krzy27 23.10.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kupiłem na kratki.pl była taniej niż wermikulit no i palety za 140zł nie wymagała. Teraz jak szukam to znaleźć nie mogę. Kanały przyłożone blaszką. Jak wzrośnie mi temperatura w mrozy to i ją wyjmę. Ty masz chyba inaczej wymiennik. Jak dobrze myślę to 4 kwadratowe rury. Dwiema na dół i dwiema do czopucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 23.10.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 Kupiłem na kratki.pl była taniej niż wermikulit no i palety za 140zł nie wymagała. Teraz jak szukam to znaleźć nie mogę. Kanały przyłożone blaszką. Jak wzrośnie mi temperatura w mrozy to i ją wyjmę. Ty masz chyba inaczej wymiennik. Jak dobrze myślę to 4 kwadratowe rury. Dwiema na dół i dwiema do czopucha. Dokładnie tak mam...szukam twoich modyfikacji na es..Ciekawość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 23.10.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 15kW jak się nie myle mylisz się-, mniej, jest też inna, mniejsza dmuchawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 23.10.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 mylisz się-, mniej, jest też inna, mniejsza dmuchawa. Kolego mów ile a nie że się mylę bo to już zasugerowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crazyMiM 24.10.2014 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak dla mnie szokiem jest moje spostrzeżenie z dzisiaj i to co bylo poczatkiem tematu a mianowicie... wplyw temperatury w kotlowni na prace pieca!!! Piec nie dogrzewal ponieważ temperatura w kotłowni byla za niska a w związku z tym wskazania błędne. Ach człowiek sie cale zycie uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an2lec 25.10.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 krzy27 w temacie palników ekspertem nie jestem ale według mnie zakres mocy użytecznej jakie można uzyskać z danego palnika zależy od dmuchawy i przede wszystkim paliwa. Przy czym niekoniecznie bardziej kaloryczny węgiel pozwoli uzyskać większą moc bo przeważnie te o większej kaloryczności lubią tworzyć spieki koksowe i trzeba je delikatniej traktować powietrzem.Nie wiem czy są jakieś normy określające sposób pomiaru mocy palników węglowych ale szczerze mówiąc wątpię by takowe istniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 25.10.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Grzałce elektrycznej jakoś łatwiej idzie przypisać moc jednak jak zasilisz innym napięciem to i moc będzie inna. Jarecki napisał mi na priv że dla 7-ki palnik ma 12kW i że jest to napisane w linku, który podesłałeś. Na kotły Skam-P nie zwracam takiej uwagi ale może dlatego że sam posiadam Ogniwo, natomiast moje modyfikacje w tym kotle które wykonałem teraz widzę w produktach innej firmy. Znam natomiast jednego wesołego gościa, który używa skam'a z brucerowatym palnikiem (ekoenergia lub coś w tym guście) i sterownikiem eCoal. Z mocą nie przesadził i ma dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts