jaszelma 08.10.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam! Dwa lata temu kupiłam poniemiecką ruinę do remontu i większość pracy wykonałam sama z pomocą rodziny.Postanowiłam w tym roku ocieplić dach ,ale po przestudiowaniu dostępnych materiałów mam kilka pytań.Poddasze jest domem dla moich kotów ,ale w zimie muszę je przenosić do kotłowni z powodu niskiej temperatury.Nie będzie to poddasze mieszkalne dla człowieka ,nie będzie dodatkowo ogrzewane ,a ja mam ograniczoną ilość środków pieniężnych. W związku z tym zastanawiam się czy konieczne jest kładzenie od strony dachu folii wiatroprzepuszczalnej ,a od strony strychu paroprzepuszczalnej? Zastanawiam się też jaką grubość wełny zastosować. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 08.10.2014 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Gratuluje przede wszystkim wytrwalosci i samozaparcia do samodzielnych prac. Nie napisalas tylko czy dach to sama dachowka czy jest jeszcze pelne deskowanie? Gdyby bylo deskowanie to tej foli ( paropszepuszczalnej) byc nie musi, natomiast paroszczelna ( napisalas paropszepuszczalna) od strony wewnetrznej raczej juz potrzebna. Jak dla kotow to zbuduj im bude ze styropianu, bedzie jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszelma 08.10.2014 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Samozaparcie wynika z warunków finansowych A budki ze styropianu nic nie dadzą jeśli nawet woda zamarza w miskach Na dachu sama dachówka. Dzięki za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts