepła, ale tu nikt nie jest zdziwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 22.03.2016 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 to dobrze czy nie? bo nie wiem co masz na mysli. jak byl teraz montazysta bo silnik powariowal to od razu popytalem o te nieszczelnosci. to powiedzial ze normstahl ma taka budowe i te bramy tak maja. jezeli chodzi o gorna czesc, to ta brama ma taki jakby ceownik na ktorym jest guma uszczelniajaca do ktorej dochodzi ostatni panel przy zamknieciu, i tu jest szczelnie, przeswit jest miedzy tym ceownikiem a sciana, bo on nie jest na stale przykrecony do sciany, troche pracuje i poddaje sie naporowi bramy, ale brama musialaby naprawde z ogromna sila byc domknieta zeby ten ceownik doszedl do sciany. poradzil mi zeby to uzupelnil akrylem :/ a po bokach przeswit jak tlumaczyl jest od tego ze brama ma przetloczenia w poprzek i guma idealnie nie dochodzi i tamtety leci swiatlo i ze z tym nic nie zrobie bo rolki sa dociagniete maksymalnie. tylko moim zdaniem brama klasy normsthala powinna byc tak zrobiona zeby dziur nie latac akrylem. bo tam gdzie swiatlo to i zimno bedzie wpadac az bedzie chuczalo. np u mojego taty jest zamontowana brama, jakis totalny chinczyk, i tak jest zrobiona ze nigdzie nic nie przeswituje. np uszczelnienie na gornym panelu dokladnie dochodzi bo guma jest na panelu i panel ja dociska bezposrednio do sciany, nie ma jakis frajerskich blaszek jak w normsthalu. sadzicie ze to jest podstawa do reklamacji czy sobie darowac bo powiedza ze taka budowa bramy i do widzenia? wiem ze parametr u to troche sciema w bramach bo jest podawany dla panela, a zimno leci dookola bramy, ale zeby do tego stopnia ze widac swiatlo? Poradziłeś sobie może z tym problemem? Te nieszczelności i latająca blenda trochę mnie zniechęcają do Normstahla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts