purflux 07.10.2014 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Szukałem troszkę w archiwum ale nie znalazłem odpowiedzi.Posiadam takie cos: http://www.marax.pl/images/ogrzewanie/nagrzewnice/elektryczne/nagrzewnica_elektryczna_dedra_2kw_ded9920_4.jpgale dosyć długo nagrzewa pomieszczenie.Mieszkam w nieocieplonej kamienicy i zależy mi na ogrzaniu pomieszczenia w zimie powiedzmy do 15-20 stopni po powrocie z pracy ... zanim rozpalę w piecu i zanim zaczną grzać kaloryfery.Dobrze żeby urządzenie było przenośne, ciche ( bez wentylatora ) i z termostatem.Zastanawiałem się nad grzejnikiem ceramicznym.Myślałem że ta nagrzewnica w linku wyżej da rade i w sumie daje, ale dosyć długo nagrzewa pomieszczenie w zimie zanim odpalę CO. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 07.10.2014 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 Farelka, albo grzejnik olejowy na prąd ze sterowaniem czasowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 07.10.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 a może jakiś programator żeby uruchomić przed przybyciem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purflux 09.10.2014 16:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 po przeczytaniu tego :http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1521186.htmlzostaje wybór pomiędzy ceramicznym i halogenowym. olejowy odpada (długo się nagrzewa ) co będzie lepsze do szybkiego ogrzania halogenowy czy ceramiczny ? powiedzmy odpalany na 30min-1h po powrocie z pracy zanim CO zacznie działac.ewentualnie czasami wieczorami do dogrzania pokoju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 09.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 o jak najwiekszej mocy, kamienica nieocieplona to jak wiadro z wielkimi dziurami- tylko silny strumien ciepla szybko podniesie temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
purflux 21.10.2014 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 podsumowujac - panelowy olejowy scienny czy wolnostojacy konwektorowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek82 19.02.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) podsumowujac - panelowy olejowy scienny czy wolnostojacy konwektorowy ? Też miałem podobny problem, ale w końcu wybór padł na grzejnik olejowy 2000W. Jeśli to ważne, to zamawiany był w sklepie internetowym [moderowano], za ok. 200zł (z tego co pamiętam). Muszę przyznać, że trafiłem z zakupem, bo grzejnik skutecznie dogrzewa nasz salon, a z takiego ogrzewania korzystamy dosyć często. Ma trzy poziomy grzania, które łatwo jest dostosować do naszych potrzeb, gdybyś miał jakieś pytania to śmiało pisz na PW, chętnie odpowiem. Edytowane 23 Listopada 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts