hokejgk1 07.10.2014 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Witam, Niebawem będe zakładał instalacje w swoim nowo budowanym domu, chciał bym sie dowiedzieć co będę potrzebował do:- zgłoszenia o przyłączenia do sieci - dostawcą mojej Energi jest ENEA - dzwoniłem do biura obsługi to oni wymagają tylko podpisanie oswiadczenia na ich druku i pieczątki.- odbiór budynku "pozwolenie na użytkowanie" - w dzienniku budowy nie ma nawet kartki o elektryce żeby wykonawca z uprawnieniami się tam podpisał ! (jak to ma w przypadku instalacji gazowej, odbioru kominów itp). Czy składając dokumenty do starostwa wymagają jakieś dokumenty ? Jedynie co zauważyłem to na oświadczeniu z ENEI jest wpis że przekazano mi wyniki z pomiarów itd. --->>> Poco Mi te wyniki, czy to tylko dla mnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa73 21.10.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 cześć Wam, chcę podbić temat i poruszyć te same kwestie co mój poprzednik. Posiadam działkę pustą póki co i planujemy rozpocząć budowę domku letniskowego. Na pierwszy rzuc idzie przyłącze wody na wiosnę oraz prąd. od czego zacząć z instalacją prądu?proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mt-instalacje 22.10.2014 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 cześć Wam, chcę podbić temat i poruszyć te same kwestie co mój poprzednik. Posiadam działkę pustą póki co i planujemy rozpocząć budowę domku letniskowego. Na pierwszy rzuc idzie przyłącze wody na wiosnę oraz prąd. od czego zacząć z instalacją prądu? proszę o pomoc Musisz w Zakładzie Energetycznym złożyć wniosek o określenie warunków przyłącza do sieci. Najlepiej wydrukuj dokument z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts