Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Pusia, ale się napracowaliście! Jebadełko musi poczekać, skoro się ochłodziło.

W mojej okolicy ochłodzenie przyszło wczoraj wieczorem razem z ulewą.

Ech, może kiedyś dorobię się jakichś borówek przy swoim domu. Uwielbiam borówki! Za to za jagodą kamczacką nie przepadam, smak mi nie podszedł. Może jakaś niefajna odmiana to była?

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myślę, że to był żart ze strony Karola.... :rolleyes:

ano miał być żart i faktycznie po prawdzie działka ma 0.1177ha czyli 11,77a czyli 1177m2 minus dom i podjazd, zostaje ok 1000m2 do zagospodarowania.

Chociaż jak dalej policzę, to taras swoje zabierze, do tego jakiś domek gospodarczy, POŚ wymusi w zasadzie trawę więc tragedii nie będzie, jak znam życie, teraz zastanawiam się co mam tam wsadzić, na swoje stepy akermańskie, a za 2-3 lata będę myślał, gdzie mam coś wcisnąć, bo miejsca brak :p

Czyli Mamik z Wrocka jest, a Tomkowa ze stolicy?

Witam i przepraszam, że się wtrącam. http://www.lakeland.co.uk/16842/KitchenAid%C2%AE-Flex-Edge-Beater

Nie zastąpione w KA. Trzeba dobrać do modelu.

Tak :lol2:

No to widzisz, nawet nie zauważyłam żartu, dobrze, że dziewczyny czujne są :)

Ale na poważnie to chyba standardowy wymiar miejskiej działki budowlanej plus/minus 10 arów??

Ps. Czy już zaczęliście?? Bo na www widziałam nową inwestycje rozpoczętą??

Jak kupujesz samą działkę, to z reguły są ok 1000, koło mnie w zależności od MPZP min jest 750 lub 900m2,

Ale jak kupujesz od developera, to bardzo często działki mają od 400m2 jeśli bliźniak, lub 600-650 gdy wolnostojący - no cóż duży może więcej (przynajmniej ja się z takimi spotkałem, jak przeglądałem oferty w okolicy)

A takie typowe miejskie działki, to już w ogóle swoimi prawami się rządzą, bo bardzo często powstały przed ustaleniem MPZP więc mogą mieć w zasadzie dowolny rozmiar.

Nie, jeszcze nie zaczęliśmy - te fotki są z Warszawy i to ma być ta sama ekipa co do nas przyjedzie.

Mam nadzieję, że będą robili lepiej niż ekipa śląska: fotki - bo jak to widzę, to mnie normalnie nosi - mam nadzieję, że u mnie takiego sztukowania nie będzie!

Jak już wbiją pierwszą łopatę, to chyba do tego czasu wymyślę nazwę dla dziennika i się pochwalę, póki co czekam na bank i nie zakładam wątku by nie zapeszyć

nie dokońca rozwiąże, bo w zasadzie wszystkie ubija się trzepaczką balonową. ta metalowa u mnie nazywa sią K, słabo ubija i uciera, dobra jest do ciężkich ciast, albo takich gdzie nie można dużo napowietrzać. rewelacyjnie robi ciasto kruche lub uciera z jajkami ciasto parzone.
ta metalowa u mnie nazywa sią K, słabo ubija i uciera, dobra jest do ciężkich ciast, albo takich gdzie nie można dużo napowietrzać.

Czyli np. ciasto na chleb czy pizze wyrobi??

No chyba tak, ale nigdy nie słyszałam o takich problemach. Może ma jakąś wadę? Jestem trochę zaskoczona. Moja koleżanka ma szkołę gotowania w domu. Jest z zamiłowania kucharą. I bez tego ani rusz. To co mi jeszcze poleciła to maszynka do makaronu i ravioli. Widziałam jak je robi. Następna rzecz, którą warto kupić to nakładka do tarcia, szatkowania krojenia i wszelkiego rozdrabniania jarzyn, mięsa i serów. Szczególnie dla kogoś kto robi przetwory, dużo sałatek i pesto jak np. moja córka.

Popytaj jeszcze innych. Dobre ceny są w John Lewis w UK. Duże promocje i często dodają coś z dostawek gratis. Ja dostałam ten rozdrabniacz, miskę szklaną i przykrywkę. No i książkę kucharską. Mieszadło dokupiłam. Promocja i długa gwarancja dotyczyła tych większych mikserów. Kupowałam we wrześniu i zapłaciłam ok. 390 F. Taki mikser to 20 funciorów przesyłka od drzwi do drzwi. Do 20kg taka cena.

się opisałam

No to się skup na John Lewis. Zaglądaj i czekaj na promocję. Tu się nie ma co napalać bo te promocje są kapitalne. Np. Laura Ashley - meble, materiały dodatki, pościel ta sama sytuacja. Wybieram coś i czekam. Garden Trade- to samo, ale niektóre produkty są od nich tańsze przez Amazon. Tak kupiłam lampę do kuchni,

znalazłam u nich, sprawdziłam Amazon i mam za 47F zamiast 70. Przesyłka gratis.

oj ciasto na chleb wyrabiasz hakiem niczym innym. Hakiem wyrabia sie super, tak jak ręką, fajnie je przekręca i ugniata :D

zgadzam się :) ja nawet ciasto na pierogi hakiem wyrabiam :D

tak kręci się normalnie jak hula hopem :)

A spoko, czyli nic dla mnie, jakoś nie ogarnąłem hula hop (chyba jak większość facetów :p - chociaż może tylko ja jestem niezdolny motorycznie do ogarnięcia tego diabelskiego urządzenia :p

A spoko, czyli nic dla mnie, jakoś nie ogarnąłem hula hop (chyba jak większość facetów :p - chociaż może tylko ja jestem niezdolny motorycznie do ogarnięcia tego diabelskiego urządzenia :p

ja też.. może dlatego, że mam za mały brzuch i spada na ziemię..

ale rower bardziej mnie przekonuje (taki normalny, nie stacjonarny)