marimag 12.05.2016 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.05.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Puśka juz dawno w krainie wiecznych łowów to na rano bedzie miała Żona wysłała męża do przychodni po odbiór wyników badań. Pielegniarka pyta goscia o nazwisko żony.. - Krystyna Kwiatkowska - odpowiada mąż - No to mamy problem bo mamy dwie pacjentki o takim samym imieniu i nazwisku i nie wiemy które wyniki są czyje. Jedna ma Alzheimera a druga AIDS - poinformowała pielegniarka. - To co Ja mam teraz zrobić ? - pyta mąż - Wie Pan co, niech Pan wywiezie żone do centrum i Ja tam zostawi. Jesli wróci do domu do odradzałabym współżycie. :rotfl: Miłego dnia wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 12.05.2016 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malydomekpodlodzia 13.05.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 gdzie kupowałas próbniki farb? muszę pomazać po ścianach uwielbiam barwinek,kojarzy mi sie z dzieciństwem,babcia miała go dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 A u mnie pieris jest gówniany.Nie rosnie...chyba, a jesli juz to w tempie masakrycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 13.05.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Mam pierisy japońskie. W poprzednim domu przez 7 lat ledwo co mi trochę urósł i ciągle chorował. W tym posadziłam 2 lata temu jako 10-15 cm sadzoneczki, w tej chwili mają po 80 cm:D. W zeszłym roku kwitły jak głupie, w tym chyba postawiły na wzrost. Zastosowałam metodę, którą nie każdy podziela. Jako, że mam bardzo ubogą glebę, praktycznie same piachy, na zimę rozłożyłam wszędzie koński nawóz, który wiosną usunęłam. Wiem, że mogą się przypałętać turkucie, ale mam nadzieję, że nie będzie im się chciało grzebać w piasku:lol2:. Mój ogródek jest młodziutki, więc roślinki jeszcze nie powalają. barwinek z zeszłorocznych rozsad. Chyba im ten nawóz nie zaszkodził. Murek jeszcze nie jest skończony, przymiarki do pozostałych. Trociny i kora nie rozłożone, ale będzie lepiej-mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 13.05.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Dżisas Sylwia!!! Ty masz działkę z własnym sosnowym lasem??????? Gdzie jest kuźwa Twój Dziennik??? Następna No przecież ten wał piaskowy zwala z nóg a jeszcze połączenie lasu z gabionami No tak się złożyło, że mam lasek -4tys.m2, które przylega do "prawdziwego" lasu. O gabionie nic mi nie mów-3 dni go układałam:bash:. A to dopiero początek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 13.05.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 No taki mam zamiar:lol2:. A żebyś już na mnie nie krzyczała to jeszcze dwa zdjęcia. Muszę jeszcze obsypać żwirkiem. Aha, moje róże już mają pączki kwiatowe:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 WOW, Sylwia, ale masz pięknie i takie ciekawe pagórki. CUDOWNIE A u mnie pierisy nie chcą rosnąć. Dwa podejścia i dwa pudła Funkie górą, Pusiu Yukk nie lubię. Dodaj tam do funkii trzykrotki andersona lub wirginijskie (http://www.weranda.pl/ogrody/rosliny/15377-trzykrotka-kwitnie-najdluzej) – w półcieniu kwitną całe lato. Liliowce, choć u mnie powtarzają kwitnienie, a Stella i Wilde Horses kwitną po kilka i kilkanaście kwiatów z jednej kępy na raz, to jednak w zasadzie to kwiaty lipca tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.05.2016 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pestuś ale u mnie yukki są od samego początku, od prawie 16 lat, mają 1.5 - 2 m pałąki tak obsypane kwiatami, że ludzie na ulicy zatrzymują się je oglądać, poza tym, na mój ciężki klimat kompletnie bezproblemowa roślina, nie przemarza, nie choruje, nie ma robali, jedyne co to usuwanie dolnych liści i badyli po kwitnieniu wiosną. Trochę ucierpiały po budowie, częściowo są przysypane gruzem, ale nie pozbędę się ich. No i kwiaty trzymają się bardzo długo. . Ja mam jukki od siostry bea 3 sezon ze mną i jak tylko pojawił sie kwiat były mszyce i "zjadł" mi całość Hostowisko będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2016 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Sylwia! Ale masz bombowe widoki i te skarpy !! Zupełny poligon. Skojarzyło mi sie to z plenerami filmu " Czterej pancerni" Jak wlezie do nas Putin to bedziesz mogła zza gabionów granatami napierdzielać !!! Pusiu, a Ja tam wiem jaka to ziemia ... Taka normalna. W Warszawie torfowiska sie raczej nie spodziewaj, poza tym, po postawieniu domu, ojciec nawiózł tu wywrotkami mase ziemi...tej niby dobrej. wszystko rosnie jak głupie a pieris sie wypiał i co mu zrobisz... Gadam do niego jak kiedys do perukowca, klne, strasze, pokazuje łopate i taczkę co by zrozumiał, ze to nie przelewki a ten ni hu. Moze na kurs japońskiego powinnam pójśc bo moze on nie kuma po naszemu ? Dzis celem odstresowania i naładowania podjechałam do centrum ogrodniczego i mimo, ze zurawek nie cierpie to morda mi sie smiała bo pomyślałam o was. Stały ustawione tak jak na jednym zdjęciu które wkleiła Pusia (chyba). Ocipiałam na widok pieknej magnolii, która miała kwiaty jak tulipan i kolor ciepłej żółci rozmytej bielą. Cudo! Nie wspomne o rodendronach pokaźnych rozmiarów o kwiatach we wszystkich kolorach teczy. Złotokapy kapały kwieciem tylko kurna pszczół od cholery i uciekłam bo bojam sie o swoje uczulenie na hu wie co. Pusiu, w sprawie naszych privów to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.05.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Ja pikolę - co za wściekły robal jakiś przez kilkanaście lat nie widziałam ani pół robala na moich To takie wg mnie pancerne rośliny (nie marzną, nie chorują, niczego nie chcą, nawet podlewania). Do tych pancernych, które z nami są ponad 10 lat zaliczam też berberysy i irgi. Choć 1 raz taki dziwny robal podobny do tych co jedzą lilie zeżarł mi berberysa do gołych łodyg ale po porcji Decisa nigdy więcej nic takiego nie miało miejsca. Może się pomylił i zeżarł coś innego niż powinien też uważam ze są pancerne ale niestety u mnie nie pomogły opryski ani nic moze w tym roku dadza mi spokoj robale a tak sie cieszyłam z kwiatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.05.2016 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pewnie takie coś wściekłe jak na moim berberysie. Ale to taka zwykła mszyca jak na różach go zeżarła?? Wyglądalo mi wtedy bo konsultacji z google ze tak bo róż nie mam wiec nie mialam z czym porownać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 13.05.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Inna sprawa, że coś jest pancerne u mnie to nie znaczy, że u innych będzie tak samo. Zobacz jakie Pestka ma glicynie, a u mnie nie rosną i koniec. To samo z milinem - niby taki bezproblemowy, a u mnie marznie i koniec. Rośliny trzeba dopasować pod swój klimat i mikroklimat. to tez prawda, chcoiaz ogólnie jak piszesz sama rośnie tylko te robale Zobaczymy co w tym roku będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 13.05.2016 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Pusiu, a widzisz, nic mi skubaniec nie mówił,.że.on na kwasie jedzie.Pomotykowac.to se mogę...hahahahah bo on w rumowisko kamienne wsadzony. Jedyne co to mogę poudarować trochę. A właśnie ze będę się wgapiać!!!Dwa dni temu prawie.zeszlam z tego świata to.co, nieboszczykowi żalujesz??? Jakie privy????!!!!!! No te NASZE privy...te wiesz jakie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.05.2016 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) Pusia, nie mam zdjęć kompostownika po zrobieniu, a teraz palet prawie nie widać spod zawartości, muszę dorobić kolejną kwaterę żeby przerzucić bo teraz spada bo za mały trochę się okazał jak na dwa lata.. edit: ale zdradzę Ci pewną rzecz.. - niektórzy za instalację tego na pulpicie to biorą 5 dyszek, ale niech stracę:klikasz w ten link ..otworzy się taka specjalna strona, u góry klikasz grafika i wpisujesz w okienku "kompostownik z palet" i taką lupkę.. ale niech tam, już to zrobiłem iiii tada, bum, tsss, oczom ukazuje się TO Edytowane 13 Maja 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
molikk 13.05.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo śmieszne :lol2::lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 13.05.2016 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Oj, nieładnie, nieładniehttp://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.05.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 SIARCZAN AMONU – pod koniec kwietnia i w połowie czerwca sypie się pod wszystkie kwasoluby. to najskuteczniejszy sposób, gdy rośliny już są posadzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.05.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 (edytowane) baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo śmieszne nooo.. takie miało być Oj, nieładnie, nieładniehttp://emoty.blox.pl/resource/dobani.gif ee.. nieładnie to by było jakbym dał np. to: http://static1.sfd.pl/1/images2010/20100730150855.gif ale że jestem " kurturarny" to nie dałem a tak, proszę, nie miałem zdjęcia, znalazłem i jeszcze źle.. biedny ten artix.. wszystkie się tam koło niego wprowadzicie.. będzie miał za te swoje opływowe kształty.. Trudno się mówi. Przekaz zrozumiałam. oj tam, j tam.. ważny jest efekt.. a ten chyba jest pozytywny bo wiesz jak wygląda kompostownik z palet Edytowane 13 Maja 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts