mother_nature 14.05.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 biedny ten artix.. wszystkie się tam koło niego wprowadzicie.. będzie miał za te swoje opływowe kształty.. Oj tam, od razu biedny Najpierw musi w totka wygrać i działki nam kupić Zresztą jak wygra, to biedny nie będzie Mogę za niego te hula hopy kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.05.2016 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Te nawozy do kwasolubów mają mało zakwaszacza, więc borówkom i rododendronom zawsze można trochę sypnąć. Wiosną sypię Azofoskę, bo kompostu mam zwykle za malo. Mam glebę gliniastą, więc maksimum dawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 14.05.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 A kur albo kogoś obok co ma kury nie macie? parę worków kurzaka ma doskonały wpływ na wszelkie rośliny.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.05.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Pusia, ale u Was cudnie ... te kamienne murki, to mam nadzieję nie sami robicie? Niezłe kamieniołomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.05.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Sami, własnoręcznie - znaczy moim mężem , :lol2:każdy jeden kamień położony jest przez niego. Przy tym murze dookoła domu pomagał mój brat i jego kolega, resztę robi mój mąż przy moim wielkim wsparciu psychicznym i logistycznym :jawdrop::jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Ależ Ci tych kamieni zazdroszczę. Uwielbiam różne bambulce w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Bardzo jestem ciekawa efektu finalnego Trochę kamieni zawsze możesz dokupić, a może ktoś w okolicy będzie nawet chciał oddać. Ludzie w sumie niezbyt cenią kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 (edytowane) Poszukaj łamanych kamieni polnych. Z takich lepiej sie układa. Ten jest akurat drogi, ale chciałam Ci pokazać o co chodzi. kamien polny lupany drugi koniec polski niestety, ale jak tam jest to bliżej siebie tez znajdziesz Edytowane 15 Maja 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 15.05.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Pusia, jeśli kamienie z walących się domów, to trochę takich powinno być w okolicy nie za dalekiej problem może być, jak spytasz właściciela o cenę, bo puki nie ma chętnych, to zawadzają, a jak spytasz, to zaraz bezcenne się robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Właśnie o tych ścieżkach myślę. Bazalt nie występuje w PL tak powszechnie, ale to genialna twarda skała. Mam nadzieję, że Ci się uda dogadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 W dobrym miejscu mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 15.05.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Pusia, nie narzekaj. Kamienia u Ciebie mnogo. Akurat znam te okolice bo połowa rodziny to okolice Świeradowa i Zgorzelca, a sama też mieszkałam tam 10 lat. A ukształtowanie terenu masz CUDNE. Ja każdą góreczkę muszę usypywać, a Ty wychodzisz przed dom i TADAM! masz gotowce:lol2:. Strasznie Ci zazdroszczę. Tak więc widzisz zawsze zazdrości się tego czego się nie ma, a może inaczej, nie docenia się tego co się posiada:yes:. Przy takiej wyobraźni i zdolnościach jakie posiadasz to niedługa wycieczki będą organizować żeby podziwiać. A jak Twoje różyczki (tych też Ci zazdroszczę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaS 15.05.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 Dziwny ten rok. Pamiętam, że zawsze w Twoich rejonach wszystko rosło i dojrzewało wcześniej niż u mnie. Dzwoniłam do brata i porównywaliśmy co i jak rośnie. Moje różyczki rosną super. Mimo, że to dopiero ich drugi sezon u mnie wyglądają tak jak na zdjęciu. Specjalnie dla Ciebie pąkóweczki (niestety jeszcze nie kwiatki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 U mnie pnące, te stare Alchymist i Sympathie bardzo powycinałam, ale rosną znakomicie. Sympathia ma już sporo pąków kwiatowych. Natomiast reszta bardzo różnie. Niektóre nawet myślałam, że padły, a one dopiero teraz ruszają. Dziwny rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.05.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2016 U mnie pnące, te stare Alchymist i Sympathie bardzo powycinałam, ale rosną znakomicie. Sympathia ma już sporo pąków kwiatowych. Natomiast reszta bardzo różnie. Niektóre nawet myślałam, że padły, a one dopiero teraz ruszają. Dziwny rok To prawda...dwie róże radykalnie przycięłam, bo bardzo przemarzły ; potem chciałam już je wykopać, bo nic się nie działo...nie było mnie kilka dni i patrzę ja sobie dzisiaj: a one ruszyły! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2016 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 teraz ok +7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2016 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 No i jak coś ma rosnąć w takich warunkach?? . już chwila momencik i cos będzie cieplej, tak zapowiadali Ja tez chce rosliny bezproblemowe, może będzie "standardowo" ale nie mam chęci na atrakcje, tak jak ty chce zrobić 1-2 nasadzenia a potem drobiazgi, u mnie mikro ogród ale ja wcześniej nawet balkonu nie miałam wiec i tak szkoła życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Ale bezproblemowo wcale nie musi oznaczać standardowo Iwonka a ile masz ogrodu (tylko błagam nie pomyl arów z hektarami bo zgłupieje do reszty ) to podam w m2 750 m ma cala działka to pewnie ta część ogrodowa ok 500 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2016 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 (edytowane) Czyli to chcesz przeznaczyć na ogród?? Całość ?? Tylko ozdobny czy użytkowy też?? trawa + ogród a bardziej rabatki w tym roku chce zrobić jedną cześć coś tak jak na tym mega projekcie zaraz go usune jak zobaczysz projekt u mnie Edytowane 16 Maja 2016 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 16.05.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2016 Zobaczyłam Fajnie rozplanowane, najlepsze są te: "coś ładnego", "coś innego" jakbym siebie widziała tylko u mnie wszystko odręcznie na kartkach rysowane. A powiedz - otoczkę wokół domu masz z białych kamyków?? lubie te coś innego i ladnego - kiedys coś sie pojawi Otoczke będe miala bo podwyższamy teren i dopiero się zrobi usunelam, jak coś wkleję u mnie co byś mi zaproponowąla jako zieolen tło dla tzremieliny aby oddzielić skrzynie z warzywami - pewnie tak 150 wysoki emac w miare o drazu, chciałam cisy ale drogie takie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts