bessi-wkurzona budową 09.10.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam, mam kuchnie kaflową stawianą niedawno, na miejscu starej - w której własnie nie" chciało " się palić...i pidczas rozbiórki starej okazało sie, ze była źle postawiona, teraz mam super kuchnię, pali się lux. Czy Pana kuchnia jest stara?Może warto wziąść zduna aby się jej przyjżał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej3571 10.10.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam, mam kuchnie kaflową stawianą niedawno, na miejscu starej - w której własnie nie" chciało " się palić No stawiania nowej chciałbym właśnie uniknąć, ale może zduna faktycznie warto będzie zaprosić jeśli nic nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej3571 13.10.2014 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Zauważyłem pęknięcia w fugach między kaflami, czy to może być przyczyną problemów? Czym mogę je uszczelnić? Jakaś glinka lub specjalny silikon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurgonka 13.10.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 Zauważyłem pęknięcia w fugach między kaflami, czy to może być przyczyną problemów? Czym mogę je uszczelnić? Jakaś glinka lub specjalny silikon? Ważniejsze jest wnętrze paleniska. wyczyścić i uszczelnić zaprawą szamotową (do kupienie w marketach z kominkami). Fugi w kaflach też uzupełnić. Można użyć odpowiedniej gliny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej3571 13.10.2014 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2014 (edytowane) Całe wnętrze paleniska naciągnąć zaprawą szamotową np. za pomocą pacy? Co do fug to właśnie o glinie szamotowej myślałem. Edytowane 13 Października 2014 przez Andrzej3571 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej3571 27.10.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Ogółem radzę sobie trochę lepiej. Glina zakupiona, niedługo będę uszczelniał fugi między kafelkami. Można palić po takim uszczelnianiu czy trzeba odczekać? Poza tym, myślę nad lekkim przedłużeniem komina aby mieć lepszy ciąg, bo często muszę go wymuszać przez podpalenie gazety w wyczystce. Mogę to zrobić nakładając rurę na kanciastą kamionkę i mocując ją do komina na zaprawę murarską? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts