gaja2 04.07.2016 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Pusia - super, będę bardzo wdzięczna za informację o tym zmiękczaczu nowej generacji! Wizja bezobsługowego domu gdzie Emilka 2 dni myje szprosy i 12 godzin prasuje zasłony - padłam U mnie na szczęście nie ma szprosów, co do zasłon - być może tylko w salonie, więc...szansa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.07.2016 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Pusia - super, będę bardzo wdzięczna za informację o tym zmiękczaczu nowej generacji! Chyba znalazłam: http://cosmowater.pl/urzadzenia/produkty/cosmowater-hybrid/ do nas "na szczęście" jest za duży, bo mi serce z zazdrości pękło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 04.07.2016 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ooo...to do nas tym bardziej będzie za duży ...ale cieszę się, ze nie pęknie Ci serce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 okna też już mam obcykane, karcherkiem idzie błyskawicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.07.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Dżisas wreszcie coś co mi humor poprawiło Wiadro truskawek, wiadro czereśni, świeżutki miód Uwielbiam naszego sąsiada Idę szaleć - obżerać się, mrozić, zrobię pierożki i w ogóle taki sasiad to prawdziwy skarb... mojej mamy taki juz nie jest...sprzedali kiedys jemu dzialke i tam bylo 50arow sadu, byla tez pasieka...wszystko wycieli poza 2 czeresniami, :cry::cry: do dzis dnia wytykam rodzicom ten ich blad zycia moje dzieci moga tylko patrzec przez plot jak ich dzieci zajadaja sie czeresniami (mowie wam jakie one pyszne!) a ten nawet garstki z drzewa im nie da Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.07.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 To ja razem ze szprosikami pewnie powinnam sobie karcherka sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 na szprosiki nic nie pomoże ale karcherek super sprawa do drewnianych okien bo szyby czyściutkie bez użycia chemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.07.2016 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Ooo...to do nas tym bardziej będzie za duży ...ale cieszę się, ze nie pęknie Ci serce Nie z zazdrości, że Wy kupicie tylko, z zazdrości, że ja go nie kupię taki sasiad to prawdziwy skarb... Fakt, ale u nas tak jest, że mój mąż po wsi świadczy usługi informatyczne za uśmiech, a potem tak nas zasypują rozmaitymi darami Ps. gdzieś Ty się znowu podziewała tyle czasu na szprosiki nic nie pomoże ale karcherek super sprawa do drewnianych okien bo szyby czyściutkie bez użycia chemii Karcherek jest dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.07.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Z Karcherkiem popieram, za namową Emi kupiłam i się sprawdza! A kiedy będę się budować to zmiękczacz będzie obowiązkowo. Jak w poprzedniej ciąży miałam prikaz leżenia i przed Bożym Narodzeniem mąż wszystko sprzątał (łącznie z "mokrą robotą", której nie cierpi, czyli mycie armatury) to sam stwierdził, że nie ogarnia jakim cudem ja to robiłam Już przy planach dworku sprzeciwu do zmiękczacza nie było, w przyszłości też nie przewiduję Po przeprowadzce kupię robota odkurzającego i wypiekacz do chleba Jak się trochę odkuję po tej wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Karcherka do okien mam, ale on bez chemii nie działa No, i ze szprosami pewnie kłopot jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 działa u mnie mycie okien wygląda tak: najpierw myję okno z brudu wodą z octem i płynem do mycia naczyń później spłukuję obficie samą wodą z octem i wszystko ściągam karcherkiem - z szyb i ram. przy szprosach czasem trzeba po wyschnięciu małe zacieki wytrzeć suchą ściereczką z mikrofibry do luster. szybkie, nie męczące i ekonomiczne mycie okien a mam ich hektary i wszystkie drewniane ze szprosami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Mając szprosy w ogóle bym nie używała karcherka. Odkilkudziesięciu lat do wszelkich szyb i luster używam ściereczek, dzięki którym do mycia potrzebna jest tylko bardzo ciepła woda i nic nie muszę wycierać do sucha. Po prostu myję okno wodą bez dodatków i zostawiam mokre. Po wyschnięciu nie ma zacieków ani kropelek wody.Karcherka używam do okien dachowych, bo tam ciężko jest dostać się z drabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 u mnie szprosy mają poł metra, wiec nie ma z nimi problemu karcherkiem szybciutko się myje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 04.07.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Mając szprosy w ogóle bym nie używała karcherka. Odkilkudziesięciu lat do wszelkich szyb i luster używam ściereczek, dzięki którym do mycia potrzebna jest tylko bardzo ciepła woda i nic nie muszę wycierać do sucha. Po prostu myję okno wodą bez dodatków i zostawiam mokre. Po wyschnięciu nie ma zacieków ani kropelek wody. Karcherka używam do okien dachowych, bo tam ciężko jest dostać się z drabiny. Masz zmiękczacz zainstalowany? Bo ja nawet po wycieraniu szyb dalej mam smugi i zacieki. Co to za magiczne ścierki? Zdradź proszę, to zakupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 04.07.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 u mnie też smugi a mam zmiękczacz. bo to chodzi o ten kurz który jest na oknach. dlatego wciągam go karcherkiem, a ramy zazwyczaj wycieram do sucha ściereczką bawełnianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 04.07.2016 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Okna myję za pomocą karchera i chemii. W ogóle do sprzątania używam chemii. Octu używam do galarety i właśnie naszła mnie straszna chęć żeby ją zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 04.07.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 (edytowane) Nie mamy zmiękczacza. Nie ma takiej potrzeby u nas. Ściereczki pokazywałam już kilka razy na forum. Pierwsze, ktore przywieziono miz Niemiec ciągle są doskonałe, mimo mnóstwa prań, które przeżyły bez uszczerbku To są kupione w PL Jana Niezbędnego i HIPPO Edytowane 4 Lipca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 04.07.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 ja mam tu specjalny plyn do szyb po ktorym zadnych smug nie ma, zmiekczacza tez nie mam. Plyn do szyb jak jest slaby nawet ze zmiekczaczem zostawi smugi.Jak mi plyn "wyjdzie" myje sama woda bez niczego soecjalna szmatka - tez bez smug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.07.2016 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Kurcze Karchera mam od prawie 2 lat i jeszcze ani razu go nie uzylam bo na "budowie" szkoda aleeee mialam wlasnie wspomniec o tych sciereczkach co Pestka napisala slyszalam pochwaly ze warto i to faktycznie bez srodkow chemicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 04.07.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Fakt, ale u nas tak jest, że mój mąż po wsi świadczy usługi informatyczne za uśmiech, a potem tak nas zasypują rozmaitymi darami Ps. gdzieś Ty się znowu podziewała tyle czasu W PL bylam a teraz znowu bedzie mnie mniej, bo w koncu po tych "latach" dostalam!!!! 3 tyg bedzie zapiernicz ale pozniej wakacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts