Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pali jak smok vakomet vako-s 25 kW

jacek_ania

Recommended Posts

• Odpowiedzi 110
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spp godny polecenia ,ale z tego co zrozumiałem z Twoich wpisów jacek_ania to chyba masz tłokowca i spp nic tu nie wart.

Właśnie przejrzałem broszurkę reklamową kotła i z niej wynika ,że kocioł dobrany prawidłowo do powierzchni ogrzewanego budynku wraz z dobowym spalaniem na poziomie 100kg. Napisano ,że zużycie paliwa przy mocy nominalnej to 4.5kg/h.

Edytowane przez lsd

Zrobił byś zdjęcia instalacji ,rozdzielaczy itd... Światlejszym niż my pomogło by ci napisać co poprawić i jak by działało dobrze . Ty nie dość że sterownik to instalacje masz prawdopodobnie bardzo skopana:(

A swoją drogą to masakra jak hydraulicy umieją spierd.. instalacje .Mój hydraulik po prostu dostał wytyczne jak ma ją zrobić u mnie,zdziwił się ale ją zrobił tak jak chciałem i działa poprawnie .[choć dziś bym ją poprawił troszkę]

Edytowane przez wuwok

Widzisz, sterownik kotła to nie panaceum na spartoloną instalację.

Tu nie chodzi że to lekarstwo na schrzanioną instalację , a o to że SPP jest dużo bardziej przyjazny dla użytkownika i łatwiejszy w ustawieniu , także dzięki temu że ma własną "inteligencję".

Ten sterownik co ma pytająca nie jest dla normalnego użytkownika , gdyż jest zbyt skomplikowany w ustawieniach i na 99% zwykły użytkownik nie ustawi go prawidłowo ...

I sądzę że dzięki temu spalanie spadnie drastycznie bo nie ma szansy aby nawet na schrzanionej instalacji szło 100kg na dobę w ocieplonym domu ..

Ja też miałem schrzanioną instalację przez kilka lat (obecnie też nie jest do końca idealna) i nie powodowało to wyższego spalania , a jeśli nawet to na pewno ta różnica nie była jakaś gigantyczna,.

Ja też miałem schrzanioną instalację przez kilka lat (obecnie też nie jest do końca idealna) i nie powodowało to wyższego spalania , a jeśli nawet to na pewno ta różnica nie była jakaś gigantyczna,.

Czy schrzanienie instalacji to jakiś uniwersalny termin? Ty też dawałeś 50deg na podłogę?