fuks 26.06.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Poszukuję inwestorów, którzy realizują dom typu Sierra z pracowni wrocławskiej HORYZONT? Proszę o kontakt mailowy[email protected] [ Ta Wiadomość była edytowana przez: fuks dnia 2002-06-26 10:53 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryniu 26.06.2002 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2002 Dla porządku: do takich zapytań jest podforum "O projektach". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulek 29.08.2005 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 czy jest ktos kto wybudował lub jest w trakcie budowy projektu sierra z wbudowanym garażem?bardzo prosze o kontakt i chętnych do oceny tego projektu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vioretta 16.07.2006 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2006 Szukam opinii osób, które budują dom SIERRA luB DELTA z pracowni projektów IGN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 10.09.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Czy ktos planuje budowe domku niezbyt moze typowego ale innego od innych. http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?opcja=opis&id=216&nazwa_projektu=SIERRA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 11.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 OK. rozumiem ze mam "specjalny" gust. Ale moze poprosze o wasza opinie o tym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 12.09.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 hm.......... czyzbym znalazl sie w krainie dworkow.....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coco 13.09.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Witam:)Właśnie wczoraj znalazłam projekt tego domku. Bardzo mi się spodobał. bezpretensjonalny, oryginalny, ma styl i klasę. Niestety, na moje potrzeby jest za mały......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika31 14.09.2006 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 Też się kiedyś do niego śliniłam.Niestety u mnie dach musi być ze spadkiem minimum 35st, co do tego projektu kompletnie nie pasowało. Połączyłabym tu tylko pomieszczenie gospodarcze z garażem czy resztą domku. Reszta mi pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Paweł 04.10.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 projekt jest świetny, tez o nim myślałam, zastanawiam się tylko, czy to że w kuchni nie ma bezpośredniego okna nie będzie problemem, no i ta elewacja, w wersii z wizualizacji - PIęKNIE! ale będzie kosztować majątek, a inna może już nie mieć takiego uroku i jeszcze okna w środkowej sypialni, może być ciemno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_x 04.10.2006 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Witam. Dom jest bardzo w "moim typie" i stanowił inspiracje do innych przemyśleń odbiegających od "pseudodworków" czy zalukarnionych kostek z balkonikami i skosami na poddaszu. Jedną z nich było(by) przestawienie jadalni z kuchnią z usunięciem ścian kuchni. Dokładniej - kuchnia tam gdzie stół jadalni - a stół w miejscu kuchni. W zasadzie stół stałby pośrodku holu dzieląc wraz z łazienką dom "na pól". Marginalizuję problm ewentualnego niedoświetlenia wnętrza domu (stołu) -ale w lecie "ląduję na tarasie a w zimie i tak w domu trzeba palić lampy od 16.00 (po tej godzinie - poza weekendami , mogę "zasiąść" do stołu. Dodatkowo. Znaczne przeszklenia w kuchni i pokoju poprawiają sytuacje "oświetleniową". P.S> Elewacja MOŻE kosztować majątek (ale relatywnie nie musi bo drewno i kaien sa stosunkowo tanie ) - bardziej kosztowne wydają mi się rozwiązania dachu z wystającymi murami P.P.S> LINK "się zmienił" CHYBA na : http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=216 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 23.10.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Pewna nie jestem ale chyba na stronie Extradomu przed zmianami było forum i tam się ktoś pojawiał kto go budował ( http://www.extradom.pl/ext/page?projekt/projekt.xmf&&z=opis&id=3264 ). Ale teraz już forum nie ma...Z tego co pamiętam to trochę problemów było z dachem (chyba właśnie to "wchodzenie" w ściany bo reszta nie wygląda groźnie). Sam extradom wrzuca go w przedział cenowy "C".Gdyby ktoś był bardzo zainteresowany to mam zestawienie materiałów i obmiary do tego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 23.10.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 zaglądnełam do tego co mam - jest też pierwsza strona kosztorysu wycenionego na grudzień 2001 r. - 269.689,06 - obstawiam, że netto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSKI99 08.02.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Chyba trochę się spóźniłem z odpowiedzią na pytanie, ale rzadko zaglądam na forum, a to jest mój pierwszy post. Co do sierry to właśnie jestem na etapie budowy dachu. Jeśli ktoś chciałby się dowiedzieć czegoś więcej to służę pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 09.02.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 OSKI99 - Spadasz z nieba!Mam co raz mniej czasu na podjęcie decyzji co do projektu. Interesuje mnie WSZYSTKO - ale najważniejsze:1. czy w/g Ciebie wystarczające jest doświetlenie sypialni (a może zmieniałeś układ okien)2. czy są jakieś większe / nietypowe problemy przy budowie3. ... koszty....4. skoro robisz dach to pewnie daleko jeszcze do elewacji ale napisz jakie masz plany - szalejesz i robisz jak w projekcie czy planujesz wersję oszczędnościową?5. no i - jeżeli można - to wszelkie fotki!Będę wdzięczna za wszelkie informacje i uwagi!(Wyślę Ci na priv mojego maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSKI99 09.02.2007 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 A wiec od początku. Razem z żoną mieliśmy od samego początku te same wątpliwości typu: czy pomieszczenia będą odpowiednio doświetlone, co z tą elewacją, jak będzie z tymi murkami na dachu itp. Mimo wszystko zdecydowaliśmy sie na zakup tego projektu. W listopadzie 2005 zostały wylane ławy fundamentowe. Koszt razem ze zdjęciem humusu i wykopem ok. 9000 zł. Sierpień 2006 - sciany fundamentowe z betonitów, izolacja styropianem 6cm, kleje, folie etc., plus zasypanie fundamentów - 16000 zł. Wrzesień 2006 - ściany parteru ( porotherm 30), komin, wieniec - 27000 zł. Wszystkie ceny brutto plus robocizna. Myślę że nie jest to dużo jak na budynek wielkości 17,5 x 11,5. Co do dachu to właściwie pochwaliłem sie na wyrost, bo cieślę mam umówionego na marzec. ale w przybliżeniu: więżba, deski, pokrycie ( gont bitumiczny) - 28000 zł. Na razie nie mogę powiedzieć nic więcej o kosztach. Jeśli chodzi o elewację to nie dysponuję zbyt dużym budżetem, dlatego we wnękach podobnie jak w wizualizacji planuję płytki klinkierowe przyklejane do styropianu, reszta może tynk akrylowy??? Sami jeszcze nie wiemy. Acha, zapomniałem dodać ze nasz projekt różni sie nieco od oryginału. Między garażem a pom. gospodarczym jest jeszcze jedno pomieszczenie do którego wchodzi sie z salonu, odsuwając duże drzwi, które kiedyś były oknem. Pierwotne pomieszczenie gospodarcze jest teraz czymś w rodzaju garderoby do której wchodzi sie z "nowego" pomieszczenia. Tak że gospodarczy jest teraz tylko garaż. Oczywiście prześlę pare fotek na priva. Pozdrawiam. P.S. To naprawde bardzo fajny i funkcjonalny dom. Inny niz wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 09.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Wielka prosba: zamiesc te fotki tu na fotum; niech inni tez zobacza to cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OSKI99 09.02.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Niestety nie wiem jeszcze jak zamieścić zdjęcia na forum. Jeśli chcesz to mogę Ci przesłać na priva kilka zdjęć "tego cuda" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BarPe 10.02.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Bardzo proszę - lub bezpośrednio ...Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crska 04.08.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 tak jak wyzej http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=216 zastanawiam sie nad zakupem tego projektu jednak nie wiem czy faktycznie stan surowy zamkniety zmieszcze w 150 000 tak jak podaje architekt dlatego Doświadczonych prosze o opinie rozchodzi mi sie o wariant B z tym ze garaz wolnostojacy w pozniejszym okresie by byl dobudowany pozatym myslalam alby pom. gosp zrobic w miejscu garderoby, a tam gdzie pom. dodatkowy pokoj jak ma ktos jakies ciekawe pomysly to chetni e poslucham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts