Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przenosny grzejnik elektryczny ( dogrzewanie pomieszczenia 16m/2 )

purflux

Recommended Posts

Szukałem troszkę w archiwum ale nie znalazłem odpowiedzi.

Posiadam takie cos: http://www.marax.pl/images/ogrzewanie/nagrzewnice/elektryczne/nagrzewnica_elektryczna_dedra_2kw_ded9920_4.jpg

ale dosyć długo nagrzewa pomieszczenie.

Mieszkam w nieocieplonej kamienicy i zależy mi na ogrzaniu pomieszczenia w zimie powiedzmy do 15-20 stopni po powrocie z pracy ... zanim rozpalę w piecu i zanim zaczną grzać kaloryfery.

Dobrze żeby urządzenie było przenośne, ciche ( bez wentylatora ) i z termostatem.

Zastanawiałem się nad grzejnikiem ceramicznym.

Myślałem że ta nagrzewnica w linku wyżej da rade i w sumie daje, ale dosyć długo nagrzewa pomieszczenie w zimie zanim odpalę CO.

Z góry dziękuję za pomoc.

po przeczytaniu tego :

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1521186.html

zostaje wybór pomiędzy ceramicznym i halogenowym.

olejowy odpada (długo się nagrzewa )

co będzie lepsze do szybkiego ogrzania halogenowy czy ceramiczny ? powiedzmy odpalany na 30min-1h po powrocie z pracy zanim CO zacznie działac.

ewentualnie czasami wieczorami do dogrzania pokoju ?

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
podsumowujac - panelowy olejowy scienny czy wolnostojacy konwektorowy ?

Też miałem podobny problem, ale w końcu wybór padł na grzejnik olejowy 2000W. Jeśli to ważne, to zamawiany był w sklepie internetowym [moderowano], za ok. 200zł (z tego co pamiętam). Muszę przyznać, że trafiłem z zakupem, bo grzejnik skutecznie dogrzewa nasz salon, a z takiego ogrzewania korzystamy dosyć często. Ma trzy poziomy grzania, które łatwo jest dostosować do naszych potrzeb, gdybyś miał jakieś pytania to śmiało pisz na PW, chętnie odpowiem.

Edytowane przez finlandia