Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt ogrzewania podlogowego- fanaberia czy potrzeba????

stam222

Recommended Posts

Zaden klient tak sie nie zachowywał jak Ty, nie ukryjesz swoich nawyków, powiedzen. Nie robiłem nic dla Ciebie, nie mysle ze sie przedstawiłas jako Hippka, nie mylę sie.

Masz racje, bo z chama zawsze wylezie cham. Tego sie nie da "przypudrowac". :)

Zreszta widac jak pod innym nickiem nastapial szybka "dekonspiracja". Zalosne to bylo jak R&K pokazal screena z IPkiem. Az mi sie Frajera szkoda zrobilo przez moment.

• Odpowiedzi 360
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Masz racje, bo z chama zawsze wylezie cham. Tego sie nie da "przypudrowac". :) Zreszta widac jak pod innym nickiem nastapial szybka "dekonspiracja". Zalosne to bylo jak R&K pokazal screena z IPkiem. Az mi sie Frajera szkoda zrobilo przez moment.
akurat R&K jest tak samo wiarygodny, jak Ty i asolt. Nawet ostatnie obliczenia dot. Duonu papier.dolil koncertowo. No ale tak to jest, jak się piekarz zabiera za licznie, prawda asolt?

Tak, brak argumentów na twoje nic nie wnoszące projekty i zaczyna się czepianie interlokutora.

Dzieciak jesteś asolt

Jak zwykle rzeczowa ocena, a interlokutor to czlowiek głębokiej wiedzy i dociekliwosci, zaciekle zwalczalący oponentów. Widac taka natura

Jezeli jednak chcesz sie dowiedziec o zasadach projektowania do zapraszam do norm, rozporządzen i podręczników. Zawsze moze wytknąc błedy ich autorom, przecziez sie lepiej od nich znasz.

akurat R&K jest tak samo wiarygodny, jak Ty i asolt. Nawet ostatnie obliczenia dot. Duonu papier.dolil koncertowo. No ale tak to jest, jak się piekarz zabiera za licznie, prawda asolt?

Tak, tak wypiekam bardzo dobre pieczywo (sam nawet o tym nie wiedziałem), zaraz idę na nocną zmianę. W gronie tych wiarygodnych umiesc i siebie, chocbym sie bardzo starał to niemozliwe jest abym chociaz w małej czesci dorównał Tobie

W tym przypadku powiedzenie o kradnącej rece trzeba zamienic na dwie kradnące rece, tak oczywiste jest mataczenie, mówiac prosciej zwykłe kłamstwo.

Naprawdę forum się stacza...

Miałem wstępną wycenę na podłogówkę na rehau w cenie ponad 100 zł netto za metr. Po zrobieniu OZC u Asolta i zapoznaniu z kilkoma tematami forum miałem ponownie rozmowę z wykonawcą. Wcześniej sobie popatrzyłem na OZC i tabelki purmo. Na moje pytanie jak metr podłogówki może kosztować 100 zł niezależnie czy to garaż z 12 st C czy łazienka 24 st C, wykonawca się zmieszał i będzie rozliczenie powykonawcze na podstawie zużytego materiału.I nawet wysłał do rehau dane w celu zrobienia konkretnego projektu podłogówki bo wcześniej z tego co zrozumiałem robił na "doświadczenie".

Asolt nie jest doskonały, kilka poprawek , kiepski kontakt mailowy ale ogólnie bardzo przydatne obliczenia i potwierdzona przez wielu forumowiczów wiarygodność. Chyba ciężko by było znaleźć lokalnie audytora z takim pozytywnym dorobkiem.

Miałem wstępną wycenę na podłogówkę na rehau w cenie ponad 100 zł netto za metr. Po zrobieniu OZC u Asolta i zapoznaniu z kilkoma tematami forum miałem ponownie rozmowę z wykonawcą. Wcześniej sobie popatrzyłem na OZC i tabelki purmo. Na moje pytanie jak metr podłogówki może kosztować 100 zł niezależnie czy to garaż z 12 st C czy łazienka 24 st C, wykonawca się zmieszał i będzie rozliczenie powykonawcze na podstawie zużytego materiału.I nawet wysłał do rehau dane w celu zrobienia konkretnego projektu podłogówki bo wcześniej z tego co zrozumiałem robił na "doświadczenie".

Asolt nie jest doskonały, kilka poprawek , kiepski kontakt mailowy ale ogólnie bardzo przydatne obliczenia i potwierdzona przez wielu forumowiczów wiarygodność. Chyba ciężko by było znaleźć lokalnie audytora z takim pozytywnym dorobkiem.

Zawsze po wykonaniu obliczen ozc proszę o sprawdzenie :

przegród,

temperatur pomieszczeń.

Czasami opisy przegród są nieprecyzyjne, czasami rzuty i przekroje są mało czytelne i dlatego normalne jest ze są korekty obliczen.

Zawsze jednak objasniam ozyskane wyniki i mozliwosci poprawy. Ci do kontaktu, to jeszcze raz przepraszam, czasami musze wyjechac na kilka dni, czasami jest spietrzenie zlecen, nikt nie jest doskonały. Są to sprawy jakby poboczne a nie stricte techniczne.

Edytowane przez asolt

Naprawdę forum się stacza... Miałem wstępną wycenę na podłogówkę na rehau w cenie ponad 100 zł netto za metr. Po zrobieniu OZC u Asolta i zapoznaniu z kilkoma tematami forum miałem ponownie rozmowę z wykonawcą. Wcześniej sobie popatrzyłem na OZC i tabelki purmo. Na moje pytanie jak metr podłogówki może kosztować 100 zł niezależnie czy to garaż z 12 st C czy łazienka 24 st C, wykonawca się zmieszał i będzie rozliczenie powykonawcze na podstawie zużytego materiału.I nawet wysłał do rehau dane w celu zrobienia konkretnego projektu podłogówki bo wcześniej z tego co zrozumiałem robił na "doświadczenie". Asolt nie jest doskonały, kilka poprawek , kiepski kontakt mailowy ale ogólnie bardzo przydatne obliczenia i potwierdzona przez wielu forumowiczów wiarygodność. Chyba ciężko by było znaleźć lokalnie audytora z takim pozytywnym dorobkiem.
to sama summarum ile zaoszczedziles? nie interesują mnie kwoty a %względem początkowej kwoty, gzie projekt byl robiony na oko?

100zł netto??? I asolt ci pomógł? Wiesz, niemal każdy który kładł u siebie podłogówkę, popukał by się w głowę widząc taką cenę. Wystarczyło tylko choć trochę poczytać na tym forum o podłogówce a na pewno nie był by ci potrzebny asolt. Zwyczajnie chcieli cię skroić. Ale my nie o tym...

Asolt twierdzi, że dobry projekt to dławione pętle!!! Głupota na kółkach i w projektach asolta! Kto płaci za te jego projekty ten pacan.