Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

biedny ten artix.. wszystkie się tam koło niego wprowadzicie.. będzie miał za te swoje opływowe kształty..

Oj tam, od razu biedny :p Najpierw musi w totka wygrać i działki nam kupić :lol2: Zresztą jak wygra, to biedny nie będzie :rotfl: Mogę za niego te hula hopy kręcić :D

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Te nawozy do kwasolubów mają mało zakwaszacza, więc borówkom i rododendronom zawsze można trochę sypnąć.

Wiosną sypię Azofoskę, bo kompostu mam zwykle za malo. Mam glebę gliniastą, więc maksimum dawki.

Sami, własnoręcznie - znaczy moim mężem :lol2:, :lol2:każdy jeden kamień położony jest przez niego.

Przy tym murze dookoła domu pomagał mój brat i jego kolega, resztę robi mój mąż przy moim wielkim wsparciu psychicznym i logistycznym :D

:jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Bardzo jestem ciekawa efektu finalnego :) Trochę kamieni zawsze możesz dokupić, a może ktoś w okolicy będzie nawet chciał oddać. Ludzie w sumie niezbyt cenią kamienie.

Poszukaj łamanych kamieni polnych. Z takich lepiej sie układa.

Ten jest akurat drogi, ale chciałam Ci pokazać o co chodzi.

kamien polny lupany drugi koniec polski niestety, ale jak tam jest to bliżej siebie tez znajdziesz

Edytowane przez pestka56

Pusia, jeśli kamienie z walących się domów, to trochę takich powinno być w okolicy nie za dalekiej :D

problem może być, jak spytasz właściciela o cenę, bo puki nie ma chętnych, to zawadzają, a jak spytasz, to zaraz bezcenne się robią :lol2:

Właśnie o tych ścieżkach myślę.

Bazalt nie występuje w PL tak powszechnie, ale to genialna twarda skała. Mam nadzieję, że Ci się uda dogadać

Pusia, nie narzekaj. Kamienia u Ciebie mnogo. Akurat znam te okolice bo połowa rodziny to okolice Świeradowa i Zgorzelca, a sama też mieszkałam tam 10 lat. A ukształtowanie terenu masz CUDNE. Ja każdą góreczkę muszę usypywać, a Ty wychodzisz przed dom i TADAM! masz gotowce:lol2:. Strasznie Ci zazdroszczę. Tak więc widzisz zawsze zazdrości się tego czego się nie ma, a może inaczej, nie docenia się tego co się posiada:yes:. Przy takiej wyobraźni i zdolnościach jakie posiadasz to niedługa wycieczki będą organizować żeby podziwiać.

A jak Twoje różyczki (tych też Ci zazdroszczę:D).

Dziwny ten rok. Pamiętam, że zawsze w Twoich rejonach wszystko rosło i dojrzewało wcześniej niż u mnie. Dzwoniłam do brata i porównywaliśmy co i jak rośnie. Moje różyczki rosną super. Mimo, że to dopiero ich drugi sezon u mnie wyglądają tak jak na zdjęciu. Specjalnie dla Ciebie pąkóweczki (niestety jeszcze nie kwiatki)

DSC_0100.jpg

DSC_0101.jpg

U mnie pnące, te stare Alchymist i Sympathie bardzo powycinałam, ale rosną znakomicie. Sympathia ma już sporo pąków kwiatowych. Natomiast reszta bardzo różnie. Niektóre nawet myślałam, że padły, a one dopiero teraz ruszają.

Dziwny rok :(

U mnie pnące, te stare Alchymist i Sympathie bardzo powycinałam, ale rosną znakomicie. Sympathia ma już sporo pąków kwiatowych. Natomiast reszta bardzo różnie. Niektóre nawet myślałam, że padły, a one dopiero teraz ruszają.

Dziwny rok :(

To prawda...dwie róże radykalnie przycięłam, bo bardzo przemarzły ; potem chciałam już je wykopać, bo nic się nie działo...nie było mnie kilka dni i patrzę ja sobie dzisiaj: a one ruszyły! :)

No i jak coś ma rosnąć w takich warunkach?? :(

.

już chwila momencik i cos będzie cieplej, tak zapowiadali ;-)

Ja tez chce rosliny bezproblemowe, może będzie "standardowo" ale nie mam chęci na atrakcje, tak jak ty chce zrobić 1-2 nasadzenia a potem drobiazgi, u mnie mikro ogród ale ja wcześniej nawet balkonu nie miałam wiec i tak szkoła życia ;-)

Ale bezproblemowo wcale nie musi oznaczać standardowo :no:

Iwonka a ile masz ogrodu (tylko błagam nie pomyl arów z hektarami bo zgłupieje do reszty :lol2: )

to podam w m2 ;-) 750 m ma cala działka to pewnie ta część ogrodowa ok 500 m2 :D

Czyli to chcesz przeznaczyć na ogród?? Całość ??

Tylko ozdobny czy użytkowy też??

trawa + ogród a bardziej rabatki ;-) w tym roku chce zrobić jedną cześć coś tak jak na tym mega projekcie ;-)

zaraz go usune jak zobaczysz :-)

projekt u mnie :-)

Edytowane przez ivy17
Zobaczyłam :yes:

Fajnie rozplanowane, najlepsze są te: "coś ładnego", "coś innego" :D jakbym siebie widziała :D tylko u mnie wszystko odręcznie na kartkach rysowane.

A powiedz - otoczkę wokół domu masz z białych kamyków??

lubie te coś innego i ladnego - kiedys coś sie pojawi ;-) Otoczke będe miala bo podwyższamy teren i dopiero się zrobi ;-)

usunelam, jak coś wkleję u mnie ;-)

co byś mi zaproponowąla jako zieolen tło dla tzremieliny aby oddzielić skrzynie z warzywami - pewnie tak 150 wysoki emac w miare o drazu, chciałam cisy ale drogie takie duże :-(