marimag 21.04.2016 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pusia, a głosy słyszysz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.04.2016 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Artix, nie wiem czy cie pocieszę, ale mój mąż ma w domu 4 baby i kategorycznie zapowiedział mi, że jak wszystkie 4 będziemy miały okres ( boże uchowaj!!! w tym samym czasie) to on się wyprowadza do szałasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.04.2016 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Artix, nie wiem czy cie pocieszę, ale mój mąż ma w domu 4 baby i kategorycznie zapowiedział mi, że jak wszystkie 4 będziemy miały okres ( boże uchowaj!!! w tym samym czasie) to on się wyprowadza do szałasu. a to akurat jest wielce prawdopodobne, bo cykle się synchronizują.... buduje już ten szałas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.04.2016 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Kobiety z różnymi peselami, także dopiero chrust zbiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 21.04.2016 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 no i dobrze, ma czas wystawić sobie niezłą chatkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.04.2016 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Brawo borsunio Szkoda, że nie można pomiziać. Daj mu drugie jabłko. Jeśli naprawdę wrócił, to szybko zniknie owocek. Pusiu, jak przymrozki nadchodzą, ogrodnicy wokół Grójca palą w sadach dymne ogniska. Dym rozpędza zimno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 21.04.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 a łapki jakieś widziałaś? zapłodnił pewnie jaką pannę, pincet dostanie, zadanie wykonane, więc mógł już wrócić do siebie do domu Chyba tysiac pincet, bo to trojaczki będą Wiem, że są sposoby. Moja sąsiadka swój warzywniak wieczorem okrywa, rano odkrywa. Problem jest tylko jeden - CZAS - a raczej jego brak. Bo przecież nie będę o 4 rano palić ogniska, latać okrywać/odkrywać, może zarwać noc, może w ogóle urlop na przymrozki wezmę Dlatego warzywniak "uruchamiam" po Zośce, a drzewka - zmarznięte opłaczę i do następnego razu. Pusia zmień sobie cykl dobowy, w nocy pobuszujesz z borsukiem i przypilnujesz ogródka, a w dzień pośpisz. Widzę, że pogoda ani myśli się poprawić, żeby było cieplej, ot mamy przecież globalne ocieplenie (ale chyba nie u nas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 U nas wczoraj polało i popiździło obrzydliwie. W nocy było +7, a dziś słoneczko hula po niebie i cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.04.2016 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Wiem, że są sposoby. Moja sąsiadka swój warzywniak wieczorem okrywa, rano odkrywa. Problem jest tylko jeden - CZAS - a raczej jego brak. Bo przecież nie będę o 4 rano palić ogniska, latać okrywać/odkrywać, może zarwać noc, może w ogóle urlop na przymrozki wezmę Dlatego warzywniak "uruchamiam" po Zośce, a drzewka - zmarznięte opłaczę i do następnego razu. Ja w ubiegłym roku o wpół do pierwszej w nocy z "czołówką " na głowie przykrywałam glicynię. Wyciągnęłam męża z łóżka, bo ktoś mi musiał drabinę trzymać., a przynajmniej ja tak uważałam - on miał inne zdanie. Dzisiaj też u mnie było -2, ale nie jest źle, bo dopiero nad ranem było. Mieszkam w takiej niecce, gdzie tworzą się zastoiny mrozowe, ale ja warzywniaka nie przykrywam - żal mi tylko kwiatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Brasica, moje glicynie muszą sobie dawać radę same nawet w tęgie mrozy. Fakt, że u nas nie robią się zastoiny mrozowe. W ogóle stosuję zasadę, że nie okrywam niczego. Nie wytrzymuje, to zastępuję czymś co powinno dać radę. Glicynie dostawały włókninkę tylko przez 2 pierwsze zimy, gdy średnice głównych pni nie były większe niż palec serdeczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.04.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Pestka, ja się też glicyniami zimą nie przejmuję, ale teraz mają już pączki kwiatowe i one niestety są wrażliwe nawet na mały przymrozek. Przez dwa lata z rzędu miałam na glicynii po 5-6 kwiatków, bo zmarzły na początku maja. Te zastoiny mrozowe to nie tylko zimą, ale i wiosną przytrzymują zimne powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 No, to bieda A moje glicynie dopiero się budzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.04.2016 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 A przyjrzyj się dobrze - liściowe pączki jeszcze śpią, ale kwiatowe u mnie są już wielkości dużego orzecha. No, chyba, że masz późniejszą odmianę, bo u białej np. nie widać jeszcze pączków, ale ona kwitnie troszkę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 21.04.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Artix, nie wiem czy cie pocieszę, ale mój mąż ma w domu 4 baby i kategorycznie zapowiedział mi, że jak wszystkie 4 będziemy miały okres ( boże uchowaj!!! w tym samym czasie) to on się wyprowadza do szałasu. Cztery kobiełki w domu to już nie przelewki. Zamiast szałasu, urządzam sobie "man cave" w garażu, w razie przyjazdu cioci do dwóch przedstawicielek płci pięknej jednocześnie, oddalę się na z góry upatrzoną pozycję. Kilka dni spokojnie przeczekam w ukryciu, nosa nie wytknę poza bramę, po co ryzykować? . Z przymrozkami trzeba uważać, u nas też coś wkrótce zapowiadali. Ogrzewania w tunelu foliowym brak, ale zapalimy w środku kilka zniczy czy świec, temperatura nie powinna spaść poniżej zera, z otwartym ogródkiem jest już większy problem niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.04.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Właśnie one są białe. 2 młode, sadzone zeszłej wiosny już mają pąki, a te białe staruszki jeszcze twarde, zamknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.04.2016 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Same dobre wiesci Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 05:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Dzień dobry ale się tu działo ... sporty ekstremalne zakończone grą o tron no i jabłka znikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.04.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Jak mrozy odpuszczą, to zamierzamy robić nocne polowania na jebadełku (bez skojarzeń poproszę), z niego jest doskonały widok na wejście do norki, wisi na takiej wysokości, że można się zakamuflować i może go wypatrzymy. Widze to!!! :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.04.2016 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Tak myślałam :rotfl: znowu zaczynam dzien od smiechu.. oby byl "pozniej" bardziej fajny, jak wczorajszy. Piatek piateczek piatuniooooo i wolna sobota:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts