adam-p 09.10.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2014 Witam, Mam garaż dwustanowiskowy 6x6m - na razie goły beton. Fundament wylany bezpośrednio na gruncie, tak żeby zimą czerpać ciepło z ziemi W garażu będzie zrobiony odpływ wody (odpływ jest na samym środku garażu). Chcę zrobić podłogę ze spadkiem (taka koperta opadająca z rogów garażu do środka). Mam dwa pytania: 1) Jaki spadek zaplanować? Czy 1% to będzie wystarczająco? 2) Jaką grubość wylewki dać? Na teraz muszę obliczyć grubość wylewki, żeby dać nadproże bramy garażowej na odpowiedniej wysokości. Liczę to tak: Zakładając spadek 1% do środka garażu, na 3m (odległość odpływu od bramy garażowej) mam spadek 3cm. Czy wylewka grubości 5cm w najchudszym miejscu i 8cm w najgrubszym wystarczy? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts