Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Na forum jestem wprawdzie "nowy" bo właśnie dokonałem rejestracji ale jestem tu od dobrych kilku lat jako stały "czytelnik" forum do czego musze sie przyznać,bo z wielu cennych rad już skorzystałem. Ale że nie znalazłem dotąd rozwiązania mojego problemu to musze się ujawnić i dopytać licząc na konkretne rady i opinie.

Chodzi mi dokładnie o mój kocioł zasypowy. Kupiłem bo jak każdy wie to koszt kilka tysięcy mniejszy niż kocioł z podajnikiem a pomyslałem ze co to za kłopot. Tyle że ile widzę wokół i czytam o tym jaką wygodę daje kocioł z podajnikiem to pluję sobie w brodę z dnia na dzień. Zasypywanie, czyszczenie itd wychodzi mi bokiem.

No i tak. Mój kocioł właśnie skończył gwarancję więc nie liczę na to, że go okazyjnie sprzedam ale to plus taki, że mógłbym w nim "pogrzebać" i go przerobić - pytanie czy się da, czy to warto i czy jest skuteczne?

Rzućcie jakimiś opiniami bo przed zimą mógłbym problem jeszcze ogarnąć - jakby był co

Pozdrawiam wszystkich Wiktor

• 4 weeks później...

Jak kocioł masz sprawny to wydaje mi się że warto. Taka przeróbka jest możliwa i to nie jakis tam wielki koszt ani kłopot- dopiero co przed jesienią robiłem taką przeróbke rodzicom - do starego kotła zamontowaliśmy podajnik, zasobnik, dmuchawe i sterownik. Dziala super. Rodzice schorowani i nie dawali juz rady a zima przed nami. Dobrze, że sie dało, teraz nie ma probemu bo ja im jeźdże zasypywać raz na kilka dni i maja spokój.

A przeróbka- tak jak my zrobiliśmy to koszt 2,5 tys zł za zestaw + 4 flaszki dla gościa co nam zamontował. Zestaw kupisz w Kotlarskie Witkowskiego http://www.sklep-witkowski.pl/c-54/zestawy-do-kotlow

Jest kompletny i nadaje sie do każdego kotła

Mam nadzieje że pomogłem ale jakbyś miał jeszcze pytania to pisz na priva najlepiej albo tu w temacie