uniqque 06.10.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Witam serdecznie.Sprawa wygląda tak: kupiliśmy sobie bojler elektryczny galmet 50l do drugiej łazienki (chyba 1500w). woda w nim grzeje w ramach taryfy nocnej 22-6 i 13-15 i ustawiony jest na maks. Po całkowitym nagrzaniu wskaźnik temperatury na bojlerze jest w połowie (woda jest bardzo gorąca, wskaźnik może być nic wart)Wieczorem przy bardzo oszczędnym korzystaniu z ciepłej wody ledwo mogą się wykąpać 2 osoby. Woda jest bardzo gorąca ale szybko jej nie ma. Łazienka jest mało używana w ciągu dnia.Myślałem że to może jakaś wada bojlera i dzwoniłem do serwisu i oczywiście mogą przyjechać ale jak okaże się że tak musi być to jest to płatne 80zł. jak oni to stwierdzą to nie wiem, ale że ja nie mam pojęcia o bojlerach to każdy kit mogą mi wcisnąć.czy są jakieś sposoby jak go sprawdzić albo co zrobić żeby spokojnie można było się umyć?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.10.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Jak odbierasz np 20 litrów gorącej to natychmiast napływa nowa zimna i temperatura gwałtownie spada , kup minimum 100 litrów a problem zniknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uniqque 06.10.2014 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Tylko że dopiero go kupiłem. a łazienka jest mała i niska więc kupno większego nie wchodzi w grę. Dodam że w drugiej łazience mamy bojler 80l (czyli tylko o 30 więcej) i do tej pory wystarczał nam na kąpiel 5 osób plus zmywanie, sprzątanie itd działający w tych samych taryfach czasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts