markos. 06.10.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Witam wszystkich.Jako ze pierwszy raz wiec proszę o wyrozumiałość.Do rzeczy.Ocieplam domek na działce styropianem.Wzdłuż bocznych ścian (dach dwuspadowy) na zewnątrz biegnie krakwo, podjechałem styropianem pod nią ale nie wiem co dalej bo grubość styropianu jest większa i jest uskok.Prośba o rade jak można lub się powinno zakończyć ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 07.10.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Wzdłuż bocznych ścian (dach dwuspadowy) na zewnątrz biegnie krakwo (krokiew?) Czy nie chodzi o murłatę? W takich wątkach najlepiej wrzucić fotkę lub dwie, w dzisiejszych czasach każdy ma aparat w telefonie, wiec to żaden problem. Jeśli chodzi o murłatę i podjechałeś styropianem pod nią tzn. że sciana + styro wychodzą poza obrys gdzie jest murłata? Czemu by nie wziąć cieńszego styropianu i uzupełnić uskok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markos. 09.10.2014 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Jak na fotce, krokwa idzie na zewnątrz ściany i styropian jest to niej ułożony(jest grubszy). Nie mam doświadczenia i zastanawiam się jak ten temat ocieplenia jak i podbitki zakończyć. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 09.10.2014 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Zdjęcie wiele wyjaśnia Albo styropian cieńszy na krokiew, albo podbitka którą wykończysz dach na krokiew. Kwestia estetyki. Ale uzupełnienie uskoku styropianem i wykończenie elewacji będzie wg. mnie dużo lepszym rozwiązaniem, zachowasz również ciągłość izolacji na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 09.10.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 mniej więcej nad tą czerwoną kreską muru już nie powinno być, wykuć, wyciągnąć, wyskrobać, wydrapać itp... to ma się łączyć z izolacją na poddaszu !! proste jak budowa cepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts