Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

HM Inwest Warszawa - ostrzegam

wykonawca 123

Recommended Posts

Ja kupiłam mieszkanie od Grupy Inwest już kilka lat temu i z samego mieszkania jestem raczej zadowolona ale ze współpracy z deweloperem po odbiorze mieszkania już niestety nie. Drobne poprawki przy odbiorze zostały naprawione błyskawicznie ale wiadomo, że niektóre mankamenty wychodzą z czasem. Jeszcze mieszkanie nie zostało wyremontowane a już zaczęły pojawiać się usterki, które zgłosiłam i niestety na wszystkie moje problemy zastępca prezesa odpisał dyplomatycznie, iż wszystko to jest spowodowane kwestią użytkowania i zostało zrobione zgodnie ze sztuką budowlaną więc każdy mój punkt został z góry obalony. Pytanie więc czy takie rzeczy jak pękające tynki czy od początku nie działająca elektryka w niektórych pomieszczeniach można wywnioskować, że jest ok nawet tego nie sprawdzając? Pan prezes chyba jest jasnowidzem, gdyż ze swojego biura widzi, że pęknięty tynk powstały w całym mieszkaniu spowodowany jest remontem mieszkania, którego oczywiście jeszcze nie zaczęłam. Po kolejnym liście i czekaniu zadzwonił fachowiec, że przyjdzie sprawdzić i sam powiedział, że większość rzeczy to standardowe rzeczy i jak najbardziej jest to w ramach gwarancji, więc się ucieszyłam, że będę mogła mieć to z głowy jak najszybciej ale niestety nie :( W następnej odpowiedzi deweloper napisał ten sam stek bzdur, że jest to wina użytkowania i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności a z elektryką podał mi numer do podwykonawcy, którego nikt nie odbiera i na dodatek szanowny pan prezes naliczył sobie koszt przyjścia pracownika na oględziny 250zł. Sama sprawy nie wygram, więc zadzwoniłam do wspólnoty mieszkaniowej i oni niestety mają ten sam problem z deweloperem od wielu lat w częściach wspólnych. Także upominanie się o swoje z Grupa Inwest to jest jak walka z wiatrakami. Czy tutaj również problem z kotłownią, gdyż niezależnie od ustawień parametrów zaczyna działać dopiero gdy na zewnątrz jest poniżej 0 stopnie, więc do tej temperatury trzeba ubierać się cieplej a jak zacznie działać to też jest nie za ciekawie, gdyż grzejniki odkręcone maksymalnie są tylko ciepłe i w nocy można zmarznąć. Czy kupiłabym jeszcze raz mieszkanie u tego dewelopera? Sama nie wiem, gdyż mieszkanie samo w sobie jest ok (poza mega cienkimi ścianami, gdzie znam już całe historie sąsiadów a nie podsłuchuję ich specjalnie) ale współpraca z deweloperem jak się już zapłaci pieniążki jest na innym poziomie i chyba wolałabym zaoszczędzić nerwy i kupić mieszkanie gdzie indziej choć nie zawsze może to oznaczać, że będzie lepiej.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nat_alia1 - uwierz mi, nie będzie lepiej. Większość deweloperów to pieprzeni leserzy, którzy partolą sprawy już na etapie budowy. Akurat Grupe Inwest znam osobiście, bo z nimi kiedyś pracowałem i wiem, że przykładają się na etapie budowy. A że nikomu się nie chce prowadzić napraw w okresie gwarancji, to tak jest zawsze. Najlepiej wydaj te 500 złotych sama, napraw sobie ryse na ścianie i będziesz zadowolona spała spokojnie.

Niedawno odbierałem swoje mieszkanie na Tarnobrzeskiej – wziąłem 3 inspektorów z każdej branży i teraz myślę, że wyrzuciłem kasę w błoto, bo znaleźli jakieś pierdoły które sam mógłbym wpisać (dokręcić gniazdko do ściany). No ale strzeżonego… W końcu nie zawsze ma się do czynienia z profesjonalną firmą.

• 2 months później...
Grupę Inwest polecam, nie jestem żadnym trollem, kupiłem u nich mieszkanie na Kordeckiego i naprawdę jestem zadowolony. Na początku był mały problem ze zjazdem do garażu podziemnego, ale deweloper wszystko w trybie szybkim poprawił. Mieszkanie odebrane bez uwag. Obsługa bardzo profesjonalna. Jeżeli ktoś ma wątpliwości zapraszam na priv lub email: [email protected]

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
co za dziwne forum, że żeby dodać opinię trzeba się najpierw wytłumaczyć, że się nie jest konkurencją :p W każdym razie dla mnie są spoko... czekam na odbiór mieszkania na Kałuszyńskiej, byłam już zawczasu na budowie i myślę, że mogę pochwalić - przede wszystkim fajnie, że wreszcie ktoś pomyślał o dużej rowerowni na parterze przy wejściu...

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 2 months później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...