PusiaKssawery 27.04.2017 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 O, nie jadłam. Masz jakiś dobry przepis? Mam - ze starych garów: http://staregary.blogspot.com/2015/07/faszerowane-grzyby-portobello.html Z rybami mam ten problem, że nie znoszę ości. To tak jak my, ale filet z dorsza czy łososia można przygotować bez ości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 27.04.2017 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Pisałam wcześniej (chyba u Iwonki) ze u nas do końca kwietnia maja być To dobrze, że to jeszcze tylko 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2017 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 To dobrze, że to jeszcze tylko 3 dni Ważne, ze jutro piątek a potem urlopik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.04.2017 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Ważne, ze jutro piątek a potem urlopik U mnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.04.2017 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 U mnie tak samo Ale fajnie Odsypiamy a potem ryjemy w ziemi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.04.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Dla mnie na grilu mięsa mogło by nie być a kiełbachy wręcz nie znoszę brrry. Najbardziej lubię cukinię i ogólnie warzywka, smaczne są też pierogi jadłam ruskie i z kapusta i grzybami (akurat te co jadłam to były gotowe z biedronki te do podgrzania nie mrożone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 27.04.2017 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2017 Po co ja tu się wpakowałem o tej godzinie, ślinotoku dostałem po tych Waszych grillowych propozycjach kulinarnych. O mamunciu, przełykać czy niech leci po brodzie? . Mięsożerny jestem, ale z ochotą bym spróbował tych wszystkich specjałów. Artur, do ładnie przypieczonej kiełbachy tylko zimne piwko, innej opcji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.04.2017 05:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Dla mnie na grilu mięsa mogło by nie być a kiełbachy wręcz nie znoszę brrry. Najbardziej lubię cukinię i ogólnie warzywka, smaczne są też pierogi jadłam ruskie i z kapusta i grzybami (akurat te co jadłam to były gotowe z biedronki te do podgrzania nie mrożone) Pierogi faktycznie mogą fajnie smakować. Czasami robię gołąbki z grilla, to znaczy robię w domu, a na grillu w folii przypiekam - są pyszne i pachnące Po co ja tu się wpakowałem o tej godzinie, ślinotoku dostałem po tych Waszych grillowych propozycjach kulinarnych. A kiedy u Was otwarcie sezonu grillowego?? Chyba już w nowej chatce grillowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 28.04.2017 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 Ale fajnie Odsypiamy a potem ryjemy w ziemi??? Tak, jeśli tylko nic z nieba nie będzie leciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 28.04.2017 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2017 A kiedy u Was otwarcie sezonu grillowego??Chyba już w nowej chatce grillowej?? Chciałbym rozpocząć wreszcie sezon grillowy, bo mam strasznego smaka na pieczone, a już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak się stołowałem. Palenisko jeszcze nie skończone, ale dzisiaj coś w tej sprawie drgnęło, deszcz mnie wygonił do grillowni i trochę tam podłubałem. Czasu mi brakuje na wszystko, już zaczynam kombinować z wydłużeniem urlopu o kilka dni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.04.2017 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2017 No ale Artix... kilka dni wolnego mamy... w koncu poniedzialek tez wolny... a bylo na poludnie zjechac do Meliski, bysmy grilla zrobili i piffko wypili (wole Danielsa ), tym bardziej ze jest okazja ku temu ehh czlowiek z roku na rok sie starzeje Dawno mnie nie bylo, wiec witam gospodynie i wszystkich co tutaj zagladaja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 30.04.2017 05:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 pier.......nr minus 3co się uchowało jakimś cudem po ostatnich ekscesach durnej przyrody umarło tym razem .....nawet nie chce mi się gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 30.04.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 pier.......nr minus 3 co się uchowało jakimś cudem po ostatnich ekscesach durnej przyrody umarło tym razem ..... nawet nie chce mi się gadać... Współczuję Pusiu, u mnie w starym (to była moja ostatnia noc tam) było minus 3,6. Nie miałam za wiele czasu oglądać, bo przekazywałam dom, ale widziałam zmarznięte kwiaty magnolii i pączki glicynii. Chociaż to już nie moje, to jednak mi żal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 30.04.2017 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2017 No ale Artix... kilka dni wolnego mamy... w koncu poniedzialek tez wolny... a bylo na poludnie zjechac do Meliski, bysmy grilla zrobili i piffko wypili (wole Danielsa ), tym bardziej ze jest okazja ku temu ehh czlowiek z roku na rok sie starzeje Eee tam, co mi tam kilka dni wolnego, tygodnia mi trzeba na wykończeniówkę woliery, o reszcie roboty nie wspomnę. Jakiś urlop dziekański wezmę czy cóś takiego może?. . Ojj grillek z piwkiem i do tego sympatyczne towarzystwo, z chęcią bym reflektował . Może kiedyś jakiś północny wicher, zwieje mnie na południe, to może załapię się na pieczyste, jakby co, to wegetariańska grilowana zielenina też może być . Pioruńska pogoda, dawno takiej wiosny nie było. U nas na szczęście od przynajmniej dwóch tygodni nie było przymrozków. Zazwyczaj sezon grzewczy kończyliśmy w połowie czy pod koniec marca, teraz cały czas jedziemy z koksem. Dzisiaj do jakiejś rozgłośni radiowej dzwonił słuchacz i prosił o zmianę pogody, bo już od 8 miesięcy pali w piecu i ma tego serdecznie dosyć . Jak widać na załączonym obrazku, globalne ocieplenie się pogłębia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.05.2017 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Jeszcze uchowały się jabłonie bo nie rozkwitły. Ale nic straconego, rozkwitną akurat na trzecią falę przymrozków prognozowaną na ok. 8-11.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.05.2017 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2017 Melisko miło, ze zaglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 03.05.2017 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2017 Jeszcze uchowały się jabłonie bo nie rozkwitły. Ale nic straconego, rozkwitną akurat na trzecią falę przymrozków prognozowaną na ok. 8-11.03 Puśka nie kracz... normalnie zaczynam myśleć o emigracji do ciepłych krajów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.05.2017 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2017 Ech... albo zimno, albo pada, albo zimno i pada Jabłonie powoli rozkwitają, ale nie spodziewam się w tym roku jabłek, bo było sporo w zeszłym roku. Przemarzło to, czego się nie spodziewałam - liście bergenii. Ale powoli się opuszczają . Reszta żyje, nawet kwiaty magnolii oparły się mrozom, jestem w szoku! New Dawn wygląda po zimie tragicznie... Tak to jest jak się kupuje róże z kiepskiego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 05.05.2017 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2017 No ale Artix... kilka dni wolnego mamy... w koncu poniedzialek tez wolny... a bylo na poludnie zjechac do Meliski, bysmy grilla zrobili i piffko wypili (wole Danielsa ), tym bardziej ze jest okazja ku temu ehh czlowiek z roku na rok sie starzeje Dawno mnie nie bylo, wiec witam gospodynie i wszystkich co tutaj zagladaja tez No powitać Panią !! U mnie dość ciepło ( 17'C ale pada i pada . Wczoraj burze i znów pada i tak w kółko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 19.05.2017 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2017 Dziwna wiosna tego roku.W ogrodzie po przejściu mrozów i ociepleniu się od kilku dni mamy ...... zielono. Jeszcze nigdy tak nie było, nie ma kwiatów (jedne zmarzły inne jeszcze nie kwitną) jest tylko zieleń.Takiej ilości mszycy jak jest u nas w tym roku nie widziałam w życiu.Tak samo pierwszy raz widzę tak wymarznięte całe pola rzepaku, że nie zakwitły i zostały zaorane. Efekty tych wariacji natury już widać - w maju zawsze mieliśmy pierwszy miód - teraz nie ma.Wczoraj na rynku widziałam truskawki - 30 zł, czereśnie 55 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts