jacek_ania 12.10.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Tak, podłogówka ma powroty razem z grzejnikami, tak samo jak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lsd 12.10.2014 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Spp godny polecenia ,ale z tego co zrozumiałem z Twoich wpisów jacek_ania to chyba masz tłokowca i spp nic tu nie wart. Właśnie przejrzałem broszurkę reklamową kotła i z niej wynika ,że kocioł dobrany prawidłowo do powierzchni ogrzewanego budynku wraz z dobowym spalaniem na poziomie 100kg. Napisano ,że zużycie paliwa przy mocy nominalnej to 4.5kg/h. Edytowane 12 Października 2014 przez lsd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 U niektórych się sprawdził i na tłoku. Tu problemem nie jest sterownik.Należałoby wykonać poprawnie instalację ogrzewania podłogowego i wyregulować przepływy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.10.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Zrobił byś zdjęcia instalacji ,rozdzielaczy itd... Światlejszym niż my pomogło by ci napisać co poprawić i jak by działało dobrze . Ty nie dość że sterownik to instalacje masz prawdopodobnie bardzo skopana:( A swoją drogą to masakra jak hydraulicy umieją spierd.. instalacje .Mój hydraulik po prostu dostał wytyczne jak ma ją zrobić u mnie,zdziwił się ale ją zrobił tak jak chciałem i działa poprawnie .[choć dziś bym ją poprawił troszkę] Edytowane 12 Października 2014 przez wuwok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Właśnie przejrzałem broszurkę reklamową kotła i z niej wynika ,że kocioł dobrany prawidłowo do powierzchni ogrzewanego budynku Na podstawie czego tak twierdzisz? Masz wynik OZC budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.10.2014 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 100kg?uważasz że takie spalanie normalne? Ten dom nie ma okien?dachu?drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ty nie dość że sterownik to instalacje masz prawdopodobnie bardzo skopana:( Coście się czepili tego sterownika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.10.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Coście się czepili tego sterownika? którego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 12.10.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Widzisz, sterownik kotła to nie panaceum na spartoloną instalację. Tu nie chodzi że to lekarstwo na schrzanioną instalację , a o to że SPP jest dużo bardziej przyjazny dla użytkownika i łatwiejszy w ustawieniu , także dzięki temu że ma własną "inteligencję". Ten sterownik co ma pytająca nie jest dla normalnego użytkownika , gdyż jest zbyt skomplikowany w ustawieniach i na 99% zwykły użytkownik nie ustawi go prawidłowo ... I sądzę że dzięki temu spalanie spadnie drastycznie bo nie ma szansy aby nawet na schrzanionej instalacji szło 100kg na dobę w ocieplonym domu .. Ja też miałem schrzanioną instalację przez kilka lat (obecnie też nie jest do końca idealna) i nie powodowało to wyższego spalania , a jeśli nawet to na pewno ta różnica nie była jakaś gigantyczna,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ja też miałem schrzanioną instalację przez kilka lat (obecnie też nie jest do końca idealna) i nie powodowało to wyższego spalania , a jeśli nawet to na pewno ta różnica nie była jakaś gigantyczna,. Czy schrzanienie instalacji to jakiś uniwersalny termin? Ty też dawałeś 50deg na podłogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 którego? No tego perfekta. Wydaje mi się po opisie, że problemu nie ma z procesem spalania, problem jest z utrzymaniem właściwej temperatury w domu (za wysoka) spowodowanej przegrzewaniem podłogi. Najpierw trzeba instalację do kultury doprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 No dobra jeśli się uda poniżej foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 (edytowane) Edytowane 12 Października 2014 przez jacek_ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zdjęcia bez rozdzielacza na górze, ale tak samo podłączone jak w piwnicy i na parterze. Rurki w piance to grzejniki, bez od podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts