nat_alia1 27.01.2017 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Ja kupiłam mieszkanie od Grupy Inwest już kilka lat temu i z samego mieszkania jestem raczej zadowolona ale ze współpracy z deweloperem po odbiorze mieszkania już niestety nie. Drobne poprawki przy odbiorze zostały naprawione błyskawicznie ale wiadomo, że niektóre mankamenty wychodzą z czasem. Jeszcze mieszkanie nie zostało wyremontowane a już zaczęły pojawiać się usterki, które zgłosiłam i niestety na wszystkie moje problemy zastępca prezesa odpisał dyplomatycznie, iż wszystko to jest spowodowane kwestią użytkowania i zostało zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną więc każdy mój punkt został z góry obalony. Pytanie więc czy takie rzeczy jak pękające tynki czy od początku nie działająca elektryka w niektórych pomieszczeniach można wywnioskować, że jest ok nawet tego nie sprawdzając? Pan prezes chyba jest jasnowidzem, gdyż ze swojego biura widzi, że pęknięty tynk powstały w całym mieszkaniu spowodowany jest remontem mieszkania, którego oczywiście jeszcze nie zaczęłam. Po kolejnym liście i czekaniu zadzwonił fachowiec, że przyjdzie sprawdzić i sam powiedział, że większość rzeczy to standardowe rzeczy i jak najbardziej jest to w ramach gwarancji, więc się ucieszyłam, że będę mogła mieć to z głowy jak najszybciej ale niestety nie W następnej odpowiedzi deweloper napisał ten sam stek bzdur, że jest to wina użytkowania i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności a z elektryką podał mi numer do podwykonawcy, którego nikt nie odbiera i na dodatek szanowny pan prezes naliczył sobie koszt przyjścia pracownika na oględziny 250zł. Sama sprawy nie wygram, więc zadzwoniłam do wspólnoty mieszkaniowej i oni niestety mają ten sam problem z deweloperem od wielu lat w częściach wspólnych. Także upominanie się o swoje z Grupa Inwest to jest jak walka z wiatrakami. Czy tutaj również problem z kotłownią, gdyż niezależnie od ustawień parametrów zaczyna działać dopiero gdy na zewnątrz jest poniżej 0 stopnie, więc do tej temperatury trzeba ubierać się cieplej a jak zacznie działać to też jest nie za ciekawie, gdyż grzejniki odkręcone maksymalnie są tylko ciepłe i w nocy można zmarznąć. Czy kupiłabym jeszcze raz mieszkanie u tego dewelopera? Sama nie wiem, gdyż mieszkanie samo w sobie jest ok (poza mega cienkimi ścianami, gdzie znam już całe historie sąsiadów a nie podsłuchuję ich specjalnie) ale współpraca z deweloperem jak się już zapłaci pieniążki jest na innym poziomie i chyba wolałabym zaoszczędzić nerwy i kupić mieszkanie gdzie indziej choć nie zawsze może to oznaczać, że będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz_ZK 08.03.2017 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 nat_alia1 - uwierz mi, nie będzie lepiej. Większość deweloperów to pieprzeni leserzy, którzy partolą sprawy już na etapie budowy. Akurat Grupe Inwest znam osobiście, bo z nimi kiedyś pracowałem i wiem, że przykładają się na etapie budowy. A że nikomu się nie chce prowadzić napraw w okresie gwarancji, to tak jest zawsze. Najlepiej wydaj te 500 złotych sama, napraw sobie ryse na ścianie i będziesz zadowolona spała spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matrian 14.03.2017 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 potwierdzam wpis kolegi – czy to mały czy to duży, nigdy nie wybudje bez usterek. To tylko od ciebie zależy jak duża wagę przykładasz do prostego kąta. Ostatecznie świat nie kończy się na 4 kątach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emek81 14.03.2017 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 HAHAHAHAHA Dyskusja ludzi co wpiszą 1 post i już ich nie ma ;p ehhh śmieszny temat ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 14.03.2017 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 temat do skasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barmi 21.03.2017 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Niedawno odbierałem swoje mieszkanie na Tarnobrzeskiej – wziąłem 3 inspektorów z każdej branży i teraz myślę, że wyrzuciłem kasę w błoto, bo znaleźli jakieś pierdoły które sam mógłbym wpisać (dokręcić gniazdko do ściany). No ale strzeżonego… W końcu nie zawsze ma się do czynienia z profesjonalną firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kam-tom 23.05.2017 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 ja już sam nie wiem, z jednej strony niby wiarygodne opinie, co z tego, że jednobitowców, ile razy w życiu się kupuje mieszkanie, z drugiej strony doradca cały sercem z licznikiem pięciu tysięcy wpisów doradza zamknięcie forum… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 23.05.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2017 temat do skasowania. dlaczego do skasowania - zobaczmy na ile postów starczy komuś weny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł78.bogucki 26.05.2017 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2017 Grupę Inwest polecam, nie jestem żadnym trollem, kupiłem u nich mieszkanie na Kordeckiego i naprawdę jestem zadowolony. Na początku był mały problem ze zjazdem do garażu podziemnego, ale deweloper wszystko w trybie szybkim poprawił. Mieszkanie odebrane bez uwag. Obsługa bardzo profesjonalna. Jeżeli ktoś ma wątpliwości zapraszam na priv lub email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominika_1974 12.07.2017 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2017 Chyba konkurencja działa na forum. Ludzie piszą o swoich doświadczeniach, które głównie są pozytywne to nie – lepiej usunąć temat i niech nikt nic nie wie… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieczyslaw88 01.09.2017 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2017 a jak nie masz 2 milionów postów na koncie, jak te wariaty, to nikt Cię nie chce słuchać... jakie trzeba mieć życie osobiste, żeby cały czas siedzieć na forum i cenzurować innych... urodziliście się nie w tych czasach, trochę za późno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pilski 18.09.2017 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2017 ja mogę polecić ta firmę - kupowałem mieszkanie w Aninie i należę do tzw. trudnych klientów, którzy maja mnóstwo pytań i problemów zmiany lokatorskie udało mi się wprowadzić bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matado 27.09.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2017 co za dziwne forum, że żeby dodać opinię trzeba się najpierw wytłumaczyć, że się nie jest konkurencją W każdym razie dla mnie są spoko... czekam na odbiór mieszkania na Kałuszyńskiej, byłam już zawczasu na budowie i myślę, że mogę pochwalić - przede wszystkim fajnie, że wreszcie ktoś pomyślał o dużej rowerowni na parterze przy wejściu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.09.2017 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2017 A tutaj mamy doroczny zlot forum muratora tylko dla jednopostowców. Witamy serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania297 27.10.2017 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2017 My przed tygodniem odebraliśmy mieszkanie na Garibaldiego. Mieszkanie bardzo fajne, trochę martwi mnie wąski wjazd do garażu, dla męża to pewnie kwestia treningu, dla mnie trzeba założyć fundusz na lakierowanie auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda918 10.12.2017 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2017 Tak - wjazd do garażu jest faktycznie dość wąski, ale sprawdzaliśmy z mężem papiery u dewelopera i wszystko jest zgodnie z dokumentacją i zgodnie z planami, więc po prostu trzeba się przyzwyczaić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miehh 25.01.2018 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2018 Odebraliśmy lokal na Kałuszyńskiej. Wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malinski 10.04.2018 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2018 Na szklanych domów też odebraliśmy bez problemów - dobra jakość, ładne wykończenie, jest lepiej niż sobie wyobrażaliśmy. Jak dla mnie deweloper bardzo w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matejak 17.05.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2018 Mogę tylko potwierdzić dobre opinie o tej firmie. Chyba poprawili mocno jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 26.06.2018 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2018 Prosimy o więcej reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts