Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nasz DOMUŚ czyli prawie stówka z M3System

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tadam, takie mamuty mam:

IMG3 015m.jpg

IMG3 017m.jpg

Urwałam dla siebie, kumpla, szwagra, brata i babci, a jeszcze mnóstwo zostało.

Wylazł nawet na ogrodzenie

IMG3 018m.jpg

Na przyszły rok muszę mu wymyślić solidniejsze konstrukcje.

PS. Jak suszysz pomidory? Suszarka, piekarnik? One mają mnóstwo wody. Lubię, choć dopiero zaczynam z nimi swoją przygodę.

Edytowane przez mother_nature

Podejrzewam ze zelaskiem ;) lub na pergamin w piekarniku.

Lekko uchylone drzwiczki żeby para nie moczyła tego.co juz obeschlo i niezbyt wysoka temperatura żeby się nie spalily.

Nie robiłam nigdy ale tak się domyślam.

Pusia zweryfikuje.

Piękne mamuty :)

Możesz edzic sporo rzeczy.

Na przykład owoce na kompot wigilijny (gruszki, sliwki, jabłka), sery, sery białe, ryby, mieso, wedliny.

Widziałam dziwne patenty gdzie tylko wiórki sie dosypywało zeby dymiło ale najlepsze sa najprostsze a co za tym idzie najzdrowsze wędzarnie na prawdziwe drewno.

Podrąz temat bo moze szkoda kasy a taniej wyjdzie ci zrobienie porzadnej wedzarni.

Jak chcesz to moge poszukac u siebie bo miałam kiedys link do projektu takiej wedzarni zrobionego przez faceta totalnie zakreconego na punkcie wedzenia.

wiem tez ze sa fora tych co zajmuja się domowym wyrobem wedli i tam na bank bedzie cos o wedzarniach.

Dany naszej forumowej mąz też sie tym zajmuje wiec moze ona cos podpowie.