enedue 07.10.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Jak poznać, że piach, ubijany pod ławę jest dobrze zagęszczany? Potem sprawdzę badaniem, ale tak na oko, jak poznać, czy robią dobrze , czy olewają?Wiem, że warstwa powinna mieć 20 cm,i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 07.10.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Pod ławę sie nie ubija tylko kopie do nośnego.Chyba chodziło Ci o płyte ewentualnie o "chudy" i to zatwierdza KB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 07.10.2014 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 To fragment ławy zachodzący nad starą piwnicę. Jakieś 50 cm na 100 cm może. Nośny to po wywaleniu tego jest na 2,20. Tutaj o tym piszęhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?230198-Help!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 08.10.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Nie wiem. co inni poradzą. Obserwowałem, jak działali w Szczecinie przy rekonstrukcji starówki, wybrali podłoże i postawili całą ściankę od samego dna. Też bym tak zrobił, tam, gdzie była piwnica, odgruzowanie do "dna" i postawienie ściany fundamentowej, resztę zrobiłbym na poziomie przemarzania. wbrew pozorom, nie będzie tego aż tak dużo, a już podłogę możesz mieć choćby na gruzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts