pestka56 31.05.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 :lol2::lol2::lol2: Niech bestia rośnie. Ciekawy pomysł z wirtualnym cięciem Rób zdjęcia Ja też lubię podlewanie, ale zajmuje dużo czasu. Trzeba pamiętać kiedy wyłączyć. Wczoraj mało nie utopiłam poziomek Na szczęście mają za pleckami lekko niżej. Co roku robię jakiś kawałek nawadniania półautomatycznego. Taka kombinacja z linii kroplującuch, spryskiwaczy i puszek poboru wody. Poważny kształt przybrało to dopiero rok temu, gdy wreszcie wykrystalizowało mi się, gdzie będą ostatecznie rabaty, lasek, łąka bylinowa, a gdzie trawnik. Uwielbiam tez wszelkie przycinanie, nawet jak tnę grube gałęzie i potem mam wrażenie, że Pudzian przy mnie to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Linie kroplujące mamy w planach. Teraz póki co wąż, spryskiwacze no i konewki Woda za darmo, można szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Puszek poboru wody? A co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 http://www.gardena.com/pl/water-management/water-pipeline/puszka-poboru-wody/ Motherku, wkopujesz rurę doprowadzającą wodę i w miejscach dla ciebie strategicznych podłączasz do niej puszki poboru wody. Ma je Gardena w ofercie i są to bardzo sprytne i wygodne. wkopuje się tak by góra puszki nie wystawała bardzo ponad grunt, więc kosiarce nie przeszkadza. Podobnie umieszcza się zraszacze wynurzalne. Mam właśnie te tańsze. Droższe są z dołączonym spiralnym wężem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 31.05.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Fajne to! Kurcze, nie mam pojęcia o wielu istniejących udogodnieniach. Chyba moja mama miała rację, że żyjemy z mężem jak amisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Dodam, że nie wszystko trzeba kupować w drogiej Gardenie. Np. rury dostarczające wodę 3/4 cala pasują takie z LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Pestko masz tę instalację nawadniającą podłączoną pod wodociąg, czy studnię?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 31.05.2016 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Tylko z tymi puszkami trzeba uważać żeby nie ciągnąć za bardzo mocno, z jednej zrobiłem niestety fontannę - i problem bo nie dało się dokupić tej końcówki i z węża sztukowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Pod wodociąg. Artur, to miałeś za krótkiego węża Z Gardeną zawsze ten problem, że nie ma części zamiennych do wielu produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 31.05.2016 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Pod wodociąg. Szkoda, myślałam, że masz patent na studnie. Słuchajcie, oszaleję chyba Ponad 2 godziny padał intensywny deszcz, poszłam wiec sobie oko ucieszyć, jak to się pięknie wszystko podlało. Patrzę i oczom nie wierzę to, że nienormalna glicynia Pestki jest cała w pączkach to już żadna nowość, ale .... milin wylazł!! Ze 30 cm ma badylek i 8 normalnych, poważnych liści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.05.2016 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Zamierzamy zrobić studnię, ale najpierw piwniczka. Glicynia i milin rządzą Warunki są świetnie ciepło i wilgotno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Zamierzamy zrobić studnię, ale najpierw piwniczka. U nas są dwie studnie. Z podlewaniem dolnego ogrodu nie ma problemu i pewnie z systemem nawadniającym też nie będzie. Ale górny ogród, jak sama nazwa wskazuje, jest wysoko. Do tej pory mieliśmy tak rozwiązane, że pompa ze studni pompowała wodę do drugiej pompy umieszczonej w garażu, a ta do górnego ogrodu (tak w skrócie, bo technicznie to jakieś trójniki, zawory itp). Niestety 2 lata temu pompa w garażu zamarzła i umarła na śmierć. Glicynia i milin rządzą Warunki są świetnie ciepło i wilgotno Pogoda - marzenie ogrodnika Wczoraj pod koktajlówki w donicach wsadziłam bratki, w sobotę jeszcze dokupię lobelie. W czwartek i piątek jadę na szkolenie - jak wytrzymam 2 dni bez ogrodu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 01.06.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 umarła na śmierć. A gdyby umarła na krwotok wewnętrzny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 05:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 A gdyby umarła na krwotok wewnętrzny? No mniej więcej - rozsadziła ją zamarznięta woda, która zapomnieliśmy wypompować przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Skoro działało dobrze, to zainstalujcie nową pompę + zawór odwadniający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Nowa pompa, taka jaką chcemy troszkę kosztuje, więc jest pod koniec listy zakupów pilnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.06.2016 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 to do tego waszego zjeźdżacza parę wiaderek i rower a na górze beczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 to do tego waszego zjeźdżacza parę wiaderek i rower a na górze beczka Na górze są dwie wanny wkopane. Do nich ta druga pompa wlewała wodę, wtedy konewki i hejka pod krzaczki A jebadełko jest na dole, w kotlince - więc się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 01.06.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 No, nie naprawdę z konewkami latasz po ogrodzie Ja bym padła, a mam tylko 2000 i to po płaskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 01.06.2016 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 No, nie naprawdę z konewkami latasz po ogrodzie Ja bym padła, a mam tylko 2000 i to po płaskim Tylko na górze, na dole podlewam z węża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts