PusiaKssawery 23.08.2016 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 mam w domu grymaszące niejadki, więc nie ma szans gotować różnych dziwnych warzyw, bo z zasady nie zjedzą, nie bo nie. ale zerknę do moich przepisów. A ja myślałam, że Ty głownie na tych dziwnych warzywach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.08.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Dla moich niejadków dziwnym warzywem jest brokuł Julka tak bardzo nie grymasi jak mąż na zieleninę i nawet soczewice ze mną je. Nie mam łatwego z nimi życia, dlatego nie próbuje ich na wege przestawiasz, bo nie wyrobiliby. patrzyłam przepisy, ale mam samą kaszane, nic ciekawego. Na jadłonomię może zajrzyj. http://www.jadlonomia.com/ widzę fajne pierogi z dynią, pesto, w sumie muszę się zabrać za porządniejsze gotowanie i przewertować jadłonomie, może wyłapie coś, co zjedzą u mnie... tymczasem ide robić wegański mus czekoladowy który wypatrzyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.08.2016 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Pytałam o wypróbowany przepis, myślałam, ze mas coś sprawdzonego. Ale jaja brokułów zjadamy więcej niż ziemniaków, jeszcze się okaże że proporcjonalnie rzecz ujmując jesteśmy bardziej wege niż Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.08.2016 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Moja fioletowa fasolka tez się zrobiła zielona po ugotowaniu ale i tak uważam ją za najsmaczniejszą. Trochę mi przerosła ale i tak była jędrna i smaczna.Zupę z jarmużu, zielonego groszku i mleka kokosowego robiłam, pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.08.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 ziemniaków nie jadamy w cale, a brokułów też im dużo gotuję, bo Julka bardzo lubi mąż grymasi, ale nie ma wyjścia, codziennie 3 różnych obiadów gotować nie będę, i tak czasem 2 różne gotuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 23.08.2016 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Zupę z jarmużu, zielonego groszku i mleka kokosowego robiłam, pycha. O! Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 23.08.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 A może oxy - tree posadzisz? tak działasz w ogrodzie, to chyba wręcz wypada, nie? a potem tylko fotki, coby wszystkim szczęki opadały:jawdrop: Chyba byś nawet miała gdzie, bo ja nie za bardzo, a mnie drzewko fascynuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.08.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 dziwne to drzewo do ogrodu się raczej nie nadaje........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.08.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Oxy-Tree to bajer. Jak może przeżyć zimę miesznka 2 absolutnie nie mrozoodpornych drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 23.08.2016 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 -25 stopni podobno wytrzymuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 23.08.2016 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2016 Pusia, zebys ty widziała moja mine gdy poszłam w krzaki zbierac fasolkę. Stuporu dostałam! Sadziłam żółtą a wyrosła zielona. Przyszedł mąż i mówi: Ty, moze ona niedojrzała jeszcze... Bardzo smieszne kuźwa! Ja tam nie widzę zadnej róznicy w smaku pomiedzy kupna a z własnej hodowli. To raczej kwestia odmiany. No ale bób mnie zaskoczył i powalił na kolana. Rosnie to okropnie bo takie badyle powyginane ale az mi sie wierzyc nie chciało jak to wygląda po zebraniu i po ugotowaniu. Oczojebna zieleń, która utrzymuje sie po ugotowaniu. Jest delikatny, mniej gorzki niz kupny i gotuje sie dosłownie 3 minuty. Nie odzielenia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 24.08.2016 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 No masz jak nie Melisa to Aniqa - jak diabeł z podełka Gdzie byłaś jak Cie nie było Wszędzie indziej tylkonie na FBi i FM. Wakacje zleciały jak biczem strzelił. A ja dopiero przed urlopem. Wyjeżdzamy w niedzielę nad ranem z dzieckiem. Masakra przez całe wakacje byłam 3 dni na urlopie i już nie wiem jak się nazywam Szefowa w ciąży, a że pracuję z nią w biurze to ja muszę być na pełnych obrotach. Ale jeszcze 2 dni i urlop Wy macie problem z fasolką , a ja posiałam dynie na działce i tyle się tych liści i rozrosło , że wlazło mi to w inne warzywa a wczoraj patrzę i są aż 2 sztuki i nie widać żeby miało być więcej !! A zajęły 1/3 działkii:bash: Za rok pitole , kupie sobie w sklepie , bo mój Ł. uwielbia zupę dyniową a ja lubię jesienią jak się prezentują na tarasie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 24.08.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Fajne te oxytree szkoda, że z zasady nie sadzę nic liściastego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Ale jaja brokułów zjadamy więcej niż ziemniaków My tak samo A gotowania na parze nie lubię, bo trwa 2x dłużej i jest to nieekonomiczne. Dostałam kiedyś takie urządzenie: http://3.allegroimg.pl/s400/16/51/05/43/56/5105435651 Nie zelmera, tylko jakiś nołnejm. Podane czasy gotowania zupełnie nie odpowiadają tym w rzeczywistości, no chyba że ktoś lubi półsurowe jeść albo gotować 3 plasterki marchewki. Co prawda smak warzyw o wiele bardziej wyrazisty, ale ten czas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.08.2016 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 A może oxy - tree posadzisz? tak działasz w ogrodzie, to chyba wręcz wypada, nie? a potem tylko fotki, coby wszystkim szczęki opadały:jawdrop: Chyba byś nawet miała gdzie, bo ja nie za bardzo, a mnie drzewko fascynuje. Trafiłaś Lubię takie cudeńka - poczytam, zapoznam się z tematem Ja tam nie widzę zadnej róznicy w smaku pomiedzy kupna a z własnej hodowli. No wiesz, to zależy co i gdzie kupujesz. Jaki bób sadziłaś?? Na drugi rok będę miała dwa warzywniaki i chce posadzić. Wy macie problem z fasolką , a ja posiałam dynie na działce i tyle się tych liści i rozrosło , że wlazło mi to w inne warzywa a wczoraj patrzę i są aż 2 sztuki i nie widać żeby miało być więcej !! A zajęły 1/3 działkii:bash: Za rok pitole , kupie sobie w sklepie , bo mój Ł. uwielbia zupę dyniową a ja lubię jesienią jak się prezentują na tarasie;) Aniqa kupuj dynie o krótkich odłogach lub po zawiązaniu 2-3 owoców odcinaj resztę pędu - wtedy masz wszystko pod kontrolą. My tak samo A gotowania na parze nie lubię, bo trwa 2x dłużej i jest to nieekonomiczne. Dostałam kiedyś takie urządzenie: http://3.allegroimg.pl/s400/16/51/05/43/56/5105435651 Nie zelmera, tylko jakiś nołnejm. Podane czasy gotowania zupełnie nie odpowiadają tym w rzeczywistości, no chyba że ktoś lubi półsurowe jeść albo gotować 3 plasterki marchewki. Co prawda smak warzyw o wiele bardziej wyrazisty, ale ten czas... Ziemniaków zjadamy sporo, bo lubimy Asiu, właśnie takiego elektrycznego nie chcę. W starym domu, w czasach kuchni gazowej mieliśmy garnek do gotowania na parze i chcę taki sam na indukcję. Albo kupię taki jak chce, albo wcale. Żadne wkładki mnie nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.08.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Pusiu a co to za garnek? Tego ustrojstwa elektrycznego nie lubię. Ziemniaki też lubimy, tylko nie lubimy ich obierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.08.2016 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Pusiu a co to za garnek? Takich na kuchnie gazowe jest mnóstwo. NP. taki I wiesz to jest fajne - do jednego garnka dajesz ziemniaki, do następnej części np. brokuł, do kolejnej rybę, mięso i się na jednym palniku gotuje. Do indukcji DOBRY garnek ciężko znaleźć. Bardzo bym chciała Fisslera, żeby mieć komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.08.2016 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Gotuj w skórce, nie trzeba wtedy dodatkowo solić, a po ugotowaniu nic nie musisz obierać, sama złazi. Są świetne w smaku. Tylko tak gotujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 24.08.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Fajne te oxytree szkoda, że z zasady nie sadzę nic liściastego złam raz zasady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.08.2016 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 złam raz zasady No właśnie, czemu nie sadzisz nic liściastego?? Poczytałam tak na szybko .... ciekawe, ciekawe, jakbym dorwała 2-3 sadzonki na próbę, czy się przyjmie i przeżyje nasze zimy to czemu nie?? Darmowe drewno do ogniska, roślina dla pszczół i dla klimatu no i oryginalnie wygląda. A miejsca u nas dostatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.