mostal 05.10.2014 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Witam. W związku z kupnem mieszkania, rozpoczynamy planowanie salonu z AK. Plan salonu załączam na zdjęciu. Wszystkie okna są wysokie 220cm. Aneks jest naniesiony już na plan. Zastanawiamy się nad rozmieszczeniem kanapy i TV, stołu jadalnego z 4-6 krzesłami, ewentualnie stolika kawowego. Będziemy wdzięczni za wszelkie sugestie i pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 05.10.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/4511819/346761/rhui.jpg http://static.pokazywarka.pl/i/4511819/701503/rgytuyu.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostal 05.10.2014 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2014 Dziękujemy za pierwsze pomysły, pierwszy bardzo ciekawy. Chciałbym zapytać o umieszczenie telewizora, jest zamontowany na czymś w rodzaju wyspy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 06.10.2014 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 (edytowane) Nie,telewizor wisi sobie na ścianie,można go też w nią wmontować żeby nie odstawał.http://www.touchofart.eu/designers/photos/Esstudio_inz_arch_wnetrz_Emilia_Swienc/0dba8120423ee3e559114adf49564033_z.jpg Edytowane 6 Października 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofdesign 07.10.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Trzeba pamiętać o komunikacji i wyjściu na taras. Tu przedmówca zapomniał o tym:) To bardzo trudne wnętrze i niestety trzeba będzie się pogodzić z małym stołem, bo taki lepszy niż tylko np. blat barowy. Więc moja propozycja jest taka, w mojej opinii jedyna opcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostal 08.10.2014 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam. Zrobiłem wizualizacje pierwszej wersji kinka. stół chcemy jak najmniejszy 90x90, rozkładany na ok 250. Przypomnę o tych oknach 220cm, miały być nowoczesne, a zaczynają stwarzać problem:) Oczywiście meble należy traktować poglądowo. Balkon będzie się otwierał. Pomysł ofdesign, też jest ciekawy, powiększamy przestrzeń w kuchni, kosztem mniejszego salonu. Ta komoda przy narożnym oknie, nie wiem czy to dobry pomysł, mimo wszystko szkoda przysłaniać widoku. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofdesign 10.10.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Jeżeli okno narożne jest do podłogi to oczywiście komoda odpada. Ale dalej uważam nie nie należy mieszać "jadalni" z salonem aż w tak małej odległości. Kuchnia którą narysowałem jest jak najbardziej funkcjonalna - często taką mini wersje proponuje klientom, jest wystarczająca.Lodówka ->blat roboczy->zlew->blat roboczy->płyta grzewcza->blat.Poza tym dalej jest zaburzona komunikacja wyjścia na balkon. W rzucie z pierwszego posta wynika że są to drzwi podwójne otwierane do wewnątrz. Lokalizacja stołu w takim miejscu poza psuciem estetycznego wyglądu, zaburza komunikacje. Sprawy sporządzania i spożywania zamknąłbym w jednym "ukrytym" miejscu, strefe dzienną w drugim. W razie potrzeby stół można przenieść nawet na środek salonu i zorganizować większą kolacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mostal 11.10.2014 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam. Przygotowałem wersję 2, z pomysłu ofdesign. Co do kolejności elementów w kuchni, tutaj sprawa pozostaje otwarta, koło lodówki chciałem dać pytę grzewczą, ze względu na bliskość wyciągu, nad płytą okap podpięty do wentylacji. Moim zdaniem, przy salonach z aneksem dobrze rozwiązana instalacja wentylacyjna to podstawa. W narożniku okapnik zlewu, dalej blat roboczy 2x60, pod nim zmywarka. Na koniec słupek z piekarnikiem. Czy ma to sens? Docelowo planujemy też przestawić drzwi do sypialni, skos na we ma otworzyć przestrzeń. Przestawiając drzwi umożliwimy wstawienie większej szafy pod zabudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ofdesign 11.10.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witaj, funkcjonalnie kuchnia jest niewygodna. Umiejscowienie wysokiej zabudowy obok okna, optycznie zmniejszy przestrzeń w widoku od salonu i odetnie Ci dopływ światła do blatu. Ktoś już kiedyś wymyślił kolejność funkcjonalną blatu roboczego i szkoda sobie utrudniać życie robiąc to po swojemu. Przyjęło się że produkt wyciągnięty z lodówki powinno móc się przygotować na bliskim blacie roboczym, po czym obok powinien być zlew, kolejny etap przyrządzania na blacie roboczym i kolejny to już płyta grzewcza lub piekarnik. W tym przypadku wysoką zabudowę umieściłbym w grupie, tzn. obok lodówki. Co do okapu. Rurę można prowadzić w suficie podwieszanym (tutaj mogłoby to nie zdać egzaminu) albo jak jest potrzeba zakupić dobry okap z filtrem węglowym. Zależy od intensywności gotowania. Ogólnie przy takiej ilości okien w pomieszczeniu nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts