mx76 06.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 elewacja jest wykonczona barankiem 1,5m, za dnia wydaje sie gladka i rowna, ale rano gdy pada na nia slonce pod katem lub gdy jest z boku oswietlona sztucznym swiatlem to widac na niej zafalowania.Czy to jest blad w sztuce? Wykonawca twierdzi, ze "to normalne". pozdrawiam,mx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 06.10.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 elewacja jest wykonczona barankiem 1,5m, za dnia wydaje sie gladka i rowna, ale rano gdy pada na nia slonce pod katem lub gdy jest z boku oswietlona sztucznym swiatlem to widac na niej zafalowania. Czy to jest blad w sztuce? Wykonawca twierdzi, ze "to normalne". pozdrawiam, mx Zależy jak bardzo i długo to widać.... Generalnie rzecz biorąc: nie ma elewacji idealnej, przy odpowiednim oświetleniu zawsze coś się znajdzie, sztuka polega na tym, żeby było tego jak najmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 07.10.2014 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 za dnia wydaje sie gladka i rowna, ale rano gdy pada na nia slonce pod katem lub gdy jest z boku oswietlona sztucznym swiatlem to widac na niej zafalowania." "Na oko to chłop w szpitalu umarł." Trzeba przyłożyć łatę - poziomicę i sprawdzić czy jest równo. Jeśli technicznie jest ok, a wizualnie kole w oczy to o błędzie raczej mówić nie można. Choć wiadomo klient życzy sobie, aby tynk był wykonany poprawnie czyli również estetycznie dla oka. Podstaw do reklamacji raczej brak, jeśli "fala" mieści się w normie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 28.11.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Odświeżę temat , przy słońcu "równoległym" widoczne są zakłady siatki . Nie ma jeszcze położonej struktury ale mam obawy , że ta nie pokryje widocznych łączęń siatki . Zaznaczę, że zakłady widoczne są tylko w momencie ,gdy pada na nie słońce pod pewnym kątem . Cała elewacja , bez struktury, wydaje sie być idealnie prosta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 28.11.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Cześć, mi robili elewację dosłownie kilkanaście dni temu. U mnie było podobnie ale jak położyli tynk (Caparol Silikonowy K15) to wydaje się, że ściana jest gładka. Oglądałem ścianę po światło i wydaje się być ok. Być może umiejętnie położony tynk przykryje minimalnie nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CZARNY. 28.11.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Ok dziękuje , też mam cały system Caparola z 1.5 tynkiem silikonowym . Mam nadzieję , że u mnie będzie podobnie chociaż mam lekkie obawy . Może ktoś jeszcze się wypowie jak wyeliminować grubość łączenia na siatce żeby się nie odbiła w momencie przejścia słońca . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts