aniqa1982 25.08.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) O matko jakie fajne ciasto jadłam ostatnio z jeżynami !!!!!!!!!!! mniaaaaam :rolleyes: Żeby Wam smaka zrobić to podaję jak wyglądało:: na spodzie kruche ciasto+ gruba warstwa jeżyn zatopionych w galaretce+masa z mascarpone i na wierzchu beza posypana migdałami !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! !!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! Sama sobie smaka zrobiłam Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.08.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Taaa zamiast przepisu jest opis Jak mamy sobie takie ciasto zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.08.2016 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 http://i68.tinypic.com/33tjza0.jpg http://i66.tinypic.com/2z6e8o2.jpg Coś podobnego tylko zjeżynami i borówkami i duuużą bezą Częstujcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.08.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 (edytowane) No jeśli chodzi o przepis to nie mam dokładnego ,ale jak można po swojemu zrobić. Ciasto kruche + pewnie z 2 -3 galaretki z owocami jakimi się chce+masa mascarpone( na 1 placka (tiramisu) robiłam ostatnio beż żelatyny, i wyszło sporo tego :ubiłam śmietankę 36% ok 500 ml +2-3 łyżki cukru pudru +dodałam 2 serki mascarpone akurat miałam z Biedronki, to chyba po ok 125 ml jedna , beż żelatyny i galaretek)+ beza upieczona min. 3-4 godz wcześniej.Najlepiej dzień wcześniej. Po upieczeniu trzeba poczekać aż sama ostygnie w leciutko uchylonym piekarniku. Najlepiej posmarowć papier masłem przed nałożeniem bezy , wtedy lepiej odejdzie od spodu. Jak wrócę z urlopu to na pewno go upiekę i pokażę jak mi wyszedł Edytowane 25 Sierpnia 2016 przez aniqa1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.08.2016 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Pokaż koniecznie Już mi ślinka cieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 25.08.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 W ten weekend wyjeżdzamy , ale w następną sobotę postaram się go upiec, bo juz planuję od2 tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.08.2016 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 no nie wytrzymie Wytrzymie, wytrzymie, nie fisiuj tylko trzymaj fason, jedyny rodzynek się ostałeś, Boski gdzieś w świecie bywa, Karol się wybudował i wypiął na nas Aniqa koniecznie ten przepis poprosimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 25.08.2016 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie sadzę nic liściastego, bo jestem leniwa i nie lubię grabić. I tak muszę grabić to co przyfrunie i styka Ogólnie z ogrodem jestem na bakier maksymalnie. Najchętniej bym wybetonowała cały, a na tarasie siedziałam w tym roku raz - jak przyszli do nas ludzie co mają kupić dom. Ogrodu nie koszę (mąż) itd, więc jak wzięliśmy psa i zaczęłam się z nim bawić to pierwszy raz od dobrych kilku lat wyszłam na ogrodzie poza taras i spojrzałam na dom z innej strony Jednym słowem dziwak Emi miała rację co do jednego z oxytree - nasi urzędnicy na pewno nie mają w ustawie nic o drzewach, które odrastają po ścięciu. Przed ścięciem lepiej zamówić opinię dendrologa w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 25.08.2016 15:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Nie sadzę nic liściastego, bo jestem leniwa i nie lubię grabić. I tak muszę grabić to co przyfrunie i styka Ogólnie z ogrodem jestem na bakier maksymalnie. Najchętniej bym wybetonowała cały, a na tarasie siedziałam w tym roku raz - jak przyszli do nas ludzie co mają kupić dom. Ogrodu nie koszę (mąż) itd, więc jak wzięliśmy psa i zaczęłam się z nim bawić to pierwszy raz od dobrych kilku lat wyszłam na ogrodzie poza taras i spojrzałam na dom z innej strony Jednym słowem dziwak Może nie dziwak ale Oryginał Mam mnóstwo liściastych, klika iglaków tylko i nie grabię, nigdy nie grabiłam. Jest tego za dużo żeby zgrabić więc nie grabię. Nie zauważyłam przez tyle lat ujemnych skutków mojego niegrabienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 25.08.2016 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Takie ciasto - malinowa chmurka - to Tomkowa podawała u siebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?238971-Jak-ogl%C4%85da%C4%87-wy%C5%82%C4%85czon%C4%85-telewizj%C4%99-D&p=6970582&viewfull=1#post6970582 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.08.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Pusiu ja mam indukcję i mam garnek do gotowania na parze z ikea, http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stabil-wk-ad-do-gotowania-na-parze__0465131_PE609918_S4.JPGhttp://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stabil-wk-ad-do-gotowania-na-parze__0171769_PE289121_S4.JPGJa mam ten garnek poniżej ale nakładka pasuje na wszystkie 5l garnki z ikea z tego co kojarzę.http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/snitsig-garnek-z-pokrywka__0465085_PE609873_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 26.08.2016 05:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Mamiku - jesteś wielka - skąd Ty tak pamiętasz kto gdzie co napisał????????????? Mnie się nicki i dzienniki mylą ciągle Doriko Kochanie, ale ja lubię garnków z Ikei.Dla mnie Ikea to w zasadzie tylko słoiczki na przyprawy. Kompletnie nie mój sklep. Poza tym spokojnie, to nie jest sprawa życia lub śmierci gotowanie na parze. Równie dobrze smakują potrawy gotowane tradycyjnie. Jak mnie najdzie, rzuci się w oczy to sobie ten garnek kupię - taki jak chcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.08.2016 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 chmurkę pamiętam, bo ją robiłam, jest przepyszna maliny bardzo lubię, ale latem, to one jakieś droższe niż zimą więc kupuję niewiele i zjadamy na świeżo, bo takie najlepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 27.08.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Zrobiłabym modyfikacje bo ta galaretka wewnątrz ciasta wiejskim weselem mi trąci. Pozdrawiam grillowych meneli. Bawcie się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.08.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 (edytowane) Mari czym byś galaretkę zastąpiła?? Edytowane 27 Sierpnia 2016 przez Emila3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.08.2016 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 E tam "wiejskim weselem" zjedz, to zobaczysz jakie dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.08.2016 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Pozdrawiam grillowych meneli. Bawcie się dobrze. Szczerze życzyłaś bo było cudownie Pogoda przeboska Kolejny raz nie mogę się nachwalić kostkarki w lodówce Dla gości mieliśmy dodatkowo maliny, jeżyny, borówki i poziomki prosto z krzaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.08.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2016 Emi, musem malinowym w rodzaju frużeliny lub wmieszalabyb w krem świeże maliny. Mami, ja nie twierdzę że to niedobre tylko wizualnie mi nie leży galaretka w środku. Pusiu, ja zawsze szczerze życzę Cwana gapa z ciebie. Ty nie grilla urzadzilas tylko podstępem zwabilas tania siłę roboczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.08.2016 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Ty nie grilla urzadzilas tylko podstępem zwabilas tania siłę roboczą Nie nie nie! To nie ja urządzałam, tylko ONI, ja tylko miejscówkę użyczyłam. A teraz koniec "gościowania się", przy łaskawej pogodzie zostało 2 miesiące czasu na roboty ogrodowe, a jest ich olbrzymia ilość zaplanowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 29.08.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2016 Pusia ja caly czas czytam jakby co sluchaj no, mam pytanie, z indukcja. Ja malo gotuje ale jak juz mam upitrasic miecho to go nie smarze ale dusze, robie to w zeliwnych garnkach (emaliowane na zewnatrz sie rozumie), da sie w takich garach na indukcji czy nie?? na ceramicznej nie mam problemu ale z indukcja to ja ciemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts