pestka56 07.04.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Kawał futra a róża bardzo klasyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 07.04.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 (edytowane) Kawał futra a róża bardzo klasyczna. Może i klasyczna, ale została posadzona w zeszłym roku i od razu zakwitła, więc cieszy mnie każdy płatek.. Mam tylko kilka krzaczków, bo nie wiedziałam czy na moich piachach cokolwiek wyrośnie. Krzaczki pięknie się rozrosły, ale myślę, że to zasługa przede wszystkim dorodnych sadzonek, które kupiłam w Rosarium. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez SylwiaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drimeth 07.04.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ale piękne futro Pamiętasz odmianę róży? Moje róże z R. przyjechały w kwiatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 07.04.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2016 Ale piękne futro Pamiętasz odmianę róży? Moje róże z R. przyjechały w kwiatach Dzięki:hug: Odmiana to Souvenir du docteur jamain. Kwiaty są o wiele ciemniejsze, zdjęcie robione telefonem i trochę przekłamuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.04.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Nadrobiłam weekendowe zaległości na FM i widzę, że forumowicze podzielili się na tych co budują oraz na tych co szaleją w ogrodzie. To my jak zwykle gdzie indziej ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 11.04.2016 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 My też wierzymy tylko nie wiemy, czy na tej działce. Ech, a był tak dopracowany, noo! Spełniał WSZYSTKIE potrzeby i założenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.04.2016 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Pusia, czy Wasz szafka łazienkowa jest skończona? Jeśli tak, to pokaż jak wyszła, ciekawa jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.04.2016 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 No dobra. Pusia zdrowa, wróciła - wszystko na swoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Moje paznokcie już się poszły wierzyć, a biżuteria nawet od wielkiego dzwonu nie wyściubia nosa z kasetki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Po różach to pazury furda Ja wyglądam jak po bitwie ze stadem małych tygrysów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.04.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Oj, tak szczególnie kontakt z pnącymi jest wybitnie bojowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 11.04.2016 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Ja też bohatersko połamałam w sobotę kilka paznokci w ogródku Dziewczyny, długie szpony nie są eleganckie Szramy i zaczerwienienia na dłoniach też nie, ale świadczą, że z taką to nie przelewki I tego się trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.04.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Miałam napisać o naszej podłodze. Skończył się sezon grzewczy, pierwszy u nas z płytkami. Płyta fundamentowa "grzewcza" czyli podłogówka na całość na etapie płyty fundamentowej. Na to bez żadnych wylewek płytki podłogowe - ponad 70 m, bez progów, bez dylatacji (serce mi zamierało na myśl, że trzeba będzie robić te ohydne dylatacje - nikt nie potrafił nam powiedzieć, czy musimy je robić czy nie, więc zaryzykowaliśmy), klej elastyczny (miejscami grubo) i fuga 3. Mogę już spokojnie zdać raport - nic nie popękało No to gratulacje:D. Nam poradzono aby pierwszy sezon wytrzymać bez fug, aby podłoga dobrze odparowała i płytki się nie poodklejały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Bicepsy w stylu Pudzian Ogarniając drogę 2 dni temu załatwiłam sobie takie zakwasy w jednej łydce, że chodzę jak stara drypcia. Z tą dylatacją to jakaś ściema straszna. Po co to na małych powierzchniach, gdzie materiały rozszerzają się i kurczą minimalnie. Co innego przemysłowe powierzchnie, domy wielorodzinne, gdzie są inne, naprawdę mocne naprężenia. W sumie my uznaliśmy, że podłogi w naszym domu nie mają szans aż tak pracować i olaliśmy dylatacje. Jak dotąd popękały tylko kafle w wiatrołapie, bo tam się uczyliśmy jak kłaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.04.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dziewczyny - od 15 lat moje brzoskwinie pryskam zawsze Miedzianem - 1 oprysk przed pęknięciem pąków. Stwierdzam 100% skuteczność tego oprysku. W moim dzienniku są zdjęcia plonów na moich drzewkach jeśli ktoś ma wątpliwości. podpisuję się pod tym tata też tak robi. Jak zdąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.04.2016 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Tez zaryzykowaliśmy i nie zrobiliśmy dylatacji. Salon+ kuchnia i korytarze to prawie 90 m2 i wszystko otwarte i tak jak u Ciebie jednakowe duże płytki. Nic nie popękało a to 3 sezon grzewczy. Po co więc ta dylatacje?Jaką masz pompę ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 12.04.2016 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 bo jeszcze jest jeden aspekt.. duzo ludzi napędza podłogówkę zwykłym piecem.. i jak za ciepła woda jest to różnice temperaturowe są duże i wtedy podłoga pracuje.. jak grzejesz na 30* to nic nie powinno się dziać (pod warunkiem że nie będzie problemu z położonymi kaflami wynikającymi np. ze złego kleju czy nieodpylonej/niezagruntowanej posadzki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 12.04.2016 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 No to u mnie CHYBA ok, bo na razie wszystko się trzyma:wiggle:. Dzięki za fachową odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.04.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Czyli można nie paskudzić dylatacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.04.2016 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2016 Dobrze, że o tym piszecie, kwestia dla mnie warta zapamiętania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts