burza843 09.10.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam serdecznie, Mieszkam w domku, którym robiliśmy remont generalny, poza wymianą podłogi. Wnętrza są nowoczesne, niestety stara dębowa mozaika wszystko psuje Z jednej strony szkoda jej wymieniać bo jest solidną drewnianą podłogą, ale strasznie nas drażni, do tego stopnia że nie możemy na nią patrzeć i musimy coś zmienić. Liczę na Państwa pomoc oraz pomysł jak możnaby było ją unowocześnić. z góry dziękuję burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.10.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Pokaż szerokie kadry po remoncie, bo tu trudno cokolwiek dostrzec... Na czym polega nowoczesność wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burza843 09.10.2014 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Mozaikę mamy w 3 pomieszczeniach: w sypialni, w pokoju dziecka oraz na korytarzu. Na korytarz wchodzi się po schodach, dlatego pierwsze wrażenie jest okropne bo wzrok przykuwa właśnie ta podłoga. W salonie mamy duże sosnowe deski, które również zżółkły dlatego tam będziemy rozjaśniać podłogę lakierem wodnym. Nie wiem natomiast co z pozostałymi pomieszczeniami gdzie jest właśnie mozaika:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 09.10.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Jeśli zdjęcia pokazują stan po remoncie, to 1) nie jest nowocześnie, lecz klasycznie, 2) mozaika wygląda fantastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 09.10.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 opcja bez wielkiej demolki - wg mnie tylko położenie na tą podłogę paneli o łagodniejszym wyglądzie... ta mozaika strasznie razi w oczy i męczy wzrok - przynajmniej mój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burza843 09.10.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Salon i pokój dziecięcy będzie również zmieniany, nowe kolory ścian, meble, dlatego przy tej okazji chciałabym pozbyć się tej okropnej podłogi... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inga_p 10.10.2014 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Zgadzam się, kipesko na tym zdjęciu widać.....Ale mozaikowe podłogi są super, moi znajomi taką mają i wcale przez to ich wnętrz nie straciło na nowoczesności. Trzeba po prostu dobrać właściwe meble – to raz, dwa to kolor ścian i po trzecie dodatki. Wszystko da się zrobić, a jak nie masz pomysłu, to zawsze można skorzystać z usług proejektanta wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yecath 10.10.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 A jakby wycyklinować mozaikę i zaolejować/zalakierować na jasny kolor? Bylaby jednolita i mniej rzucalaby sie w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 20.05.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Mozaikę mamy w 3 pomieszczeniach: w sypialni, w pokoju dziecka oraz na korytarzu. Na korytarz wchodzi się po schodach, dlatego pierwsze wrażenie jest okropne bo wzrok przykuwa właśnie ta podłoga. W salonie mamy duże sosnowe deski, które również zżółkły dlatego tam będziemy rozjaśniać podłogę lakierem wodnym. Nie wiem natomiast co z pozostałymi pomieszczeniami gdzie jest właśnie mozaika:( ja tam nic nowoczesnego nie widzę. Wręcz patrząc na schody powiedziałabym klasyka +meble z paździerza. Mozaika to najpiękniejsza cześć Waszego domu, Bron Boże nie zastępuj jej papierowymi panelami. Nalezy ja tylko odnowić, wycyklinować i zaolejować na jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
99tomcat 20.05.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Bardzo fajna ta mozajka i nawet nowoczesna w formie- też bym ją tylko odnowił. Do tego ewentualnie nowoczesne białe listwy przypodłogowe i dawała by radę. Jak dla mnie okropne w obecnej formie to są te schody i ogólnie ciemne drzwi i meble. Jak widać gusta sa różne i nie ma co przekonywać na siłę - najprościej połozyć na nią podobające się panele i tyle. Może ktoś kiedyś je zdejmie i doceni mozajkę pod nimi Broń boże tylko jej nie zrywać. Edytowane 20 Maja 2015 przez 99tomcat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts