Emila3000 08.07.2016 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 ciekawa jestem jak taka moc przekłada się na moc silnika??? czy mogą być takie cuda, że jednak silnik daje radę? wszyscy używają KA i jakoś sobie radzą, ciasto na chleb wyrabiają....... ale jest jeszcze cena - 2 razy większa za KA, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 http://www.charlotteskitchendiary.com/2012/04/16/granary-bread-kenwood-vs-kitchen-aid/ ogólnie w testach wychodzą podobnie, kenwood mocnejszy, ale wybierają KA bo ładniejszy. ciekawe komentarze - KA do domu bo ładny, Kenwood do knajpy bo mocny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 08.07.2016 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 ciekawa jestem jak taka moc przekłada się na moc silnika??? czy mogą być takie cuda, że jednak silnik daje radę? wszyscy używają KA i jakoś sobie radzą, ciasto na chleb wyrabiają....... ale jest jeszcze cena - 2 razy większa za KA, Ta moc to moc silnika właśnie.. Mikser kupiony, jedziemy wlasnie do domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 może tak jest, czytam dalej te komentarze pod porównaniem i ludzie narzekają na moc KA. Chociaż może faktycznie żeby bezy upiec czy fikuśne ciasteczka taki KA wystarczy Żona na pewno będzie zadowolona z zakupu mój właśnie lody kręci, moja ulubiona przystawka do miksera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 08.07.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Ja poki co to z KA mam blender kielichowy i jestem zadowolona... mikser bedzie kiedys, moze jak moj bezfirmowy "padnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 08.07.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 fajny blender kielichowy teraz dokładają do Kenwooda - w pokrywie ma mieszadło, sięgające prawie do samych ostrzy. chyba można sobie tym majtać dowolnie, bo z pokrywy wystaje uchwyt. ciekawe czy takie mieszadło dałoby sie w moim blenderze zamontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.07.2016 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 pestko zależy jak duże porcje pieczesz - w tym dużym mikserze ciężko ubić np, jedno białko, bo się rozmaśli po misce i tyle będzie z ubijania. w tym jest taka końcówka elastyczna (czy nakładka) która do samego dna miski sięga, nawet tyle nie rozmaśla.. Problem do tej pory miałam tylko z sernikiem, do którego szła duza ilość białek + bita śmietana, objętościowo zrobiło się tego bardzo dużo i mieszać musiałam już ręcznie w garze przyda się drugi mikser, żeby np. ubić tą pianę do sernika, który miksuję się w drugim mikserze żona chciała drugą miskę, ale sprzedający dorzucił przystawkę do lodów za doskonałą cenę ( w ogóle całość za super cenę, sporo poniżej wszystkich znalezionych w necie) gdzie jest miska plastikowa wielkości tej normalnej, więc są dwie.. Żona na pewno będzie zadowolona z zakupu mój właśnie lody kręci, moja ulubiona przystawka do miksera u nas też testowo właśnie.. poproszę przepis dobra - teraz się nie śmiać, jestem facetem więc się nie znam, ale czy ktoś może mi wyjaśnić: dokupię sobie drugi większy mikser - przy okazji gotujący rewelacyjna sprawa przy cieście parzonym, przy robieniu lodów, jak grzanie w czasie gotowania do robienia lodów będzie pomocne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 (edytowane) żeby zrobić lody najpierw trzeba zrobić krem angielski - gotuję się śmietanę kremówkę razem z żółtkami ubitymi z cukrem i powstaje taki rzadki budyń w sumie prawie zawsze trzeba podgrzać śmietanę, żeby cukier dobrze rozpuścił, nawet jak robi się lody bezjajeczne. druga miska bardzo przydatna, cieszę, że też ją mam, chociaż w necie te plastikowe nie są drogie i można dokupić przepisy czerpię stąd http://www.mojewypieki.com/kategoria/lody2/lody,-sorbety,-granita. Twojej żonie przydałaby się takie mieszadło do delikatnego przekładania - jak piecze biszkopt, żeby wmieszać mąkę do ubitej masy jajecznej, mam ją w planach, ciekawa jestem jak działa i czy faktycznie fajnie biszkopt wymiesza nie robiąc plaksy Edytowane 9 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.07.2016 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Twojej żonie przydałaby się takie mieszadło do delikatnego przekładania - jak piecze biszkopt, żeby wmieszać mąkę do ubitej masy jajecznej, mam ją w planach, ciekawa jestem jak działa i czy faktycznie fajnie biszkopt wymiesza nie robiąc plaksy jakieś jest, masz jakiś link bo parę jest w komplecie.. na razie przetestowane maszynka do mięsa, lodów, młynek.. ciasta chyba jutro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 (edytowane) to duży zestaw kupiliście malakser też jest? te mieszadło wygląda tak http://www.totu.com/totu.com/image?size=duze&name=kenwood_AT511 http://www.ronatsklep.pl/upload/1920/mieszadlo_do_delikatnego_przekladania_at511_do_ken wood_chef_i_sense_2.jpg 130 zł jak właśnie patrzyłam biszkopty mieszam ręcznie tym mieszadłem balonowym, wychodzi lepiej niż łopatką ciekawa jestem działania tego mieszadła https://www.youtube.com/watch?v=DA2TuhZYvwo Edytowane 9 Lipca 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.07.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Takiego mieszadła nie ma, malakser jest (toto z tarczami do szatkowania)kupiony taki zestaw, ładnych parę kilo:http://imageshack.us/a/img924/7344/KW4E3p.jpgpasuje do blatu:http://imageshack.us/a/img923/5384/loXRBF.jpg plan jest jeszcze na przystawkę do przecierania owoców, może wałkowarkę do makaronu (albo takie coś do robienia makaronu co wygląda jak maszynka do mięsa i robi np. świderki) i sokowirówkę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.07.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Nie sokowirówkę, tylko wolnoobrotową wyciskarkę. Znacznie lepiej działa od sokowirówki, więcej sku, skuteczniejsza i cicha. Kenwood ma http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/czajniki-tostery-sokowirowki-wyciskarki-kenwood/wyciskarki-woloobrotowe-i-sokowirowki/wyciskarka-wolnoobrotowa-jmp600wh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 śliczny mikser z nowym modelem blendera sokowirówki nie kupuj. Jak chcecie cos do soków to sokowirówkę wolnooborotową - czyli wyciskarkę dziewczyny na forum mają wyciskarkę BOTI - w dobrej cenie, podobno dobrze wyciska. z tańszych (bo są też takie za kilka tyś :lol2") jest kenwood. Ja mam panasonica - ma przystawkę do robienia sorbetów z mrożonych owoców - Julka w ten sposób potrafi pochłonąć pół kilo truskawek za jednym zamachem. wyciskarka jest lepsza od sokowirówki, bo nie niszczy włókien owoców, pracuje w niskich temperaturach - na wolnych obrotach - więc nie niszczą się witaminy. Wyciskarce jest taki ślimak który miażdży owoce i tłoczy z nich sok. Jest też mniej mycia podobno można w niej też zrobić mleko z orzechów chociaż może ta sokowirówka też jest dobra, ale zawsze to sokowirówka - agresywnie wyciska sok. resztę przystawek też bym przygarnęła głównie wałkownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 ooo tak długo pisałam posta, że pestka mnie wyprzedziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.07.2016 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 (edytowane) o widzicie.. tyle że chyba o tym samym pisałem na pierwszym miejscu - to przystawka do przecierania owoców: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/kenwood-roboty-kuchenne/chef-and-major-attachments/at644-przystawka-do-przecierania-owocow chyba że to jeszcze coś innego.. sokowirówka jest na ostatnim.. takich osobnych ustrojstw mamy parę i żona właśnie stwierdziła że koniec z całą graciarnią i stąd te zakupy.. zrobienie 40 tortów ją to kosztowało ale już stwierdziła że było warto. nad tym do makaronu też się zastanawiamy, czy wałkownica czy to wyglądające jak maszynka do mięsa: http://www.kenwoodworld.com/pl-pl/produkty/kenwood-roboty-kuchenne/chef-and-major-attachments/przystawka-do-wyrobu-makaronu-at910 a gdzie wcięło Pusię? właśnie się zorientowałem że psujemy jej wątek Edytowane 9 Lipca 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 ten przecierak działa na zasadzie naszej wyciskarki, tylko na mniejszą skalę wałkownica to wałkownica - wałkuje ciasto na placki i robi też makaron do rosołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.07.2016 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 maszynka do makaronu fajna, tylko słabo mi sie robi na myśl, że musiałabym skądś mąkę durum pełnoziarnistą wytrzasnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.07.2016 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Przecierak przeciera, ale nie oddziela soku.Wolnoobrotowa wyciskarka oddziela sok od skórek, miąszu i pestek, które wypycha osobno całkiem suche.Dałam linka do wyciskarki Kenwooda w poprzednim poście. Ja mam Botti i jest genialna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 10.07.2016 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 nie no mam wrązenie, że ten przecirak działa podobnie - też jest ślimak, też jest sitko, tez ma 2 wyloty, z jednego leci to co przez sitko nie przeleci - skórki, a z drugiego leci sok z miąższem jak u nas w wyciskarce u mnie ten sok jest taki, że łycha staje wyciskarki kenwooda nie kupiłam tylko dlatego, że ma pomarańczowe te gumki na sitku, nie mogłabym na to patrzeć panasonic jak się okazało, ma genialną przystawkę do sorbetów - zamiast sitka montuje się taką plastikową obudowę, która blokuje wylot dla skórek - całe owoce są miażdżone i wylatują tam gdzie sok, idealnie pokruszone, ale nie robi plaksa jak podczas blendowania owoców tradycyjnie blenderm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 11.07.2016 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Pusiaaaa?? Gdzie sie podziewasz? :rolleyes: Zasluzony urlop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.