_artur_ 07.08.2016 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Mam pytanie na temat grzybów. Dostaliśmy wiaderko borowików od gospodarza u którego jesteśmy na wakacjach i czy można pokroić, zamrozić a potem odmrożone do suszarki? Nie bardzo są warunki żeby teraz je ususzyć od razu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2016 16:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Mam pytanie na temat grzybów. Dostaliśmy wiaderko borowików od gospodarza u którego jesteśmy na wakacjach i czy można pokroić, zamrozić a potem odmrożone do suszarki? Nie bardzo są warunki żeby teraz je ususzyć od razu.. Albo zamrozić, albo ususzyć. Zamroź jak nie możesz ususzyć (tylko po obgotowaniu). Mrożone możesz potem używać tak samo jak suszone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.08.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 a zamrozić surowe a potem ususzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.08.2016 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Ciapa się zrobi przy rozmrażaniu.A czemu nie możecie od razu ususzyć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 07.08.2016 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 nawlec je na nitkę i na słoneczko wywiesić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.08.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Właśnie kombinujemy nitkę z igłą..Zamrażarka pusta więc najpierw pomysł zamrożenia był.. powiesi się gdzieś i niech wiszą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.08.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Artur, to oczyśćcie je i obgutujcie a jak ostygną to zamroźcie. Zapytajcie gospodarza czy może wam przechować w zamrażarce jeśli nie macie lodówki u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.08.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 część juz na nitkach, reszta na parapecie na papierach, do czwartku jakoś się przechowają a w czwartek w domu suszarkę odpalimy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 07.08.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2016 Tylko te sznurki powieście nad jakimś źródłem ciepła lub w przewiewnym miejscu. Tym z papierów nie wróżę zbyt dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.08.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 I tak witasz koleżanki w poniedziałkowy poranek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.08.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Niechętnie wracam do tematu, bo obiecałam sobie nie zabierać więcej głosu w dyskusji na temat demonicznego zmiękczacza wody i potwornej szkodliwości tak uzyskanej wody (od słonego smaku poczynając po wypłukiwanie przez te wode minerałów z kości nie do uwierzenia że mamy XXI w.), ale do meritum. Jak to ja - nigdy sie nie wypowiadam w tematach, których nie mam sprawdzonych organoleptycznie, nie interesuje mnie, że ma sąsiad, koleżanka czy brat - albo sprawdziłam na sobie albo g... na ten temat wiem i się nie wypowiadam. Otóż zmiękczacz posiadamy ponad 1.5 roku, lodówkę z dozownikiem wody oraz kostkarką od 8 miesięcy. Korzystamy wyłącznie z wody ze zmiękczacza, nie kupujemy wody butelkowanej, również lód jest z tej wody. Ponieważ teraz podłączamy instalację deszczówki co wymagało wglądu w nasze rury domowe mam okazje pokazać Wam jak wyglądają rury przed zmiękczaczem i za zmiękczaczem - to tylko 1.5 roku użytkowania! http://images75.fotosik.pl/801/922b5616babccb8amed.jpg I teraz sami sobie zadajcie pytanie o sens tzw. dodatkowych kraników, o to czy lepiej żeby to co zostaje na rurze nie trafiło do Waszych organizmów, przypominam, że ten osad jest perfekcyjnym środowiskiem do rozwoju Legionelli. Smacznego. Żebym ja mogła w bloku zmiękczacz zamontować to już dawno bym to zrobiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.08.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Iskro, a kto bogatemu zabroni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.08.2016 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Iskro, a kto bogatemu zabroni ? Bogatemu to nikt, tylko bogacze nie mieszkają w blokach, a w penthouse'ach xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.08.2016 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gdybyś się chciała go kiedyś pozbyć, to już stoję w kolejce Kochany kiciuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 08.08.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Najserdeczniej??? I dlatego walisz po oczach brudną rurą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 08.08.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 W końcu jest Mały Cholera :) . Róbcie dokładnie bo Wam nie odbierze roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.08.2016 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Pusia bo ja nadal mecze ogródek Mam pytanie borówka amerykanska - dorosly krzaczek ile potrezbuje miejsca ? bo chec wyznaczyć ogródek warzywny/owocowy i nie wiem ile miejsca na borówke a tym samym ile krzaczków mogę posadzić jak odmanę polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 08.08.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Pusia, ale test rury zrobiłaś , wiadomo, że w wodzie jest żelazo i rożne takie, ale ta woda nadaje się do picia, w przeciwieństwie np do destylowanej, po której rura byłaby najczystsza z najczystrzych A i tak najfajniejsze zdjęcie, to nie to z nudnymi rurami, tylko z ulubieńcem całego FM , ja kota nie mam i na kotach się nie znam, ale to jak on układa głowę, uszy, z jakim zainteresowaniem sie przygląda, nawet dla mnie jest czytelne i wyjątkowe , jest świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.08.2016 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Gdybyś się chciała go kiedyś pozbyć, to już stoję w kolejce Kochany kiciuś To jest kot mojego męża i musiałabyś niezłą przeprawę przejść W końcu jest Mały Cholera :) . Róbcie dokładnie bo Wam nie odbierze roboty :) Staramy się z ulubieńcem całego FM , No pacz, a myślałam, ze to ja jestem ulubienica całego FM Pusia bo ja nadal mecze ogródek Mam pytanie borówka amerykanska - dorosly krzaczek ile potrezbuje miejsca ? bo chec wyznaczyć ogródek warzywny/owocowy i nie wiem ile miejsca na borówke a tym samym ile krzaczków mogę posadzić jak odmanę polecacie ? Iwonka nasze borówki rosną co 1,5 m, tyle wystarczy, żeby miały miejsce na rozrost, a my dostęp do owoców. Bierz odmiany o dużych owocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 08.08.2016 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 No pacz, a myślałam, ze to ja jestem ulubienica całego FM Ty ulubienicą, kocur ulubieńcem Wszystko się zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts