Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz DOMUŚ czyli prawie stówka z M3System

Recommended Posts

Pusia - super, będę bardzo wdzięczna za informację o tym zmiękczaczu nowej generacji!

Wizja bezobsługowego domu gdzie Emilka 2 dni myje szprosy i 12 godzin prasuje zasłony - padłam :lol2:

:rotfl:

U mnie na szczęście nie ma szprosów, co do zasłon - być może tylko w salonie, więc...szansa jest :)

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dżisas wreszcie coś co mi humor poprawiło :lol2:

Wiadro truskawek, wiadro czereśni, świeżutki miód :lol2: Uwielbiam naszego sąsiada :lol2:

Idę szaleć - obżerać się, mrozić, zrobię pierożki i w ogóle :lol2:

taki sasiad to prawdziwy skarb...

mojej mamy taki juz nie jest...sprzedali kiedys jemu dzialke i tam bylo 50arow sadu, byla tez pasieka...wszystko wycieli poza 2 czeresniami, :cry::cry::cry::cry::cry:

do dzis dnia wytykam rodzicom ten ich blad zycia :p

moje dzieci moga tylko patrzec przez plot jak ich dzieci zajadaja sie czeresniami (mowie wam jakie one pyszne!) a ten nawet garstki z drzewa im nie da :bash:

Dzien dobry :D

Ooo...to do nas tym bardziej będzie za duży :(

...ale cieszę się, ze nie pęknie Ci serce :p

Nie z zazdrości, że Wy kupicie tylko, z zazdrości, że ja go nie kupię :lol2:

taki sasiad to prawdziwy skarb...

Fakt, ale u nas tak jest, że mój mąż po wsi świadczy usługi informatyczne za uśmiech, a potem tak nas zasypują rozmaitymi darami :D

Ps. gdzieś Ty się znowu podziewała tyle czasu :popcorn:

na szprosiki nic nie pomoże :lol2: ale karcherek super sprawa do drewnianych okien bo szyby czyściutkie bez użycia chemii :)

Karcherek jest dobry :D

Z Karcherkiem popieram, za namową Emi kupiłam i się sprawdza! A kiedy będę się budować to zmiękczacz będzie obowiązkowo. Jak w poprzedniej ciąży miałam prikaz leżenia i przed Bożym Narodzeniem mąż wszystko sprzątał (łącznie z "mokrą robotą", której nie cierpi, czyli mycie armatury) to sam stwierdził, że nie ogarnia jakim cudem ja to robiłam :lol2: Już przy planach dworku sprzeciwu do zmiękczacza nie było, w przyszłości też nie przewiduję :D

Po przeprowadzce kupię robota odkurzającego i wypiekacz do chleba :D Jak się trochę odkuję po tej wykończeniówce.

działa :D

u mnie mycie okien wygląda tak:

najpierw myję okno z brudu wodą z octem i płynem do mycia naczyń

później spłukuję obficie samą wodą z octem i wszystko ściągam karcherkiem - z szyb i ram.

przy szprosach czasem trzeba po wyschnięciu małe zacieki wytrzeć suchą ściereczką z mikrofibry do luster.

szybkie, nie męczące i ekonomiczne mycie okien :D a mam ich hektary i wszystkie drewniane ze szprosami

Mając szprosy w ogóle bym nie używała karcherka. Odkilkudziesięciu lat do wszelkich szyb i luster używam ściereczek, dzięki którym do mycia potrzebna jest tylko bardzo ciepła woda i nic nie muszę wycierać do sucha. Po prostu myję okno wodą bez dodatków i zostawiam mokre. Po wyschnięciu nie ma zacieków ani kropelek wody.

Karcherka używam do okien dachowych, bo tam ciężko jest dostać się z drabiny.

Mając szprosy w ogóle bym nie używała karcherka. Odkilkudziesięciu lat do wszelkich szyb i luster używam ściereczek, dzięki którym do mycia potrzebna jest tylko bardzo ciepła woda i nic nie muszę wycierać do sucha. Po prostu myję okno wodą bez dodatków i zostawiam mokre. Po wyschnięciu nie ma zacieków ani kropelek wody.

Karcherka używam do okien dachowych, bo tam ciężko jest dostać się z drabiny.

Masz zmiękczacz zainstalowany? Bo ja nawet po wycieraniu szyb dalej mam smugi i zacieki. Co to za magiczne ścierki? Zdradź proszę, to zakupię :)

Nie mamy zmiękczacza. Nie ma takiej potrzeby u nas.

Ściereczki pokazywałam już kilka razy na forum. Pierwsze, ktore przywieziono miz Niemiec ciągle są doskonałe, mimo mnóstwa prań, które przeżyły bez uszczerbku :)

To są kupione w PL Jana Niezbędnego i HIPPO

Jan_Niezbedny-02.jpgJan_Niezbedny-01.jpg Hippo.jpg

Edytowane przez pestka56

Fakt, ale u nas tak jest, że mój mąż po wsi świadczy usługi informatyczne za uśmiech, a potem tak nas zasypują rozmaitymi darami :D

Ps. gdzieś Ty się znowu podziewała tyle czasu :popcorn:

W PL bylam :D

a teraz znowu bedzie mnie mniej, bo w koncu po tych "latach" dostalam!!!! :wave:

3 tyg bedzie zapiernicz ale pozniej wakacje :D