paradox2604 08.10.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Witam tak się zastanawiam, mam zamiar kupić piec do ogrzewania nowego domu okolo170- 200m2,ale nie wiem na jaki się zdecydować chodzi mi o zwykły piec na wegiel drzewo itp standardowy czy z podajnikiem na eko groszek?zawsze byłem przyzwyczajony do zwykłego pieca aktualnie mam taki ze starownikiem i dmuchawa ale do mojego nowego domu zastanawiam sie czy nie kupic z podajnikiem bo tak doradza mi znajomy tlumaczac sie ze wygodniej? ale czy tak jest naprawde chciał bym zaoszczedzic jak najwiecej i nie wiem co sie bardziej oplaca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 08.10.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Podajnik pozwala dłużej być na zakupach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panmajsterkowicz 08.10.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 Piec z podajnikiem to niewątpliwa wygoda i mniej brudu, a co do oszczędności to wydaje mi się, że piec zwyczajny jest oszczędniejszy - bardziej regulujesz ilość spalanego paliwa + niezawodność takiego pieca na lata(nie wspominając o różnicy w cenie zakupu)... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 08.10.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 a czy te piece z podajnikiem sa awaryjne? i czy mozna nimi palic czesto na ruszcie zastepczym poniewaz bede palil duzo drzewem z tego wzgledu ze mam swoj las i dlatego chce sie dowiedziec ktory piec bedzie dla mnie odpowiedniejszy :0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 10.10.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 10.10.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 a czy te piece z podajnikiem sa awaryjne? i czy mozna nimi palic czesto na ruszcie zastepczym poniewaz bede palil duzo drzewem z tego wzgledu ze mam swoj las i dlatego chce sie dowiedziec ktory piec bedzie dla mnie odpowiedniejszy :0 Podajnikowe mają wiele zalet ale widząc wpis o tanim drewnie (swój las) to nie ma jak zagazowanie drewna. Koszty większe. Oprócz kotła wymagany bufor ale to najlepsza opcja dla spalania drzewa. Oczywiście dochodzi rąbanie sezonowanie ale w tej kwestii nie sądzę że się nie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts