Doriko 23.06.2017 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 No właśnie chciałam taki zmiękczacz ale mąż się doczytał że to nie bardzo zdrowe jest. Teście mają i wody u nich kranówy nie pijam na surowo, nie smakuje mi, w herbacie czy kawie spoko. Za to po prysznicu mam super skórę i włosy.Kiedyś przerobię męża żeby zamontować zmiękczacz a do picia i tak mamy filtr dzbankowy wzbogacający w wodę w magnez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.06.2017 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 Zepsuł mi się ekspres część spieniająca mleko serwis wymienił na gwarancji i tu na marginesie facet miał ochraniacze ze sobą na buty.... A możesz napisać jaki macie ekspres?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 23.06.2017 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2017 A możesz napisać jaki macie ekspres?? Mamy siemensa do zabudowy a zepsuł się po roku no z chakiem po kawę pijaliśmy przed przeprowadzką taki dynks do robienia pianki w sumie wyrobiły się takie ząbki gdzie to się wklikuje po myciu... Pytałam o koszt 68 zeta nic nie trzeba rozkręcać to taki zaworek więc nie zbankrutuję raz na rok a na razie mam 5 lat gwarancji nie ubezpieczenia więc spoko. A zresztą zawsze miałam problem z ekspresami a dotąd miałam dwa krupsa i delonghi, oba tak samo awaryjne teraz jest zabudowany zobaczymy co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.06.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Pusia mam pytanko czy obrywasz pomidorom liscie jakoś bardziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Dzięki Bejaro Pusia mam pytanko czy obrywasz pomidorom liscie jakoś bardziej ? Chyba tak - nie bardzo wiem ile u Ciebie znaczy "bardziej". Jak zawiążą owoce to obrywam wszystkie liście poniżej owoców, a potem jak już sporo zawiązek jest ucinam czubki. Przy okazji jeszcze o bobie - faktycznie po ogłowieniu zniknęła cała mszyca - myślałam że to kit, ale to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.06.2017 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Dzięki!! własnie byłam ciekawa, czy ten niby inny smak to jakaś legenda czy coś Pamiętaj że jak masz przydomową oczyszczalnię to nie możesz zmiękczacza zastosować A możesz napisać jaki macie ekspres?? My mamy Jurę - jakieś 12-15 lat - jedynie ze 2-3 razy jak kawa była zawilgocona to był czyszczony bo zatkała młynek czy cośtam, a tak bezawaryjnie działa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 My mamy Jurę - Musze się wczytać, zerknęłam na szybko i widzę że są czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.06.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 W pracy mam jakiegoś siemensa i jest to autentyczna porażka - jak tylko coś mu się nie spodoba, wywala kawę na szufladę i nie nadaje się ona już do użycia. Przy tym jest tak głośny, że umarłego z trumny by poderwał W domu mam taki najprostszy tani ekspres ciśnieniowy i mi wystarcza. Może kiedyś szarpnę się na coś lepszego, ale jest to melodia odległej przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 W domu mam taki najprostszy tani ekspres ciśnieniowy i mi wystarcza. Może kiedyś szarpnę się na coś lepszego, ale jest to melodia odległej przyszłości Nam póki co też wystarcza bo musi, ale planujemy taki wypas, z mieleniem kawy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 27.06.2017 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Ten opisany przeze mnie Siemens też mieli. Jak już będziecie mieli kupować coś wypasionego, koniecznie przetestujcie pod względem generowanego hałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.06.2017 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 hej W sprawie ekspresu sie nie wypowiadam bo nie pijam takiej kawy. Własnie wczoraj opierdzieliłam pomidorom liscie. NO MERCY ! Zostały jedynie czybki i po liściu przy ewentualnych przyszłych pomidorach ( zbyt cienkie gałązki przy kwiatkach i boje sie ze przy obrywaniu uszkodze gałązkę) Pusia, rozwiń mysl " ogłowienie bobu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Pusia, rozwiń mysl " ogłowienie bobu" Jak sadzona ma ok..5 zawiązanych strączków, ale jeszcze kwitnie, ostrym sekatorem, w suchy dzień opitala się czubki - wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.06.2017 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Czyli nie chcemy więcej niz 5 strączków ? Ja tam pazerna jestem i chce jak najwięcej bo i tak to mało wydajne badyle. Upitole czubki to prawie nic nie będe miała W zeszłym roku nic nie upitalałam i było ok. Po co sie to robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Czyli nie chcemy więcej niz 5 strączków ?? Oczywiście, że chcemy Opitalamy czubki w momencie jak ma zawiązki (ok. 5) ale jeszcze kwitnie i to się zawiąże przecież. Ogławianie ma na celu przede wszystkim pozbycie się mszycy. No i faktycznie jej nie ma, ani pół sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.06.2017 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Dzięki Bejaro Chyba tak - nie bardzo wiem ile u Ciebie znaczy "bardziej". Jak zawiążą owoce to obrywam wszystkie liście poniżej owoców, a potem jak już sporo zawiązek jest ucinam czubki. Przy okazji jeszcze o bobie - faktycznie po ogłowieniu zniknęła cała mszyca - myślałam że to kit, ale to działa no tak na łyso bardziej niż pojedyńcze, bo jakiś bus zmi sie robi i tak dumam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.06.2017 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 no tak na łyso bardziej niż pojedyńcze, bo jakiś bus zmi sie robi i tak dumam No to poniżej owoców całkiem na łyso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 27.06.2017 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 No to poniżej owoców całkiem na łyso. no to musze ogolić im nóżki dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.06.2017 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Sorki, że dopiero teraz ale przez cały dzień nie mogłam wejśc na forum z telefonu A jak nie mam mszyc to muszę ogławiać ? Kwiatków mam mnóstwo, trzmiele tak nazarte, ze ledwo latają Jutro poczyniam pierwszy zbiór. Urodził mi sie ogórek sztuk jeden Ale będzie wyżerka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 28.06.2017 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2017 Co do ekspresów to w pracy mieliśmy Jurę - jedne z najlepszych ekspresów chyba. Nigdy nic się w nim nie zepsuło - miał z 5 lat i robił ok. 10 kaw dziennie.W domu mamy Saeco, z młynkiem, ale bez niczego do spieniania mleka. Kawę pije najczęściej tylko mąż, zawsze czarną. Wszystkie rzeczy do spieniania mleka trzeba myć, jak się robi latte rzadko to trzeba umyć po zrobieniu od razu, więc odrzuciłam to od początku. Nie będę sobie dokładać roboty. Zależało nam na mieleniu kawy, możliwości użycia mielonej (jakby się skończyła w ziarnach) i regulacji ilości i mocy kawy. Ekspres ma 4 lata i nigdy nic się działo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 26.07.2017 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2017 Pusiaczku, wszystkiego naaaaaaaaaaaaajlepszego ! Przytulam imieninowo :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts