Andrzej_M_ 12.10.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 No dobra jeśli się uda poniżej foty [ATTACH=CONFIG]284015[/ATTACH] Moje uwagi dotyczące instalacji. - Brak bezpośredniego połączenia do naczynia wyrównawczego. (o ile takie zostało w ogóle zainstalowane a kocioł dopuszczony został do sytemu otwartego) - Wylot zaworu ciśnieniowego praktycznie bezpośrednio na elektroniczny regulator kotła - Uszczelnienie czopucha pianką poliuretanową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Andrzej sam czopuch jest szczelny, tą piankę to sam zapuściłem, żeby mi się nie kurzyło do drugiego pomieszczenia, bo tam mam spiżarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Zbiornik wyrównawczy mam na strychu, ale zabij mnie, nie wiem gdzie i którędy to idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Moje uwagi dotyczące instalacji. - Brak bezpośredniego połączenia do naczynia wyrównawczego. (o ile takie zostało w ogóle zainstalowane a kocioł dopuszczony został do sytemu otwartego) - Wylot zaworu ciśnieniowego praktycznie bezpośrednio na elektroniczny regulator kotła - Uszczelnienie czopucha pianką poliuretanową. Akurat przez to co dostrzegło Twoje bystre oko na pewno palił mniej nie będzie niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Jeszcze kilka fotek, być może to idzie do zbiornika wyrównawczego, poprawcie mnie jeśli to nie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuwok 12.10.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 No tego perfekta. Wydaje mi się po opisie, że problemu nie ma z procesem spalania, problem jest z utrzymaniem właściwej temperatury w domu (za wysoka) spowodowanej przegrzewaniem podłogi. Najpierw trzeba instalację do kultury doprowadzić. Widzisz,instalacja skopana ale i sterownik nie ciekawy. By dobrze spalać opał ręcznie potrzebne dużego doświadczenia. Czyli taki Spp ułatwił by chłopu życie,a testy za free pokażą czy warto zmienić sterownik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 12.10.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Akurat przez to co dostrzegło Twoje bystre oko na pewno palił mniej nie będzie niestety Ale jak zechce się zainteresować faktami i dostrzeże potencjalne niebezpieczeństwo, to zmieni układ instalacji CO i będzie żył bezpieczniej. Co do kotła i jego sporego apetytu, to moje subiektywne zdanie jest takie, że tego typu kotły z palnikiem tłokowym czy też rynnowym nie powinny być dostępne w sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Andrzej widziałeś ostatnie zdjęcia? To nie to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QIM 12.10.2014 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Widzisz,instalacja skopana ale i sterownik nie ciekawy. By dobrze spalać opał ręcznie potrzebne dużego doświadczenia. Czyli taki Spp ułatwił by chłopu życie,a testy za free pokażą czy warto zmienić sterownik . Testy. Może podczas zimy... Póki co niech organizuje hydraulika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Co do kotła i jego sporego apetytu, to moje subiektywne zdanie jest takie, że tego typu kotły z palnikiem tłokowym czy też rynnowym nie powinny być dostępne w sprzedaży. Oooo, widzisz Andrzeju, teraz się zgadzamy i co w całej rozciągłości tej wypowiedzi A koleżanka weźmie sobie poprawkę na tych kolegów którzy całe zło widzą po stronie sterownika. Oni mają kotły na ślimakach i z całym szacunkiem dla nich raczej nie mają pojęcia jak się prowadzi tłoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 12.10.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Andrzej widziałeś ostatnie zdjęcia? To nie to? Ja nie jestem z branży hydraulicznej. To co jest na ostatnich prezentowanych przez Ciebie zdjęciach to wymiennik CWU dwupłaszczyznowy poziomy z dołączoną pompą cyrkulacyjną. Naczynie wzbiorcze powinno być umieszczone np. na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Aniu to ostatnie to zasobnik CWU, tam jest woda z której korzystacie podczas kąpieli czy jakiegoś tam mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 To może Wasze sugestie zbierzmy do kupy i... co jest nie tak z instalacją?Na pewno trzeba się zaopatrzyć w rtl na podłogówkę na powrocie, piwnica 3 szt, parter 4 szt, góra 1 sztco dalej... co nie tak z instalacją? Linia do zbiornika wyrównawczego chyba jest od bojlera, nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.10.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Ja nie jestem z branży hydraulicznej. To co jest na ostatnich prezentowanych przez Ciebie zdjęciach to wymiennik CWU dwupłaszczyznowy poziomy z dołączoną pompą cyrkulacyjną. Naczynie wzbiorcze powinno być umieszczone np. na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 I mam takie naczynie na strychu, pod bojlerem z lewej strony mój hydraulik powiedział, że tym zaworkiem co jest na zdjęciu 230 dopuszczam wodę do centralnego i mam słuchać czy i kiedy się przeleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Nie ogarniam tego tematu, naczynię wyrównawcze mam na strychu, ale dostęp do niego mam utrudniony. Może jutro tam wejdę i uda mi się coś zobaczyć. Sami tutaj nie damy sobie rady niestety. Ten zaworek do dopuszczania wody do układu jest teraz zakręcony i jest tu (może jest mało widoczny ale widać, że jest zakręcony): Idę spać jutro tu zajrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzy27 12.10.2014 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 DSC_0251.jpg - tam mi wygląda jak smoła z sadzą na wymienniku czyli słaba poprawność spalania. Wielu użytkowników wrobionych w przewymiarowany podajnik tłokowy ratuje się gorszym paliwem czyli podłym miałem nawet poniżej 20MJ/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Palę teraz tym:http://eko-groszek.org/sklep/index.php?id_product=29&controller=producta parametry mam zjechane minimalnie 20% powietrza podawanie co 600 sekobroty minimalne dmuchawy 1% (fabrycznie 20%)obroty maksymalne dmuchawy 30% (fabrycznie 50%) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_ania 12.10.2014 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 I z komina nic nie dymi, a to tylko tryb letni, a zimowy to już nie wiem i nie mam pojęcia jak ustawić bez spieków. Teraz przynajmniej dopala na popiół. Kaloryczność 26 to raczej nie dziadostwo ale cholernie drogi jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts