gaja2 09.10.2016 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 O super, cudowny płyn z niemniej cudowną szczoteczką! Szczoteczkę juz zapisałam Ja też mam nadzieję na odpowiednia pogodę na przeprowadzkę róż, albowiem nowy właściciel naszego poprzedniego domu i ogrodu stwierdził, ze róż jest zdecydowanie za dużo i zaproponował, żebym sobie wykopała tak "co drugą". Nie odmówię Tylko po pierwsze - kiedy? a po drugie - gdzie? Bo żadnych rabat na razie nie mam i pewnie nie będę miała...więc pozostaje posadzić je gdziekolwiek, a potem - znowu przesadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.10.2016 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Fugi mam ... brudne tzn. w obecnym lokum, mają już lata i cudów sie nie spodziewam, poza tym nie jestem szczególnie wyczulona na takie "cechy" użytkowania, ale w ńiektorych miejscach jednak mnie męczą, no i tak, raczej jasne były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2016 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 O super, cudowny płyn z niemniej cudowną szczoteczką! Szczoteczkę juz zapisałam Zapisz bo wyczytałam, że jasno szare fugi masz - nigdy nie wiadomo co komu może się przydać Co do róż, no fakt, że możesz mieć krucho z czasem, ale one generalnie dobrze znoszą przesadzanie (chyba że w totalny upał) to faktycznie możesz posadzić byle gdzie i poprzesadzać. Ale to Ty sama najlepiej wiesz czy chcesz czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 09.10.2016 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Fugi mam ... brudne tzn. w obecnym lokum, mają już lata i cudów sie nie spodziewam, poza tym nie jestem szczególnie wyczulona na takie "cechy" użytkowania, ale w ńiektorych miejscach jednak mnie męczą, no i tak, raczej jasne były Wiesz, skoro chciałam jasną podłogę z jasnymi (już nie powiem powiem, że czystymi) fugami, to niech taka będzie. Gdybym przewidziała, że stanie się to co się stało, to o miesiąc bym przesunęła kładzenie płytek, ale teraz to już musztarda po obiedzie. Ważne, że odratowałam i jest znowu jak chciałm. Takie jaśniutkie podbijają jeszcze efekt tej mojej ukochanej sterylności, do pełni szczęścia tylko roomba, która CODZIENNIE mi odkurzy kocie kudły - i Pusia ma swój ascetyczny sterylny minimalizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 09.10.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Pusia, a w PL taką szczotkę gdzieś widziałaś? W necie pokazuje mi tylko amazon i ebay Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Z naciskiem na PUSTY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 09.10.2016 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 O, szczoteczka faktycznie rewelacja I na pierwszy rzut oka wygląda tak ta do zębów, zdecydowanie xD Efekt mega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.10.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Fugi mam ... brudne tzn. w obecnym lokum, mają już lata i cudów sie nie spodziewam, poza tym nie jestem szczególnie wyczulona na takie "cechy" użytkowania, ale w ńiektorych miejscach jednak mnie męczą, no i tak, raczej jasne były Myślę że będziesz mile zaskoczona. Kiedyś szczoteczką do zębów, zwykłą wyszorowałam fugi w kuchni i w korytarzu w wynajmowanym mieszkaniu. Były czarne i byłam przekonana że takie albo prawie takie po prostu są. Po odsunięciu szafek okazało się ze są jasno szare, prawie białe. Z pomocą sody wymieszanej z płynem do naczyń doprowadziłam je do porządku. Co prawda zjechałam dwie szczoteczki do zera ale byłam z siebie dumna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 09.10.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 A kto by nie był dumny! Zaje...ac dwie szczoteczki?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.10.2016 05:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Pusia, a w PL taką szczotkę gdzieś widziałaś? W necie pokazuje mi tylko amazon i ebay Nie widziałam, moja mama kupiła w Berlinie. Co prawda zjechałam dwie szczoteczki do zera ale byłam z siebie dumna. Bo to jest powód do dumy A siebie nie zajechałaś?? Bo jak [pisałam wyżej to ciężka katorżnicza praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.10.2016 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 To było prawie dziesięć lat temu, to co niemiłe wyparłam i została tylko duma ;PA tak na serio to zupełnie nie pamiętam tego że się narobiłam :\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raine 10.10.2016 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Dzięki. Przydatny link a sprawą naszej działki zajął się sołtys. Nie wiem co z tego będzie jeszcze, ale chyba powinno się udać, podobno mam też sprawdzić jakiej klasy gleba tam na tej działce się znajduje. Zawrót głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.10.2016 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2016 Wpadam się przywitać, bo nie wiem kiedy nadrobię wszystkie zaległości na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 11.10.2016 05:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2016 Asiu Ty nie dasz rady?? Mamik - kupiłam wczoraj ten płyn do fug - ostatnie 2 wzięłam, w kauflandzie za obłędną cenę 10 zł sztuka, ale wczoraj nie znalazłam czasu na zrobienie zdjęć. Musiałam złamać moją zasadę i wzięłam pracę do domu Może dziś się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.10.2016 05:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Wklejam również u siebie - dla nienawidzących prasowania - takie cudo mnie się marzy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 12.10.2016 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Wklejam również u siebie - dla nienawidzących prasowania - takie cudo mnie się marzy: To pewnie tanie nie jest... Jako pewnego rodzaju alternatywę podam podobne urządzenie, a nazywa się ono steamer. Prasuję się tym ubrania, które wiszą (czyli nie sprawdzi się do zasłon, prześcieradeł itp. - chociaż kto prasuje prześcieradło:cool:). Można takie urządzenia zauważyć w sklepach z odzieżą. Takie urządzenie najtańsze to ok. 300 zł... tylko jednak kamień powstaje i trzeba używać wody przefiltrowanej... chociaż i to niewiele pomaga przy dużych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.10.2016 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Mój brat kupił parownicę i sobie ją chwali. Ja prasuję żelazkiem i to rzadko, ale podziel się Pusiu opinią jak już zakupisz magiczną deskę Nie wiem czy nienawidzę prasowania. Raczej lubię. Nienawidzę wyjmowania i rozkładania deski, ale ten problem być może jakoś rozwiążę w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2016 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 No niestety ale są tacy którzy pracują prześcieradła No chyba ze mamy do czynienia z przescieradlem z gumką. Jaja wtedy jak berety bo ciągle coś mi się plącze, zwija, strzela i naciąga a Ja dostaje qrwicy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 12.10.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Prasujesz prześcieradła, nawet z gumką?? Podziwiam, mnie się nie chce. Wieszam na suszarce i tyle, co się rozprostuje, to jest proste, a co nie, to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 12.10.2016 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Tych frote nie, ale mamy bawełniane z gumką i po praniu wyglądają jak psu z dupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts