Emila3000 20.08.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 podawałaś przepis wtedy kiedy Piratek był operowany kochane moje maleństwo. jedyne co mu zostało z tego okresu to rozpieszczenie do granic możliwości, w głowie się nie mieści jaka to przylepa jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 20.08.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Pięknie!!!My już niestety trochę zaniedbaliśmy ogród; nie mamy już ani czasu, ani serca... tylko maliny nic sobie z tego nie robią i owocują jak wściekłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Pięknie!!! My już niestety trochę zaniedbaliśmy ogród; nie mamy już ani czasu, ani serca... tylko maliny nic sobie z tego nie robią i owocują jak wściekłe. W nowym ogrodzie nadrobicie wyciagłam już ser na sernik, więc drożdżowe upiekę później, mam akurat drożdże żywe w domu mam nadzieję, że z mąką orkiszową pełnoziarnistą wyjdzie bo mam tylko taką. no oprócz żytniej pełnoziarnistej i owsianej powinno się udać, bo też ż pełnoziarnistej robiłam. podawałaś przepis wtedy kiedy Piratek był operowany kochane moje maleństwo. jedyne co mu zostało z tego okresu to rozpieszczenie do granic możliwości, w głowie się nie mieści jaka to przylepa jest No pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak ja lubię patrzeć na plony! Niby taki zwykły krzak a ile radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Jak ja lubię patrzeć na plony! Niby taki zwykły krzak a ile radości Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Super sprawa Większości roślin które tak pięknie u ciebie owocują nie będę miała ale po instrukcje obsługi maliny się zgłosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 20.08.2016 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Super sprawa Większości roślin które tak pięknie u ciebie owocują nie będę miała ale po instrukcje obsługi maliny się zgłosze. Chętnie służę czym tylko dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 20.08.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 Wiem ciotko dobra rada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pusia, pada u Was? U mnie od rana leje, więc pomyślałam sobie - ile to deszczówki do zbiornika by było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pusia, pada u Was? U mnie od rana leje, więc pomyślałam sobie - ile to deszczówki do zbiornika by było Pada od północy, zatankowane do pełna - sprawdzaliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Do pełna??! czyli za mały zbiornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Do pełna??! czyli za mały zbiornik Lało fest, poziom rzeki bardzo się podniósł, a zbiornik był do połowy wypełniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 A gdzie macie nadmiar odprowadzany? Przelew do rowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.08.2016 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Ooo - a u nas jeszcze piekna pogoda:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Bo do Was dopiero idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.08.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Niestety tak się obawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Niestety tak się obawiam... U nas nie padało prawie 2 tygodnie, wiec się cieszę, podlało świeżo posadzonego kasztanka, którego jesteś matką chrzestną A my po zamontowaniu deszczówki zabieramy się za kolejny etap - fotowoltaika. Póki co - ryjemy przepisy, chcemy porównać oferty kredytów a dotacją - przy domu energooszczędnym to ściema, ale może przy dotacjach do PV lepiej to wygląda?? Ktoś coś w temacie?? Tylko błagam - zero teorii, konkretnie osoby w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.08.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 My też o tym myślimy i jakiś wywiad J robił, ale na razie się wstrzymaliśmy ze względu nakoszty i kłopot z magazynowaniem energii.Jeśli robisz fotovoltaikę z dotacją, to elektrownia od ciebie nie odkupi nadmiarów. Akumulatory są bardzo drogie, często trzeba je wymieniać. Poza tym potrafią wybuchnąć. Mamy bliskich znajomych, którzy prowadzą od kilku lat firmę zajmującą się produkcją akumulatorów do różnych zastosowań, ale też tanio by nie było. Zajrzyj na wątek PaRa. On właśnie przyznał się, że ma szansę na dotację z gminy.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244304-Zx100&p=7239106#post7239106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.08.2016 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 My też o tym myślimy i jakiś wywiad J robił, ale na razie się wstrzymaliśmy ze względu nakoszty i kłopot z magazynowaniem energii. Jeśli robisz fotovoltaikę z dotacją, to elektrownia od ciebie nie odkupi nadmiarów. Akumulatory są bardzo drogie, często trzeba je wymieniać. Poza tym potrafią wybuchnąć. Mamy bliskich znajomych, którzy prowadzą od kilku lat firmę zajmującą się produkcją akumulatorów do różnych zastosowań, ale też tanio by nie było. Zajrzyj na wątek PaRa. On właśnie przyznał się, że ma szansę na dotację z gminy. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?244304-Zx100&p=7239106#post7239106 Pestko, ale jakie akumulatory o czym Ty piszesz, ja mówię o instalacji zużywającej energię na dom lub sprzedawana do sieci, nie ma potrzeby żadnego magazynowania. To dawne dzieje. Czytałaś o prosumencie?? o taryfach gwarantowanych?? Nie wierze w dotacje bo to zwykle nie opłaca się inwestorowi, nażera się bank i NFOGiŚ, a dotacji zostają grosze, dodatkowo musisz stertę papierów przewalić. Dlatego się zastanawiam czy nie lepiej za własną gotówkę to zrobić. Tak zrobiliśmy w przypadku budowy naszego domu - z dotacją wyszłoby ok. 50 - 70 tys drożej Interesuje nas instalacja 3kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.08.2016 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2016 Pusia, z tego co pamiętam, to blekowca się przymierzał i chyba temat zgłębiał, co z tego wyszło, to nie wiem, ale warto spytać http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206019-Prawie-Z99-dla-parki-przysz%C5%82ych-emeryt%C3%B3w-)&p=5479292&viewfull=1#post5479292 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts